Aniu te choiny teraz kupowałaś? Bo wielkie są, przynajmniej na duże wyglądają.
Poszukuję takich. Daj mi namiary gdzie kupowałaś i ile kaski na takie trzeba
Ewa, wklejam zdjecia przedogródka z nadzieją że cos genialnego wymyślisz. A może jeszcze ktoś będzie miał pomysł jak uhonorowac tę hortensję?
A zatem: zostaje duża hortensja oraz irga pod oknem. Były tu chyba od zawsze i nie będę im świństwa na stare lata robiła. A i jeszcze szałwia z prawej strony bo też tu była od zawsze i jest wielka. Cała reszta do wymiany. Moja koncepcja jest taka, zeby z lewej pod ścianę dac kilka świecznic a dookoła hortensji trawę - np. hakone ze stipami albo samo hakone ale zielone, a nie żadne pstre.
No i to by było na tyle...
Nowa Zembla też rozkwita, ale ich pokrój niezbyt ciekawy
przed rh wysadzam zawsze begonie, bo później pusto beż kwiatów a hortensje ogrodowe pomiędzy rh nie zawsze zakwitają. docelowo pod rh ma być dywan z trzmieliny żółtej, a przed obwódka z bukszpanu. tylko kiedy to zarośnie? bukszpan podrósł sporo w porównaniu do ubiegłego roku. może się dopatrzycie
porzeczka (nie wiem która, bo chyba mam wszystkie 3 kolory) zupełnie się nie znam na chorobach, ale niby wygląda jak rdza(?) tylko nie znalazłam nigdzie informacji o rdzy na porzeczce...
mam w domu Topsin, gdyby to był grzyb, to może tym opryskać?
zerwać liście i te uszkodzone jagody?
fiolecik dobrze się trzyma, chodź był dziesiątki razy łamany przez psa, ciągle puszczał nowe pędy z pąków śpiących. teraz go zimą ciachnę bo ma dziwny kształt. niech tam sobie rośnie chodź jak już wiecie nie lubię fioletu.
Miała być ładna rabata a tymczasem klapa, iglak usunięty bo nic z niego nie było róze przesadziłam w inne miejsce zostały tylko kulki i co dalej...............?
Czy czoś na pniu i obsadzone berberysami i żurawkami? Może jakieś podpowiedzi?
Przed chwilą zakończyłam dzielenie dwóch żurawek Marmalade ..... dwóch bo takie pytony porosły że hej ... Zobaczcie sami .... Jutro dalsza część odmładzania rabaty
orliki rosną sobie tak w trawie gdzieś pod płotem, boję się je na rabatę przesadzić bo się bardzo rozsiewają a one mocno się korzenią, mają długi korzeń jak mlecz. jak się wyrwie to i tak odrośnie.
białe samosiejki i drugi rok są białe, a takich nie sadziłam, nie wiem skąd się wzięły