Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Maria667 12:52, 18 cze 2013

Margarete napisał(a)
Teraz jeszcze kilka impresji fotograficznych z mojego przedogródka, skarpa z macierzanka wygląda o tej porze roku bosko, popatrzcie sami :

Świetnie te macierzanki wyglądają Niedługo będziesz musiała je ograniczać, bo zaczną na siebie wchodzić.
A to na biało kwitnące to też jakaś odmiana macierzanki czy jakiś rozchodniczek?
Straszne mam zaległości. Kiedy ja to nadrobię???
Pozdrawiam sredecznie
Joaska 16:00, 18 cze 2013

Znalazłam twój wątek i zanzaczem żeby sobie go na spokojnie pooglądać
Margarete 16:01, 18 cze 2013

Joaska napisał(a)
Znalazłam twój wątek i zanzaczem żeby sobie go na spokojnie pooglądać

Witaj Joasiu ! każdy gość jest tu mile widziany !
Anita1978 17:28, 18 cze 2013

Małgosiu napisałam do ciebie na priv, odpisz
Joaska 09:10, 19 cze 2013

Znowu wpadłam sie przywitać i życzyć miłego dnia, zaznaczam wątek bo znowu mi uciekły ....
popcorn 14:22, 19 cze 2013

Małgosiu daj znać gdzie i o której w sobotę Impra od 11tej, więc przynajmniej o 8 wypadałoby wyjechać pewnie, żeby dziewczyny jeszcze po drodze zebrać? Co powiesz gdybym czekała na bazarku Moniuszki.Orla?

Buziaki,
K.
16:08, 19 cze 2013
Margaretko jak dobrze, że pokazałaś macierzankowy zakątek! "Głaskaj" go jak najczęściej ja tak robię z moją lawendą przy tarasie, a ona, za pieszczoty odwdziącza mi się zapachem
Zdobywasz swoje ogrodwe doświadczenie i czytam, że masz z tego dużo radości . Najwięcej wysiłku wymaga stworzenie szkieletu, potem już powoli, w miarę możliwości, każdego roku można dosadzać byliny (to oszczędna wersja, ale ja właśnie robię i dobrze się sprawdza). Moim największym błędem jest sadzenie drzewek i krzewów zbyt blisko siebie, teraz staram się zachowywać odległości i pamiętać, że mała roślinka się rozrasta.
Twój ogród nabrał kształtu cieszę się razem z Tobą z efektów i podziwiam, że masz tyle energii w sobie

Margarete 23:40, 19 cze 2013

Iwa napisał(a)
Margaretko jak dobrze, że pokazałaś macierzankowy zakątek! "Głaskaj" go jak najczęściej ja tak robię z moją lawendą przy tarasie, a ona, za pieszczoty odwdziącza mi się zapachem
Zdobywasz swoje ogrodwe doświadczenie i czytam, że masz z tego dużo radości . Najwięcej wysiłku wymaga stworzenie szkieletu, potem już powoli, w miarę możliwości, każdego roku można dosadzać byliny (to oszczędna wersja, ale ja właśnie robię i dobrze się sprawdza). Moim największym błędem jest sadzenie drzewek i krzewów zbyt blisko siebie, teraz staram się zachowywać odległości i pamiętać, że mała roślinka się rozrasta.
Twój ogród nabrał kształtu cieszę się razem z Tobą z efektów i podziwiam, że masz tyle energii w sobie

Oj mam tej energii, mam - nawet nie wiesz Iwo jak mnie ten ogród pozytywnie nakreca, chce mi sie dziłac, kopać, wozić ziemie, nawet pielić chwasty.... a najbardziej ze wszystkiego to kupowac nowe rosliny bądź dostawac je i planowac a potem sadzic. A jaka satysfakcja gdy ktos z bliskich czy sasiadów pochwali moje wysiłik a lbo sama sobie siądę wieczorkiem na tarasie i popatrzę...eh... warto mieć ogród i marzenia...
Margarete 00:00, 20 cze 2013

U mnie cos dzisiaj forum sie zawiesza, wolno otwiera wątki, nie mówiąc o zdjeciach, odbieram internet na tym samym kompie co zwykle wiec to chyba nie jest wina mojego sprzetu. Może ten upał spowodował,że internet zwolnił.... ........wcale bum mu sie nie dziwiła bo ja dzis też takz asenna łaziłam, rozbita ta temperaturą. Spadam wiec do łózka, nie będę walczyć z bezduszna materią. Dobranoc !
Margarete 10:13, 20 cze 2013

Wczoraj robiłam porządki w moim "ziołowym krolestwie", kupiłam i zmontowałam metalową, ogrodową półkę na zioła, którą ustawiłamw kącie pod kuchennym oknem
Zobaczie jak fajnie to wygląda ;

Mam od góry patrząc : rozmaryn, trzy rodzaje mięty, dwa rodzaje bazylii oraz tymianek ( to ten rozczochrany .. ) a wszystko pachnie zabójczo....

Do ziół z kuchni przez schodki na tarasie mam trzy kroki, dlatego ustawiłam je najbliżej kuchni jak sie dało, ale fajnie tu pasuja i pozbyłam sie bałaganu w tym kącie, w ktorym odkładałam różne "przydasie ogrodowe"
A trawa niestety znów upomina sie o koszenie....... to co widac po prawej to jeszcze moja "poczekalnia" dla roslin ktore wysadzone beda na rabacie pod lasem.... jak ją wreszcie kiedys skończę....