Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:17, 01 maj 2013
Do góry
Dajanko, po raz drugi zaczynam - poprzedni mój wpis, prawie już skończony zniknął gdy chciałam wgrać zdjęcie. Ostatnio często pojawia się jakiś "błąd wewnętrzny"... no nic, do Ciebię mogę pisać nawet wielokrotnie
Jestem u Ciebie i widzę jak pracujesz na kolanach, a Moli tylko się przygląda siedząc z boczku. Tak udaje Ci się samej coś zrobić, cieszysz się potem, gdy ogród nabiera kształtu, ale między Twoimi słowami przewija się uczucie zmęczenia i jest go zbyt wiele, nie jest zrównoważony przez odpoczynek, a i bolące stawy i kosteczki same dają już sygnały, że tak nie można. Na razie ja nie mogę realnie Ci pomóc, teraz tylko z daleka mogę wspierać Cię słowem i duchem być gdzieś w pobliżu. Może Dajanko przyjechałabyś do mnie odpocząć, pomyśl o tym. A ja, gdy może przyjadę na kilka dni do Krakowa, w czerwcu, pomogę Ci choć deskę przytrzymać z drugiego końca, gdy trzeba będzie ziemię wyrównać na nową rabatę, albo przekopię choć kawałek ziemi, albo grabkami wyrównam, czy kwiatek podam do zasadzenia, albo choć herbatkę zaparzę? Ja lubiłam zawsze pracować, to mi sprawiało przyjemność, odpoczywam przy tym, zmęczenie mi nie jest obce... a pojęcie co i jak zrobić w domu i wokół niego jakieś też już mam, wiele zrobiłam sama, a i wykształcenie techniczne mi w tym pomaga, bo oprócz mojego pierwszego zawodu, jestem też budowlańcem
Dajanko, pracujesz i pracujesz a jeszcze znajdujesz czas by mnie odwiedzić i śliczne niezapominajki podarować.
Zrobię Ci choć trochę przyjemności kwiatem magnolii? Byłam dziś na spacerze w parku...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 01 maj 2013

Do góry
Ginger napisał(a)

Wydaje mi się ,że Morning light wyglądałby ładnie ,ma ladne wybarwienie które będzie na tle cisów widać i jest delikatny i elegancki pozatym ładnie się przewiesi nad żurawkami i bergeniami.

Ps .mi bardziej podoba się pierwsze ustawienie bergenie +zurawki ... żurawki ładnie rzucają się w oczy i tworzą super plamę koloru . Zielone bergenie jasne żurawki i żywopłocik bukszpanowy ładnie to wygląda na tym zdjęciu

Zdrówka dla Leosia .

tak właśnie posadziłam dzisiaj bergenie i żurawki Zastanawiam się nad morning light, gracillimus i bordowym potworem Madżenki

Leon dzisiaj trochę lepiej z czego baaaardzo się cieszę
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:10, 01 maj 2013

Do góry
Moja leszczyna teraz chyba najpiękniejsza

Wiosenne porządki

dwa rodzaje miodunki
Rododendronowy ogród II. 22:10, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
ROBI SIĘ I NIESIE TRANSPARENT

Jaskółeczka jest powalająca transparent super piękna duża magnoliau mnie dzisiaj piękny ciepły słoneczny dzień, Syla jednak przytargała słońce pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:10, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jaskółeczka jest powalająca transparent super piękna duża magnoliau mnie dzisiaj piękny ciepły słoneczny dzień, Syla jednak przytargała słońce pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:07, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Bardzo mi się podoba , szczególnie ze nie bardzo ma mi sie na życie ale ja myślałam o transparencie pierwszomajowym, no ale ten bardziej mi przypadł do gustu. Buziaczki Aniu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

A teraz co sie u mnie działo.......

Oj, dzieje się u Was, dzieje.
I choiny, i serby, i wiele różnorodnych kwitnących roślin.

asc napisał(a)

Przyjechała ciężarówka

A najważniejsze, że jesteś zadowolona z dostaw.
Też bym nie pogardziła taką przesyłką.

Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 22:06, 01 maj 2013

Do góry
Trafiłem dzisiaj na gniazdo nieznanych pająków, są małe jak grudka cukru.

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:04, 01 maj 2013

Do góry
Ciemierniki rządzą

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:59, 01 maj 2013

Do góry
Strasznie dawno mnie nie było, zaległości masa, ale sami wiecie nareszcie wiosna, każdą chwilę spędzałam na pracy w ogrodzie, a wieczorem oczy same mi się zamykały od nadmiaru świeżego powietrza Co się działo przez ten czas? Po prostu wiosna I wszystko rośnie
A więc orliki jak zielone różyczki

Kwitły derenie jadalne

Rododendronowy ogród II. 21:58, 01 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bogdziu,przynioslam Tobie mojego rh ktory juz pomalutku pokazuje kwiaty (tego chorowitka).

Ślicznie wygląda, trochę te listki podgryzione ale jak opryskasz i podlejesz będzie dobrze . Zaraz kwiatkami Ci podziekuje.
Jakie drzewa przed domem ? 21:56, 01 maj 2013

Do góry
Witam

mam dylemat odnośnie drzew przed domem.

Dwa drzewa planuję posadzić na bocznym prostokącie przed śmietnikiem.Tu myślałam o wiśni osob.umbraculifera 2 szt.

Chciałabym posadzić jeszcze jedno drzewo na rabacie wejściowej tylko jakie? Też wiśnie umbraculifera ?

Ogród mam w stylu minimalistycznym. Obie rabaty są z przodu domu.
Rododendronowy ogród II. 21:55, 01 maj 2013

Do góry

Ogródek Anity 21:54, 01 maj 2013

Do góry
No z trawkami chyba właśnie tak zrobię. Już gorzej być chyba nie będzie . Inna trawka- kostrzewa sina po zimie wygląda rewelacyjnie, są tu trzy na zdjęciu

Rododendronowy ogród II. 21:53, 01 maj 2013

Do góry

Wgrywanie zdjec dzisiaj graniczy z cudem , więc więcej nie będzie.
Rododendronowy ogród II. 21:52, 01 maj 2013

Do góry
Bogdziu,przynioslam Tobie mojego rh ktory juz pomalutku pokazuje kwiaty (tego chorowitka).
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 21:50, 01 maj 2013

Do góry
UKład całej działki:
U Oci ... 21:42, 01 maj 2013

Do góry
Sezon wiosenny uznaje u mnie w ogrodzie za OTWARTY!

Majówka rozpoczeta naturalnie rodzinnym grillem, wycieczką rowerową a na sam koniec plewieniem

Z dumą muszę napisać, że moje trawy wypuszczają już nowe, zielone źdźbła.

Mój klon palmowy również przeżył pierwszą zimę.

Rododendronowy ogród II. 21:42, 01 maj 2013

Do góry

To właśnie tu 21:41, 01 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Dzidka ale to nie są te pierwszomajowe , z sentymentu trzymam ich kilka sztuk ale w tym roku kwitną już późniejsze a te nie

U sąsiada i u mnie są A inne też nie zawiodły.
Ale z narcyzami nie jest już tak . A i psi ząb łaskawie zakwitł jednym kwiatem.

Coś dzisiaj mam utrudnione wgrywanie zdjęć. I nie tylko. Trudno też wejść na stronę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies