Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

agniecha973 21:28, 03 cze 2013

ewalm napisał(a)

A propos boiska, jak tam skarpa nad nim? Bo tak sobie ostatnio o Twojej skarpie myślałam jak patrzyłam na swoją macierzankę. Mam w niej posadzone kępy zawciągu i o dziwo ich nie udusiła. Fajnie wygląda.

Ewa, do obsadzenia skarpy daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeka droga. Za dużo bym chciała. Najpierw muszą się odbyć prace koparkowe związane z wyrównaniem na łączeniu z boiskiem. Muszę posiać macierzankę, kupiłam zimą nasiona. Dzięki za przypomnienie.
EPODLAS 21:35, 03 cze 2013

Ewka, co u ciebie, pokazu nam ładnie zdjęcia. Pozdrawiam.
madzielena 23:39, 03 cze 2013

Fajne są takie dziewuszki w wieku Twojej córci Sama mam w domu rezolutną 5/6-latkę ("mamo, można już mówić, że mam 6 lat" - to słowa mojej Marceli).

A może po powrocie do PL powiększysz grono ogrodników działkowych? Zawsze to jakiś kawałek ziemi do uprawiania
AniaDS 23:05, 04 cze 2013

Ewuś, pozdrawiam
bajsza 01:48, 06 cze 2013

Pozdrawiam cieplutko
Tess 18:48, 06 cze 2013

ewalm napisał(a)

Jak pięknie.
Ewo, doczytalam, że trzy lata się już kończą. I Ogródek na trzy lata będzie już czyjś inny, a innego ogródka nie będzie...
Ale Ty zostań z nami, plisss. Nie trzeba mieć ogrodu, żeby tu być (chyba).

Choć rozumiem, że może być inaczej, bo masz rację, pisząc, że "Ogrodowisko to jest fajne miejsce ale raczej dla niepracujących zawodowo, albo pracujacych ale bezdzietny, albo mających starsze lub dorosłe dzieci, bo reszta to nie wiem jak znajduje na nie czas. Ja w każdym razie jakoś wątpię, żebym dużo znalazła."

Ps. Wiele razy byłam w tym wątku, i jakoś nie zakonotowałam, że ogródek był dwupoziomowy.
ewalm 11:27, 07 cze 2013

justa35 napisał(a)
Na pewno jakiegoś badylka do ogródka

Hmm, to też jest biznes do rozważenia
ewalm 11:36, 07 cze 2013

Przetacznik napisał(a)
piękny bukiecik z jaskrami, stół przekazuje wesołą atmosferę urodzinową, , a pola rzepaku za polem zboża i pod chmurami wygląda... lubię patrzeć jak to wygląda, chciałabym dużo takich widoków.
Wczoraj kątem oka, jadąc na rowerze, zobaczyłam, że torowisko przed Mostem Gdańskim porosło makami, jak tylko jakaś przerwa w deszczu nastanie to pojadę tam cyknąć malownicze czerwienie. Czy juz się pakujesz?, to musi by frustrujące...

Tak, Weroniko, w Palatynacie w ogóle jest ładnie a w Nadrenii jeszcze ładniej. I dużo do zwiedzania.
Torowisko już widziałam i jest super. A niektórzy uważają, ze W-wa jest brzydka i tak ciężko się w niej mieszka. Ja swoje miasto lubię.
Trochę się pakuję. Wyrzucam po trochu niepotrzebne już rzeczy, ileż się papierów nazbierało... katalogów, pism. Piore, prasuję i skaładam. Chowam zimowe rzeczy do kartonów. Wyprałam kołdry i poduszki w bardzo amerykańskiej pralni samoobsługowej, żeby do domu pojechały czyste i tym samym poszerzyłam horyzonty o kontakt z wielkimi pralkami i suszarkami. Jak u Jasia Fasoli, trzeba stać i polować na wolną suszarkę.
Pakowanie nie jest frustrujące, chociaż za bardzo mi się nie chce tego robić.
ewalm 11:38, 07 cze 2013

agniecha973 napisał(a)

Ewa, do obsadzenia skarpy daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeka droga. Za dużo bym chciała. Najpierw muszą się odbyć prace koparkowe związane z wyrównaniem na łączeniu z boiskiem. Muszę posiać macierzankę, kupiłam zimą nasiona. Dzięki za przypomnienie.

No tak, długa droga... Posiej koniecznie, bardzo ekspansywna roślinka, można uzyskać samemu całe połacie.
ewalm 11:39, 07 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewka, co u ciebie, pokazu nam ładnie zdjęcia. Pozdrawiam.

A jakoś mniej teraz fotografuję, chociaż pogoda jest nareszcie piękna. A może właśnie dlatego Ja też pozdrawiam.