Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

boguslawa_ma... 14:43, 06 cze 2013

U ciebie ładnie kwitną piwonie a u mnie jeszcze w pąkach które są brązowe i gniją a deszcz jeszcze siąpi,
może już wreszcie przestanie.
Syla 14:52, 06 cze 2013

Aneczka u Wieloszki doradziłaś z kocimiętką .... a u mnie doradź jak postępować z szałwią łąkową (do tej pory myślałam , że to omszona bo tak było na etykiecie) .... czy podobnie jak z koci...koci? Ja robiłam do tej pory tak , że jak brzydła ucinałam jej tylko kwiatostan i kwitła ponownie .... czy tak wystarczy czy nie ?
ka1sia 15:33, 06 cze 2013

Ania, wyszło słonko czy u Ciebie też? Buziole
Mala_Mi 17:22, 06 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
U ciebie ładnie kwitną piwonie a u mnie jeszcze w pąkach które są brązowe i gniją a deszcz jeszcze siąpi,
może już wreszcie przestanie.

Bogusia, dużo pąków zgniło min biała z czerwonym środkiem.. chyba się zapłaczę, bo ona jest śliczna i od Mamy I dużo piwonii jeszcze nie kwitnie, dopiero są w pąkach .. za zimno, za mokro, za ..... brzydko.
Pudełeczka też powoli się otwierają... patrzę, e te moje monitory przekłamują kolory... to taki śłiczny intensywny ciemny róz.. a na każdym monitorze widzę co innego

A to kwiatek z bliska
Mala_Mi 17:27, 06 cze 2013

Syla napisał(a)
Aneczka u Wieloszki doradziłaś z kocimiętką .... a u mnie doradź jak postępować z szałwią łąkową (do tej pory myślałam , że to omszona bo tak było na etykiecie) .... czy podobnie jak z koci...koci? Ja robiłam do tej pory tak , że jak brzydła ucinałam jej tylko kwiatostan i kwitła ponownie .... czy tak wystarczy czy nie ?

Nie doradzę, bo już napisałam u Ciebie.. tnę jak są brzydkie i już.. rosły za bylinami, pod różami, wiec jak przekwitały to i tak coś je zasłaniało.. więc trzeba tak jak kocimiętkę w dobrym momencie przyciąć...
To moja pokazowa kocimiętka.. już trzeba ją ściąć chociaż kwitnie.. bo dostaje nowe przyrosty i nie będzie potem jak tego ściąć. jak się zetnie wszytko bo też i te przyrosty, może wtedy drugi raz nie zdążyć zakwitnąć..

To w środku to nowe i już z pąkami kwiatowym... będę ciać tylko kwiaty.. i dzięki temu, że dość szybko mi się nie wysieje Znając życie będę tak długo się zabierać do ścięcia, że mi zdąży sie wysiać i zrobić baba jaga, wiec zetnę potem do zera wszytko jak zwykle
Lepiej zdradż mi jak się pracuje w ogrodzie i ma takie piękne paznokcie No sobie powzdychałam z zazdrością
Mala_Mi 17:29, 06 cze 2013

ka1sia napisał(a)
Ania, wyszło słonko czy u Ciebie też? Buziole

Miesza sie z chmurami, ale wyszło ....
Dowód..... pomiędzy są błękitne dziury

Przetacznik ożankowy zakwitł (chyba ożankowy), też jak lazur nieba

Mala_Mi 20:19, 06 cze 2013

Burza, zlewa.. normalnie znów

A tak było fajnie
MarekW 21:16, 06 cze 2013

W Przemyślu też teraz zlewa ale w dzień było ładnie i trochę popracowałem. Jak na razie to nie widziałem oznak chorób grzybowych tfu tfu
Mala_Mi 21:29, 06 cze 2013

Mareczku w dzień było optymistycznie, a teraz jest groźnie.. pies mi na zawał schodzi i pracować nie daje

Bodziszki max frei..

Wczorajsze kancikowanie.. liczyłam, że 1/4 zrobiłam.. optymistka.. chyba mniej

Tojeść próbuje zarosnąć wszytko.. i nie jestem pewna czy odpowada mi tu ten żółty kolor.. na razie się oswajam.

Tu zrobiłam foto derenia, że mam jakiegoś.. jakoś nigdy go nie fociłam .. nie ma tu nic ciekawego..
Madzenka 21:30, 06 cze 2013

asc napisał(a)

Impresario moje ulubione czuwa Oj przydałby mi sie ktoś w realu do moich poczynań.. takie impresario.... kurcze, że ten Wrocław tak daleko ..

Aniu jak mnie kiedyś praca zawodowa znudzi będę szukać, załatwiać, organizować będę impresario a inny pomysł na życie to sobie wnuczęta na tenisistów wychowam i będę wozić po świecie