Wim że nie zawsze się da ale ja tak robię że jak chcę odkłady to na wiosnę już pomału
Formułuję gałązki tak żeby były blisko ziemi lekko je naciągam jak rosną one są miękkie i dobre się poddają .Możesz teraz spróbować nawet z kwiatkiem tylko żeby nie pękła.
To są moje @ letnie sadzonki w zeszłym roku nie kwitły .
A jeszcze ważne trzeba podlewać tą ziemię na gałązce wtedy lepiej się ukorzenia. Usciski i powodzenia.
Nareszcie zaczęło padać bo po raz drugi od początku jak tu mieszkam w odstojniku nie było ani kropli wody a odstojnik jego dno jest poniżej2 m od poziomu ziemi.
Anetko musisz pamiętać , że czarne są późne . Czy Paul czy Queen- te z Biedry późno startują - te Negrita tez mam - piękna jest
Tu przy platanach są Negrita , jakieś pomarańczowe , białe i czarne Queen- zobacz - wszystkie w rozkwicie a czarne w pąkach
Nie usuwaj. Mnie nie przeszkadzają Wasze foty
Elu mam te tulipany od czterech lat rabacie brzozowej . Te tez tam posadzę - cała rabata będzie czarna . One dość późno startują i kwitną bardzo długo.
W rabacie pod grabami posadziłam różowe i dałam kilka czarnych ale niestety - różowe przekwitły i czarnuchy zostały same.