Piękna fotka
...a teraz..." 100 pytań do"
...co to za żurawka i trawki ( jakoś nie mogę się to tych traw przekonać,bo mam wrażenie że one są zeschnięte,hehe)
proszę o pomoc! coś dzieje się z drzewkiem przesadziłam i nagle zaczeło chorowac nie wiem czy jakaś choroba grzybowa? może za słoneczne miejsce? albo przelałam ? małymi krokami do przodu kawalek po kawałku powstaje coś na miano ogrodu
Bogdziu - a oto posadzony prezent od ciebie, miodunka - troche klapła jak posadziłąm ale po deszczu widac że czuje sie u mnie dobrze i że odpowiada jej towarzystwo szałwii
No i mój swiezo posadzony powojnki o nazwie "Hania" zakwitł
pozostałe pnącza ( wiciokrzewy, powojniki botaniczne i bluszcze ) posadzone na ogrodzeniu jeszcze maleńkie a tylko on jeden jest juz widoczny
Czy to są świerki serbskie? kiedyś dostałam takie maleństwa w zamian za makulaturę, posadziłam i urosły jakieś 10cm ale dalej nie mam pewności czy to omorica jest?
No to jeszcze kilka fotek z dalszej perspektywy, zza kuchennego okna
albo nawet "z lotu ptaka"...nie, nie nie latałam, to tylko widok z okien górnego piętra...
Bogdziu, pododa zmienna, ale ciepło
roślinom deszcz potrzebny a jak lekko przeschnie dla nas ogród otwarty stoi
I tym optymistycznym akcentem życzę Ci spokojnych długoweekendowych chwil
Kondziu, witaj- oj czeka, czeka duuzo roslin ale i dużo jeszcze darni do zdjęcia i dużo rabaty do zagospodarowania, łaczna długość wzdłuż płotu to 36 metrów, a ja zrobiłam ze 20 m dopiero...
Pokaże ci mój składzik oczekujących :
Kwitną jeszcze azalie, choc ich czas po woli mija ......
te japońskie są ok, bardzo obficie kwitły ale ta klasyczna azalia zrobiła mi w tym roku niemiła niespodzianke, zawsze miłą mnóstwo kwiatów a wtym roku ....2 kwiatki...dlaczego ????