dziewanny przeżyły i nawet się rozrosły, to nowośc z ubiegłego roku, nie rośnie taka wysoka, jak tradycyjne odmiany
indygowiec Kiriłowa cały w pąkach, piękna roślina, z tym że u nas wymarza i co roku odbija z ziemi
kilichowiec chiński w pąkach, kwiaty podobne do dziewanny- kolor
i chyba warto jeszcze pokazać tulipany, one są jak wojsko, nieustannie na baczność
i pomponiki kaliny
Tak, ćwiczę cierpliwość. Nasi wykonawcy kolejny raz przesunęli termin rozpoczęcia prac, tym razem z dziś na jutro. Ok, czekałam tyle,poczekam dzień dłużej.
Efektem mojego ogrodowego szaleństwa stały się te okazy( buk, kalinka, 2 pieriski i 4 spore rododendrony + 1 mały i magnolia wielkokwiatowa kwitnąca na biało- mam nadzieję,że spodoba się roślinkom w naszym domu). Na razie tyle, ale są już przymiarki do nowej parti roślin.
Między innymi roslinki ze skalniaka, którymi chcę obsadzić moja małą skarpkę.
Jeszcze 2 rodzaje muszę zwinąć teściowej
Skarpkę podzieliłam na 8 równych kwadratów.
Będa się odrózniać kolorystycznie , kolorami kwitnienia i okresami kwitnienia - mam nadzieję że ładnie to zagra - zobaczymy....................
I pierwsze 3 kwadraty obsadzone - 2 godziny sadziłam te pipidówy
Nic nie napiszę, o nic nie zapytam, Bożenka w szale!
Gości zwołała, a krzewom kazała kwitnąć wspaniale.
Nic pośredniego, wszystko ma być perfekt!
Ale za to goście zobaczą pracy efekt!
Trzymam kciuki za spotkanie
Znów nie będzie z Wami Hani.
Witam
jestem tutaj nowy, czytając to forum postanowilem założyć konto i troszeczke popytac doświadczonych osób w temacie ogrodnictwa. , a więc tak, ostatnio zaadoptowaliśmy sobie działkę o powierzchni 450m2. Ogródek prawdopodobnie rozmawiając z sąsiadami był nie odwiedzany przez 5-6 lat altanka do "reanimacji" ale główne moje pytanie to TRAWNIK. Ogólnie ogródek ma mieć charaktek rekreacyjny. Po wejściu na działkę "trawa" sięgała prawie pod pachy, teren jest nierówny i rośnie tam chyba wszystko wrzuce parę fotek na zapoznanie sie z terenem. I pytanie mam takie czy spryskac to wszystko randapen i później przekopać i równać czy tylko chwasty spryskać... proszę o jakieś rady bo szczerze jestem amatorem wnioskuje tylko z tego co przeczytałem na forum. Dodam również że posiadamy 2 pary rąk i podstawowe narzędzia do pracy. Nie posiadam glegogryzarki ( no chyba że uda mi sie od kogoś pożyczyć). Narazie skosiliśmy tą trawe żeby w ogóle wejść na działkę. Dziekuję za uwagę