Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

JulkAd 13:07, 16 cze 2013

Buziaki dla Cię, cierpliwie poczekam
gusiarz 13:40, 16 cze 2013

Aniu - Ty jesteś nie tylko różaną specjalistką, ale i foto . Cudowne ujęcia. Ja jednak skusiłam się na tamrona... i powoli się uczę

Zamówiłam róże... Mary rose do cienia-do pojemnika, Louise odier i Rosario na rabatę... Czy to dobry wybór? Buziaki
AniaDS 10:55, 17 cze 2013

baraga1904 napisał(a)
...zaczynam Aniu chorować na róże...Twoje są przepiękne....

Aguś, dzięki . na róże warto zachorować, to przyjemna choroba .

asc napisał(a)
'Pink Grootendorst' - powcinane płatki...
'Virdiflora' - zielona róża....
No nie, takie ciekawostki masz ......
O gradzie nie piszę, bo ... jeszcze szlag mnie trafia na zniszczenia jakie u synusia zrobił..
Kolor włosów mój ulubiony Może jednak go zostawisz

I jesteś dużo młodsza niż myślałam Sorki, że zrobiłam z ciebie starszą kobietę, ale to chyba to doświadczenie, pasja i liczba zebranych okazów nie pozwoliła sadzić, że młoda dziewczyna może sie tak oodać pasji .. ogródkowej.

Aniu .
Nie przeszkadza mi to, że jestem odbierana jako starsza osoba, często się to zdarza , sama czasami inaczej wyobrażam sobie osoby, z którymi piszę na forach a potem mam niespodziankę .
Ważne jest, żeby się dogadadać, łaczy nas wspólna pasja a wiek się nie liczy w tym przypadku :*.
Kolor zostawić? Hm.. mój mąż też mi tak mówi, ale nieswojo się w nim czuję jak na razie .

Moniika napisał(a)
Przecudne róże
PS - szczęście Aniu ze u Ciebie tylko "zielone " straty - one pczywiście tez bolą, ale jednak dom, dach i okna całe ... Straszne to co u Was sie działo ... A u mnie sucho i słoneczne aż sie boje jak trzeba przyjdzie nam na Pomorzu za ten spokój zapłacić w końcu pogoda zmienna jest ...

Moniczko, na szczęście pogoda już się u nas ustabilizowała, od razu ogród odżył, nie widać zbytnio strat, tylko ja o nich wiem i ja widzę . No, dzisiaj znowu mają być u nas burze, ale mam nadzieję, że jednak przejdzie to tym razem bokiem.

marzena napisał(a)
Aniu, podziwiam Twoje róże i piękne zdjęcia

Marzenko :**

Anita1978 napisał(a)
Podziwiam, pocieszam i pozdrawiam!

Anitko, dziękuję, również pozdrawiam :*.

reni napisał(a)
Aniu róże powalają na kolana... współczuję tego gradobicia oby już się nie powtórzył, pozdrawiam

Reni, dziękuję. Też liczę na to, że taki stan pogody u nas się już nie powtórzy.
AniaDS 10:55, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ah jakie kwiaty.....
O pogodzie nie piszę, niech już to minie...

Chyba minęło . Zostańmy przy kwiatach, to o wiele przyjemniejsze .

Joaska napisał(a)

Aneczko strasznie mi przykro że straty w ogrodzie masz, ale najważniesze że z domem i Wami wszystko ok, rośliny - odrosną a może nawet sie bardziej zagęszczą

Aniu nie byłaś u mnie wpadnij.

Joasiu, strat na szczęście już nie widac, w podświadomości mam obraz, że tu było gęściej, czy tu było więcej pąków, że miał być szał różany.. ale nie jest najgorzej mimo wszystko .
Ha, normalnie teraz to już mi wstyd, bo znowu nie pamiętam, czy byłam.
Tak miałam zabiegany tydzień, że nocki nawet zarywałam, ten też nie zapowiada się na spokojniejszy, ale staram się nadrobić zaległości jak tylko mogę .

an_tre napisał(a)
Aniu posmuciłam się razem z tobą, że dotknął cię taki kataklizm, obejrzałam link, który wkleiłaś z nawałnicą, to straszne...trzeba mieć tylko nadzieję, że to już koniec tej niszczycielskiej siły
ale zaraz się uśmiechnęłam oglądając piękne obrazy z różami przesyłam moc pozytywnej energii i życzę szybkiego uporania się ze szkodami a kwiaty odrosną

Aneczko, teraz, od kilku dni też wychodzę do ogrodu z uśmiechem na ustach, szkody jako tako usunięte a w dodatku rozpoczyna się spektakl, coraz więcej róż otwiera swoje kwiaty .

JulkAd napisał(a)
Gradobicia nie zazdroszczę.....dzięki za odpowiedź w sprawie aparatu...coraz bardziej martwię się tym, że nie mam gdzie sadzić róż....jak gęsto mogą rosnąć, żeby były zdrowe?....buziaki zostawiam

Julitko, ja sadzę róże bardzo gęsto i radzą sobie, większość z nich mam sadzone na jeden krok , czyli mniej więcej co 50 cm. Ale w rzędach, nie w kupce, bo wówczas od tyłu i od przodu mam do nich dostęp w razie potrzeby.

mira napisał(a)
ostatnio mi ta weszła w oko i siedzi - trzeba chyba dużo miejsca co ? widziałam w Wojslawicach cudowny krzak już nie narzekam na pogodę u mnie i ogród w wodzie - trudno nic nie poradzimy
pozdrawiam

Tak, na nią potrzeba sporo miejsca, moja rośnie przy ogrodzeniu ale za ogrodem, nie jest ozdobna z kwiatów ale za to ma wyjątkowej urody liście, ubarwienie i zawiązuje mnóstwo owoców, które uwielbiają ptaki.
BarbaraM 10:58, 17 cze 2013

Aniu,dobrze że nie jest źle.
AniaDS 11:05, 17 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu! Dech w piersi zapiera na taki widok!

Basiu :*.

Joaska napisał(a)
No i zaczęły sie spektakle różane u Ani, a ja biedny szaraczek juz zapisuje kolejne zachciewajki ...... róza zielona chińska .... cudo

Jeszcze tak nie za bardzo, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej , aż żal rano do pracy wychodzić .
Zachciewajek ja też mam wiele, ale juz nawet ich nie zapisuję i nie szukam, jak mi coś wpada w ręce to wówczas kupuję. Lub nie .

Przykre, bardzo przykre
Aldonka też ma ogromne straty, wstawiła zdjęcia zniszczonych roslin. Ma uszkodzony samochód

U nas też poniszczone auta, znajomy ma 60 dziur w dachu i 40 na przodzie, ogromne straty są w mojej okolicy po tym gradobiciu. Nasz samochód akurat był w garażu.

anna_g napisał(a)
Aniu - melduję się w Twoim wątku Już kilka razy próbowałam go przejrzeć, ale... całosci się nie da Oglądnęłam ostatnie 30 stron - trochę czytając choć nie wszystko. Zdjęcia Twoje mnie normalnie powaliły. Jak napisała Ania asc - nie wiem co jest piękniejsze - Twoje róże czy Twoje zdjęcia - a róże na zdjęciach i wszystko inne... Po prostu cudownie potrafisz to pokazać. I aparat aparatem - pewnie że ma znaczenie, ale to zdecydowanie nie wszystko... Gratuluję talentu. Muszę to sobie jeszcze na spokojnie obejrzeć bo na razie siedziałam z otwartą z zachwytu buzią (dobrze że sama w biurze )
Pozdrawiam serdecznie, współczuję gradobicia, będę zaglądała i mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy na niejednym Ogrodowiskowym spotkanku

Aneczko, bardzo Ci dziękuję za odwiedziny :* i tyle ciepłych słów P.
Wątku nie ma co przeglądać, u mnie nic tylko róże, róże i róże.. I znowu będą róże .
Cieszę się z naszego spotkania i mam nadzieję, że będą kolejne, było świetnie .

popcarol napisał(a)
Aniu, dobrze ze się Wam nic nie stało? A pogoda, cóż, ostatnio coraz mniej przewidywalna...
róże cudne, taką zieloną pierwszy raz widzę..
pozdrawiam!!!

Virdiflora nie jest u nas popularna, ma opinie, że przemarza. Ale mój krzew jest tego zaprzeczeniem, chyba 4 rok zimuje i sobie radzi, rozkwita jako jedna z pierwszych róż i kwitnie do zimy.. Szkoda tylko, że jest taka niepozorna, ale jak kwiaty przekwitają to nabierają lekkiego różowego rumieńca .
AniaDS 11:15, 17 cze 2013

monteverde napisał(a)
Aniu jestem po lekturze u Ciebie pozdrawiam

Hej Aneczko, również pozdrawiam .

polichlorek napisał(a)

przepiękna!! już same liście są ozdobą!!
pozdrawiam serdecznie i będę zaglądać

Dziękuję Alu, właśnie dla liści ją kupiłam . Również ciepło pozdrawiam.

anna_g napisał(a)
Aniu - jeszcze raz przejrzałam te kilkanascie ostatnich stron i te cudowne, przepiękne zdjęcia. Masz cudne te róże - u niektórych zachwyca mnie kolor- (fiolet) u niektórych kształt kwiatu - pilgrim, albo te cudne mchowe pąki - nigdy wcześniej takich nie widziałam Scarlet moss bardzo mi się spodobała - wyczytałam o niej że ona jest do donic - czy to prawda? masz ją w donicy czy w gruncie? Na pewno będe tu zaglądać i podziwiać te wszystkie Twoje piękne kwiaty Pozdrawiam

Aneczko, moja Scarlet rośnie od 5 lat w ogrodzie pomiędzy innymi różami, w donicy nie chowają mi się zbyt dobrze krzewy róż, szybko łapie je przędziorek a z nim walka potem to jak z wiatrakami. Mam zbyt dużo słońca w ogrodzie, szczególnie na balkonie czy pod nim, gdzie mam miejsce na donice.

ewalm napisał(a)
Aniu, bardzo pieknie. A napiszesz cos więcej o rosa glauca? Jak rośnie, czego
potrzebuje, itd..
Ta zielona też bardzo ciekawa.
pozdrawiam

Rosa glauca jest bezobsługowa, znosi i słońce i półcień i suszę i mrozy, mało choruje. W zasadzie jest to bezobsługowa odmiana. Ale miejsca potrzebuje sporo, rośnie i wysoko i szeroko. Chyba u Dzidki w wątku jest piękny, dorosły i dorodny okaz tej róży.

BarbaraM napisał(a)
Zajrzałam i zobaczyłam przepiękne róże.
Jestem pod wrażeniem.I pomyśleć,że kiedyś ich nie lubiłam.
To jakaś inna historia chyba...

Basiu, historię pora zmienić, choćby troszkę .
AniaDS 11:24, 17 cze 2013

Urszulla napisał(a)
Aniu, czytam zaległości od dzisiaj
szczególnie jestem zszokowana tymi zjawiskami atmosferycznymi
i współczuję że i Twój ogród ucierpiał.
Dziękuję za odpowiedź i sugestie, Tuscany Superb widziałam na zdjęciach od Danusi,

Rhapsody in Blue,piękna w pąku
pokażesz ją w rozkwicie?
a wogóle to cudowne Twoje róże

Urszulko, dziękuję. Tuscany Superb jest troszkę pełniejsza niż jej stara wersja, tego chyba nie napisałam. Z jednej strony to plus, z drugiej minus, bo bardziej zakrywa te urocze żółte pręciki.
Pokażę Rhapsody, już rozkwita .

Zostaw trochę sił dla ogrodu

Później, póżniej Basiu .

Marzena2007 napisał(a)
Aniu poczekamy cieprliwie. Akurat po wekendzie róże będą w pełnym rozkwicie?

Jeszcze nie.. ale już zaczynają kwitnąć, z dnia na dzień coraz lepiej .

popcarol napisał(a)
Czekamy na kolejne zdjęcia! pozdrawiam!!

.

JulkAd napisał(a)
Buziaki dla Cię, cierpliwie poczekam

Dziewczyki, kocham Was :*

gusiarz napisał(a)
Aniu - Ty jesteś nie tylko różaną specjalistką, ale i foto . Cudowne ujęcia. Ja jednak skusiłam się na tamrona... i powoli się uczę

Zamówiłam róże... Mary rose do cienia-do pojemnika, Louise odier i Rosario na rabatę... Czy to dobry wybór? Buziaki

Wybór dobry, pochwalam . bardzo jestem ciekawa Twoich zdjęć, to sprzęt wysokiej klasy .

BarbaraM napisał(a)
Aniu,dobrze że nie jest źle.

Basiu :*.
AniaDS 11:29, 17 cze 2013

Trochę fioletowo mam teraz w ogródku

AniaDS 11:29, 17 cze 2013