Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 23:42, 16 cze 2013

Aniu doczytałam u Ciebie ile płaciłaś za Limki .
Widziałaś jakie ja wczoraj sadziłam .płaciłam za te miniaturki 20 zł i tak opuścił cenę kosztowały 22 zŁ

I gdzie sprawiedliwość ????????????????????????????????????????????????????
Margarete 01:44, 17 cze 2013

Aniu
nie jestem na bieżaco, nawet nie próbuje... pędzisz z tym wątkiem na przód ... ale cofnłęam sie tak z 6-8 stron i zastanawiam sie czy jest jakas bylinka, którj nie masz albo nie miałas u siebie ?
Może zrobimy ogrodowiskowy plebiscyt- konkurs z nagrodami.....???
Znam już troche twój ogród ale co tu wpadne to mnie coś nowego zachwyci, chociaż niby wiem czego sie u ciebie moge spodziewać. Powalił mnie tym razem rozmiar twojego wiciokrzewu, mój jest duzy ale twój...ogromniasty
Super masz ten ogród, pojemny, przestronny, zmienny tzn. rózne zakątki i rózne rosliny .... i jeszcze te twoje manewry lewa flanka na prawa, prawa na lewą...masz w czym mieszać, nie tak jak u mnie..... malutki teren a chciejstwo olbrzymie Dzięki Aniu że do mnie wpadasz, dzięki za życzliwośc i cenne rady. Pozdrawiam
Urszulla 07:23, 17 cze 2013

Aniu-porady Twoje dla innych bezcenne
Basen pierwsza klasa, ale ten z zeszłego roku
jak długo się czyści woda w takim dużym basenie???
Miłego tygodnia bezobsługowego życzę a ma być pięknie>>>>
Mala_Mi 09:16, 17 cze 2013

Oj dopiero teraz do siebie zajrzałam.... i na razie milczę jak zaklęta, bo wracam do pracy.... wiec sorki, że pomijam cześć pytań i wpisów.... śniadanie dziś na bardzo szybko.
Mala_Mi 09:19, 17 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a jakie środki uzdatniające sypiesz? Poradź proszę, bo mi glony się mnożą przy ścianie wodnej...

Idź do sklepu gdzie sprzedają środki do oczek wodnych... jest tego sporo do wyboru. Ja moje kamienie mam całe zielone i nic nie sypię, bo ptaki tam się kąpią, pija wodę i to ulubiona miska z wodą dla psa.. wiec chemii nie sypię.. trudno musi być zielone.. za to jakie naturalistyczne

Popatrz jaka pierwsza trytoma wielka, a te rosnące malutkie...
Mala_Mi 09:26, 17 cze 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu ja kupowałam specjalny chlor ,kurcze dostaliśmy takiego uczulenia że nikt już nie chciał włazić do basenu .
Potem do garażu wlazły myszy i do basenu oczywiście też ,było po basenie i po moim kłopocie ,drugiego nie kupię
Zresztą basen stał tam gdzie wczoraj posadziłam Limki Więc same rozumiecie

Dlatego ja swój basen trzymam w łóżku czyli w domu bo boję się myszy na strychu
Nigdzie nie jeżdżę na wczasy i urlopy, wiec to moja namiastka wczasów
Pompa z filtrem piaskowym chodzi sobie sama, piasku w filtrze wystarcza zwykle na cały sezon.... Odkurzanie dna zajmuje mi średnio godzinę tygodniowo.. ale jak ktoś przyjedzie i się chlapie w basenie to dostaje nakaz polatania w basenie z rurą odkurzacza
Chemią zajmuje się M.. ja nie lubię chloru, wiec dajemy tylko tyle by nie siadały glony....
Największa robota to go potem złożyć.... a raczej wysuszyć i umyć ..... fajniej się rozstawia potem czysty Moje chłopaki rozstawili go chyba w 2 godziny.. łącznie z wyciągiem go z łózka (trzeba je rozkręcić i wyciąganiem z ciasnego strychu innych prepitetów No i M podłącza aparaturę jeszcze z godzinę..
Mam zwalony kręgosłup i taki basen ma dobre działanie.. przy czym ja korzystam z niego 20 minut przed spaniem .. w zeszłym roku tylko nie było czasu nawet i na to.... ale goście maja zawsze frajdę i jakaś atrakcje
Mala_Mi 09:28, 17 cze 2013

Ewa.. sprawiedliwości nie ma, nie było i nie będzie

Za to kupione i posadzone niedawno serby szaleją...... hortensje przed nimi pójdą do eksmisji.. ale to ogrodowe wiec nie żal.
Mala_Mi 09:32, 17 cze 2013

I jeszcze pytań wcześniejszych odnośnie szałwii. szałwia ma cały czas jeden kolor... mam 3 różne i nie widać by kwiaty zmieniały barwę.

Wycinając przekwitłe kwiatostany należy uważać bo z "kącików" idą kolejne pędy które będą kwitły

Ale ciąć trzeba koniecznie.

Wiciokrzew wczoraj po deszczu pachniał obłędnie...... perfumeria niech się schowa

Miłego tygodnia, dnia....... wieczorkiem zajrzę.
Magda70 09:36, 17 cze 2013

Miłego dnia...

Czyli jak wpadne w odwiedziny do Ciebie to się będę mogła wykąpać
A potem odkurzacz w łapkę??? Spoko...w razie Wu wezmę mojego M on lubi odkurzać hahah
Kindzia 10:42, 17 cze 2013

Ale basenior...pół działki by nam zajął...ale bym chciała...już czuję wodę...chociaż tyle masz po swojej harówie, te 20 minut...

Powiadasz, że to przetacznik? Mam takie coś od jesieni zeszłego roku, rośnie sobie, liście ładne ma, ale nie widać żeby toto miało kwitnąć...mówili mi, że to czyściec...może w nieodpowiednim miejscu mam...

Kupiłam 7 ostróżek, niebieściutkie na zdjęciu były, zobaczymy jakie roślinki przyjdą i jak zakwitną

Miłego dnia Aniu