Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z przypadku 11:10, 17 maj 2013

Do góry

Wreszcie coś zakwitło na mojej rabacie aż muszę się pochwalić
Dziś jadę na działkę może znów coś mnie zaskoczy. Pozdrawiam wszystkich w ten piękny dzionek
Początki w Kruklandii 11:05, 17 maj 2013

Do góry
Ja też chcę na pięćsetnej być Gratulacje.
W Gąszczu u Tess 10:59, 17 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

O to mi chodziTesiu, że azalia to się domyślam, ale jaka? Jaka piękna!!!
Świerk serbski - Picea omorika 10:57, 17 maj 2013

Do góry
Witam, na moich serbach kilku tez zuwazyłam jakąs pajeczynkę, zrobie foto, ale na jednym mam cos nieciekawego, oprócz tego co zobaczycie świerk rośnie. Co to jest i co z tym robić?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:54, 17 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie wiem Aniu Zazdrośnico (), czy taki mercedes Cię usatysfakcjonuje po tym medalionie i listach miłosnych u Julci...

Ty wiesz, że dla mnie takim mercedesem jesteś...porównując mnie do fiacika

Po takich komplementach nie zostaje mi nic innego jak jednak zeskanować te kolory kwiatów
Początki w Kruklandii 10:51, 17 maj 2013

Do góry
Studnia piękna i te kanciki jak żylety!

I kwiatuch na okrągłą...

Początki w Kruklandii 10:51, 17 maj 2013

Do góry
Justynko z nareczem tulipów przychodzę
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 17 maj 2013

Do góry

Nie wiem Aniu Zazdrośnico (), czy taki mercedes Cię usatysfakcjonuje po tym medalionie i listach miłosnych u Julci...

Ty wiesz, że dla mnie takim mercedesem jesteś...porównując mnie do fiacika
Ogród... reni 10:44, 17 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
zobacz

Anula, a gdzie ukradli liście z tych czosnków, bo one normalnie mają wielgachne liście!
Początki w Kruklandii 10:36, 17 maj 2013

Do góry
i tym głupim pytaniem kolejną stówkę Ci wbiłam

moje gratulację!!!...tosz już półmetek...a potem drugi wątek

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 10:33, 17 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
Ja się chyba zastrzelę Poczytałam o tym bluszczu co mi Ala nakazała. No fajny. Ale, po pierwsze zagraża siatce, bo ją wygina i po kilku latach trza rozplątać i wyrzucić; a po drugie jest trujący. No dzieciom tłumaczę, że nie wolno żreć z działki wszystkiego, ale psu sąsiadów za diabła nie wytłumaczę. Nasz pies właściwie nie ma zapędów do objadania roślin (no chyba, że są to maliny, porzeczki, śliwki i groszek), ale jak Lunka (husky sąsiadów) obżerała przerastającą na ich stronę magnolię, to nasza też postanowiła jej pomóc i obżerała z naszej strony. Przyjdzie mi chyba wybetonować wszystko i skończą się problemy z działką.

Hahha Renia, jesteś na etapie takim jak ja... czyli zamawiam betoniarkę z cementem
Widzisz co Nebel pisze? Przeklina sąsiada... znam takich przeklinających więcej dlatego zanim posadzisz dzikie wino musisz uzgodnić z sąsiadem....
Ja sadzę bluszcz pospolity pomimo mojej suni, ale ona ma zapędy raczej tylko do kopania, a nie do obgryzania, więc raczej nie będzie problemu....
Bardziej boje się, że ja coś zasadzę, a ona będzie chciała przesadzać
Nasz przydomowy ogródek 10:32, 17 maj 2013

Do góry
Gosiu na wakacje mus się wybrać i to w nasze strony. Widoki piękne i zieleń soczysta.

Agatko takie przewiewne buciki to samo zdrowie he he.

Haniu dziękuję bardzo za piękny odzew. Tulipany żółte jeszcze walczą o życie bo jest gorąco. A współwłaściciel jest uwiązany na dłuugim sznurze ok 8 m. ( nie mamy typowego ogrodzenia domu a żywopłoty. Blisko jest ruchliwa droga). Całymi dniami leży pod orzechem w cieniu.

Halinko rabatka ta z kancikami jest mniej więcej na poziomie trawy a potem się wznosi. Tak jak pisałem u Ciebie koszę z 2 - ma kółkami w powietrzu. Rabatkę robiłem w ten sposób że nożem do darni odznaczyłem profil i usunąłem darń na szerokość noża. Później widłami odwróciłem darń na rabatce ziemią do góry. Pozostawiłem tak do drugiego dnia aby przeschła ziemia. Następnie obuchem motyki rozkruszyłem ziemię i dokładnie ją wytrzepałem. Darń z korzonkami "poszła" do kompostownika. Całość jeszcze raz przekopałem widłami i przegrabiłem ziemię.

Ogród... reni 10:27, 17 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)

Alicja znalazłam takie

Dziękuję bardzo fajnie to wygląda
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:22, 17 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Czosnki coraz większe

Sebku jeśli pozwolisz porywam to zdjęcie na tapetę. Jest niesamowite!!!!!!!!!
Kraina Czarów w fazie projektów 10:21, 17 maj 2013

Do góry
malkul napisał(a)
zapodaj fotkę kuchni

A taką fote kuchni znalazłam

mała i prosta
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:18, 17 maj 2013

Do góry
A teraz konstrukcja specjalnie dla Madżenki...co by na swoje konstrukcje nie narzekała
Marzenko pisałaś żeby te 3 pędy rozsunąć- nie miałam pomysłu, ale może będzie dobrze....

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:13, 17 maj 2013

Do góry
Moja konstrukcja o której wcześniej pisałam ,śmieszna i brzydko wygląda,ale miejsce zagospodarowane i jak obrośnie będzie fajnie myślę,boki dołu wyłożę agro żeby chwasty nie rosły i puszczę na nią melona i ogórki ...

Ogród do odświeżenia 10:07, 17 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Agatko, masz racje, to nie jest Morning Light, ale to juz pisalam wczesniej, teraz na potwierdzenie:

Variegatus

To moim zdaniem jest Variegatus Szerokie zdzbla, uklad paseczkow

Milego piatku Mamcia

dzięki Kasiu za identyfikację, że Ci się dla mnie chciało z rana fotki robić , tym bardziej dziękuję
ogrodoweimpresjejolki 10:02, 17 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie dopiero pączki czosnkowe. Pozdrawiam

Większość też mam w pączkach
Kukliki rządzą

Dzisiaj niebo zamglone i ciepło. Idealna pogoda by przyjęły się pikowane na grządkę moje ogórki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies