Wreszcie coś zakwitło na mojej rabacie aż muszę się pochwalić
Dziś jadę na działkę może znów coś mnie zaskoczy. Pozdrawiam wszystkich w ten piękny dzionek
Witam, na moich serbach kilku tez zuwazyłam jakąs pajeczynkę, zrobie foto, ale na jednym mam cos nieciekawego, oprócz tego co zobaczycie świerk rośnie. Co to jest i co z tym robić?
Hahha Renia, jesteś na etapie takim jak ja... czyli zamawiam betoniarkę z cementem
Widzisz co Nebel pisze? Przeklina sąsiada... znam takich przeklinających więcej dlatego zanim posadzisz dzikie wino musisz uzgodnić z sąsiadem....
Ja sadzę bluszcz pospolity pomimo mojej suni, ale ona ma zapędy raczej tylko do kopania, a nie do obgryzania, więc raczej nie będzie problemu....
Bardziej boje się, że ja coś zasadzę, a ona będzie chciała przesadzać
Gosiu na wakacje mus się wybrać i to w nasze strony. Widoki piękne i zieleń soczysta.
Agatko takie przewiewne buciki to samo zdrowie he he.
Haniu dziękuję bardzo za piękny odzew. Tulipany żółte jeszcze walczą o życie bo jest gorąco. A współwłaściciel jest uwiązany na dłuugim sznurze ok 8 m. ( nie mamy typowego ogrodzenia domu a żywopłoty. Blisko jest ruchliwa droga). Całymi dniami leży pod orzechem w cieniu.
Halinko rabatka ta z kancikami jest mniej więcej na poziomie trawy a potem się wznosi. Tak jak pisałem u Ciebie koszę z 2 - ma kółkami w powietrzu. Rabatkę robiłem w ten sposób że nożem do darni odznaczyłem profil i usunąłem darń na szerokość noża. Później widłami odwróciłem darń na rabatce ziemią do góry. Pozostawiłem tak do drugiego dnia aby przeschła ziemia. Następnie obuchem motyki rozkruszyłem ziemię i dokładnie ją wytrzepałem. Darń z korzonkami "poszła" do kompostownika. Całość jeszcze raz przekopałem widłami i przegrabiłem ziemię.
A teraz konstrukcja specjalnie dla Madżenki...co by na swoje konstrukcje nie narzekała
Marzenko pisałaś żeby te 3 pędy rozsunąć- nie miałam pomysłu, ale może będzie dobrze....
Moja konstrukcja o której wcześniej pisałam ,śmieszna i brzydko wygląda,ale miejsce zagospodarowane i jak obrośnie będzie fajnie myślę,boki dołu wyłożę agro żeby chwasty nie rosły i puszczę na nią melona i ogórki ...