Witam
Proszę o pomoc, mam posadzonych ponad 200 tuj brabant, i w miejscach gdzie nie mają cienia i konkurencji w postaci wielkich drzew rosną przepięknie, a w miejscach pod drzewami tak wyglądają, czy coś można zaradzić czy po prostu trzeba sobie darować? Dodam, że tuje rosną już u mnie 7 lat, i pierwsze 4 lata było wszystko ok.
Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź co z tym można zrobić.
pozdrawiam
Norbert
Okropnie jestem zabiegana . opanowałam warzywniak . niech no tylko Konrad zobaczy jak go poszerzyłam ....o całe 30 cm
ale coś chyba za mało bo całkowicie brakło miejsca na ogórki . zaplanowałam jednak kupno nadstawek do palet . wreszcie zrobię podniesione rabaty . będzie miejsce na ogórki i cukinie ....i coś tam jeszcze
trwa wojenna narada ....M chce budować nowa wolierę . będzie chyba wojna . trzymajcie kciuki za negocjacje na szczeblu rządowo ---- domowym . obejrzyjcie ptaki ....może nie warto walczyć . są piękne . mnie też się podobają ..i nie tylko mnie . M jest uznanym nie tylko w polsce hodowcą gołębi staropolskich . to rzadka rasa i bardzo piękna
Wiosna przyszła późno, za to goni jak szalona. Krokusy kwitły krótko i dawno już ich nie ma.
Nawet zdjęć nie zrobiłam.
Kwitną już tulipki, żonkile i korony cesarskie.
Jedyna zdobyczna runianka kwitnie zakwitła sasanka malinowa dziewanna ma ładny kutner no i dzisiaj magnolii Ann pękały kotki już będzie kwitła i ona no i kwiaty Messelki