Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początki w Kruklandii 16:50, 15 maj 2013

Do góry
Moja kłosówka w porównaniu z Boćkową to tragedia

Trzmielina dopiero wygląda na żywą

Nowy nabytek w towarzystwie tulipków

Wiąz
Ogródek Anity 16:46, 15 maj 2013

Do góry
Bez (pachnie...)

Kocimiętka

Goździki (jak pachną)

Serduszka

Ogródek Anity 16:40, 15 maj 2013

Do góry
Hosty

Tulipki

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:32, 15 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
podziwiam i rh i paprotki, cudowne
ale liliowce chyba tylko żółte kwitna, te wczesne, bo te pełne z falbanami chyba nie, czy się mylę?

Liliowiec jedne dopiero pokazał jednego kwiatka.. liliowce pozakazywałam edukacyjne Kindzi

Irenka.. moja glicynia ma pierwsze kwiaty Może wreszcie będą rosły Druga ma tylko liscie, ale za to wygląda wreszcie na zdrową i zadowoloną z życia.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:17, 15 maj 2013

Do góry
Ja też gratuluję
Ogród Bogusława 16:06, 15 maj 2013

Do góry
Klon cynamonowy bardzo rzadki okaz, ma taką korę
Mazury i mój kawałek ziemi 16:01, 15 maj 2013

Do góry
No i to tyle z fotek narazie nic więcej nie ma ale pewnie coś nie bawem wymyślę
Pozdrawiam zaglądających
Mazury i mój kawałek ziemi 15:58, 15 maj 2013

Do góry
Prubóję zasłonić kapelusze od oczyszczalni- liliowcami zobaczymy jak będzie zawsze można zmienić.
wreszcie mam warzywnik rama zrobiona przez sąsiada ale jest
Ogród Bogusława 15:54, 15 maj 2013

Do góry
Mamy nowych sąsiadów, może będą lepiej dbać o ogród.

Mazury i mój kawałek ziemi 15:52, 15 maj 2013

Do góry
białe i czerwone tulipany
Dla odmiany czas na zmiany... 15:48, 15 maj 2013

Do góry
beta napisał(a)
dziś pracowity dzionek miałam...rano wybrałam się z kuzynką po zakupy kwiatowe..chciałem tez kupić rozsady pora i selera...po powrocie szybki obiad i do ogródka...M kosił trawę...ja latałam-ogród-dom-warzywnik-dzieciołki...ale ostatecznie plan wykonałam

troszkę zdjęć

moje zakupki

kawałek warzywnika a w tle zbity z palet mój nowy pomocnik...trzeba go jeszcze pomalować....

i takie tam

No musiałam się zalogować żeby napisac że pomocnik z palet super! że tez ja na taki pomysł nie wpadłam!
Mazury i mój kawałek ziemi 15:48, 15 maj 2013

Do góry
Męczyłam się ze skarpą przy tarasie za domem na efekt trzeba poczekać z dwa lata no ale zobaczcie sami.
Jeszcze muszę wypełnić pasek na samym dole już przy trawniku ale nie wiem czym żeby jakoś zakończyć tą trzmielinową rabatę
Mazury i mój kawałek ziemi 15:43, 15 maj 2013

Do góry
Długo nie byłam na Ogr.ale fotki robiłam i coś grzebałam w ziemi a jakże by inaczej.
Migdałowiec
skarpa wreszcie kolorowa
Bez/Lilak - Syringa 15:39, 15 maj 2013

Do góry
Mój młodziutki lilak Primrose, posadzony w tym roku pięknie zakwitł.

Podpowiedzcie, proszę, czy jest szansa, że zagęści się dołem? Czy powinnam go przyciąć (oprócz przekwitłych kwiatów) i w ten sposób pobudzić go do zagęszczenia się? Czy może sam puści jeszcze boczne gałązki?
Podzielcie się doświadczeniem, dobre forumowe duszyczki.

A, i jeszcze... gdybym chciała dosadzić mu komapana w postaci drugiego krzewu Primorose, to w jakiej odległości najlepiej go posadzić?

Pozdrówki
S.
Kondziowy Ogród :) 15:27, 15 maj 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
moje zakupy dzisiejsze hi hi hi

warzywniak cudowny, taki fajny klimat ma, a te zakupy...szalejesz i to mnie cieszy
z pieskami masz rację, wynajmę Marzenki Tytusa, dobry przeciwnik do testu
Ogród Ewy :) 15:26, 15 maj 2013

Do góry
tawuły dla rozjaśnienia szmaragdów, chciałam zrobić taki żywopłocik, ale zdecydowałam się na kulki, bo to chyba nie za bardzo żywopłot pod żywopłotem

modrzew już ma podpórkę,bo jakiś taki sparaliżowany tu wygląda

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 15:26, 15 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
A u nas to trochę jest taka atmosfera jak na wsi. Zresztą nawet osoby, które do nas przyjeżdżają pierwszy raz, to zawsze twierdzą, że u nas czują się jak na wsi, choć ani zwierząt ani pola nie ma w pobliżu, tylko las. W zeszłym roku, przy tylnym wyjściu z domu M. robił bruk z kamienia polnego (kamienie własnoręcznie do domu znosiłam ), to sąsiad przychodził piwem i dobrym słowem wesprzeć, a ja się wkurzałam, bo tempo pracy spadało. A sąsiad, który z drugiej strony mieszka i nie mógł od siebie dojrzeć co my robimy, to po prostu przyszedł i wprost powiedział, że nie widzi, a jest ciekawy. Obydwie rodziny z naszych boków są dwupokoleniowe. Mieszkają rodzice (ojciec) i ich dzieci, w naszym wieku i naprawdę super się dogadujemy. Razem wyjeżdżamy na wakacje, grillujemy, spędzamy Sylwestra. No i jak się mam od nich odizolować? Nie da się, bo i tak przylezą A z kolei z tyłu, tylko nie bezpośrednio za nami, mieszka Stasiu, trochę starszy, bo już wnuki ma, zapalony motocyklista. No jak mi M. się jesienią zebrał, żeby warzywniak skopać, to tydzień czasu kopał, bo ze Stasiem wspólny język znaleźli i przez płot przełaził, żeby Stasia motory obejrzeć. A że Stasiu gadać lubi, to czasem strach na dwór wyjść, bo wraca się po 2 godzinach i nic nie zrobione

U mnie też jak na wsi bo sąsiad kury ma i kogut pieje ale atmosfera mało sielska anielska
Ogród Ewy :) 15:21, 15 maj 2013

Do góry
Widzę Irenko, że biegasz po ogródkach

Polecam tę azalię, choć kolor bardzo jajeczny ale zapach przesłodki.

Ten RH to mnie wkurza, nie wiem co mu sie stało, muszę spytać Bogdzi !

wiał wiatr, więc moje ulubione drzewo, udające oliwkę trochę rozczochrane

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 15:19, 15 maj 2013

Do góry
A u nas to trochę jest taka atmosfera jak na wsi. Zresztą nawet osoby, które do nas przyjeżdżają pierwszy raz, to zawsze twierdzą, że u nas czują się jak na wsi, choć ani zwierząt ani pola nie ma w pobliżu, tylko las. W zeszłym roku, przy tylnym wyjściu z domu M. robił bruk z kamienia polnego (kamienie własnoręcznie do domu znosiłam ), to sąsiad przychodził piwem i dobrym słowem wesprzeć, a ja się wkurzałam, bo tempo pracy spadało. A sąsiad, który z drugiej strony mieszka i nie mógł od siebie dojrzeć co my robimy, to po prostu przyszedł i wprost powiedział, że nie widzi, a jest ciekawy. Obydwie rodziny z naszych boków są dwupokoleniowe. Mieszkają rodzice (ojciec) i ich dzieci, w naszym wieku i naprawdę super się dogadujemy. Razem wyjeżdżamy na wakacje, grillujemy, spędzamy Sylwestra. No i jak się mam od nich odizolować? Nie da się, bo i tak przylezą A z kolei z tyłu, tylko nie bezpośrednio za nami, mieszka Stasiu, trochę starszy, bo już wnuki ma, zapalony motocyklista. No jak mi M. się jesienią zebrał, żeby warzywniak skopać, to tydzień czasu kopał, bo ze Stasiem wspólny język znaleźli i przez płot przełaził, żeby Stasia motory obejrzeć. A że Stasiu gadać lubi, to czasem strach na dwór wyjść, bo wraca się po 2 godzinach i nic nie zrobione
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:14, 15 maj 2013

Do góry
Marzenko, no to jest coś! tak formowac buka, idzie ci rewelacyjnie i do tego cieszę się, że to buk
umówimy się koniecznie, Tytus będzie idealny dla Dżagi, bo i pies, nieduży i dominujący
umawiac będę się z tobą telefonicznie
zdradź co ma być między 9-10, bo coś nie kumam!
a te tulipki w końcu okazały się super i u mnie zgrały się z tamaryszkiem, czas kwitnienia
podziwiam twoje rh, wielkie i piękne, jak wszystko

i gratki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies