Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ana_art 21:43, 23 maj 2013

Aniu tez mam Eskimo i bardzo mnie zaskoczył kolorem
Krys 22:44, 23 maj 2013

asc napisał(a)
29 arów , ale dom parterowy i duuuuuży parking.. na sporo samochodów, wiec ucieka z tego dużo terenu.

Mam wrażenia Aniu ,że on jest duzo większy ja mam ponad 40arów ,ale to jeszcze puste pole
Milka 23:13, 23 maj 2013

Chciałam powiedzieć, że luciferki wyłażą i mieczyki tez i więkoszośc lilii, nawet ze szkodnikiem soobie poradziłam
danuta_szwajcer 05:53, 24 maj 2013

Sałate masz fajna Samo zdrowie Robinie masz cudną az mi się żal zrobiło bo tez u mnie pięknie kwitła i prezent od mojej kochanej cioci ale wichura mi ja złamała na amen. Masz Aniu też co obrobic taki areał i tyle nasadzen ale fajnie jest Pozdrawiam też z zimnego lodowatego Śląska
gierczusia 09:31, 24 maj 2013

Roślina dnia pierwsza klasa

Ale i tak sałata wymiata .. Ale mi siem rymnęło .. Na dodatek mamy przegląd obuwia ogrodowego . Tfffuuuu , przepraszam , porównanie wielkości sałaty i stópki

Buziam Aniu .. Mimo tej fffffstrętnej pogody
Kindzia 09:39, 24 maj 2013

Matko!!! Piękne!!! Co to?
Mala_Mi 10:09, 24 maj 2013

Kindzia, Marzenka - Danusia dobrze napisała.. to robinia czyli akacja, ale bardzo krucha i łatwo łamie się Dlatego jesienią jak zaczął padać śnieg to pokazywałam jak obrywaliśmy jej liście ..

Mariusz - przy tych temperaturach to kwitnienie zwolni.... i od wczoraj leje deszcz, już zapomniałam jak to wygląda i jakie to w sumie potrzebne by podlało, ale okropne, bo wyjść się do ogrodu nie da.

Irenka, ja poskrzypkę to zbieram ręcznie jak się gdzieś pojawi... i potem już jej nie ma.. natomiast te przędziorki.... to draństwo bo ich praktycznie nie widać.. wczoraj były opryski.. a w nocy zaczęło padać.. grrrrrrr No ale deszczu te dranie też nie lubią.

Krysiu - pusta działa wydaje się terenem do obsadzeń bez końca... ale jak już się posadzi i zacznie wszytko rosnąć.. to już wcale nie uważam, że to dużo.. Do roboty każda działka jest za duża, a do ilości chciejstw zdecydowanie za mała Ogólnie z 10 arów by się jeszcze przydało pod lasek i sad... Na szczęście nie jestem aż taka perfekcjonistka (z musu ) jak niektóre osoby z Forum, bo chyba bym się zarobiła na śmieć przy tym aerale.. Z braku czasu muszę się pogodzić z tym, że nigdy nie będzie zrobione nawet to co najpilniejsze.... Rok temu liści nie pozbierałam.. ..... trudno... nieopielone..... trudno... trawa niepodkoszona... trudno... dlatego mój stylo ogrodu musi być taki trochę bałaganowaty, bo wtedy wygląda, że tak ma być Jakby był w stylu formalnym, to rzucałyby się wszystkie niedociągnięcia w oczy A my z mężem mamy teraz tylko sprawne 3 łapki ale i sprawne 4 to za mało. Dlatego podziwiam Bogdzię z Rododendronowego......

Gierczuś - dziś już obowiązuje inne obuwie.. kaloszki A kaloszki nie umyte po moim kompoście. więc pracuję.... ogród się sam podlewa, a w szklarni automat

Zdjęć dziś nie będzie ..... wątek stoi a ja wracam do roboty..

Resztę pozdrawiam......
malkul 13:20, 24 maj 2013

Aniu-opowiedź mi więcej o sałacie. jaka odmiana, kiedy siana , rozdsada czy w grunt, i jak to możliwe że masz takie pikne ?
JulkAd 15:48, 24 maj 2013

Pracuj Kochana, ale oszczędzaj się...miłego popołudnia
Pszczelarnia 16:16, 24 maj 2013

asc napisał(a)
Moje sałatki z nasionek... jemy sałatę do obrzydzenia czyli do czasu ogórków

Ania, no się zdenerwowałam. Moja sałata gorsza. W pieleszach. Zimno i nic nie chce rosnąć.
A z tymi szkodnikami to w tym roku jakaś plaga egipska.