Ach więc to werbena. dzięki . bardzo dziekuje bo ja dopiero posiałam od razu do ogrodu a ta jest już duża.Iryski piekne ale mam obiekcje bo uszczuplasz swoje zasoby.W każdym bądz razie bardzo dziękuje i muszę znów pomyślec co by Ci dac, może masz jakiś pomysł?Wszystko jest juz wsadzone.
Pierwsze kwiatki na floksikach się pojawiają .........
U mnie ładnie się zazieleniły, a kwiatków jutro szukam. Widziałam Twoje hiacynty, tulipany kwitnące, to tylko w Rzeszowie możliwe.
Ja dzisiaj musiałam się zadowolić zapachem fiołków. Kwitną niebieskie, ale czy to te duże od Bogdzi, chyba jeszcze nie, bo one kwitną później, po tych mniejszych. Hiacynty też zaczynają kwitnienie, ale jakoś nieśmiało.
Witaj Danusiu,
boska ta wiosna u ciebie, co to za odmiana narcyzów ? żonkili w białym kolorze ? są śliczne, pełne, cudowne
A pomysł z lustrem znów mnie zaskoczył, co prawda widziałam już w innych twoich aranżacjach lustra ale to jest samo w sobie piękne.....
My dziś spotkałyśmy sie we trojkę na wspólnych zakupach w Łodzi na giełdzie roślin, dziewczyny mają więcej wiedzy i rozeznania gdzie i co i po ile jest dlatego dla mnie - początkującej były dużą pomocą, fajnie tak kupować w towarzystwie fachowców, fajnie się spotkać, wymienić rozsadami, pogadać o roślinkach i pooglądać. Anipla na pewno jutro zamieści fotki z naszych zakupów, oczywiście mała Oliwka była z nami.
Pozdrawiam wiosennie, rak i pleców nie czuje po dzisiejszej wertykulacji trawnika, aż mi sie w głowie nie mieści,że takie ilości tych dudów, filcu, suchej trawy i innych rzeczy znajdowało sie w moim, niewielkim przecież trawniku.Zrobiłam to pierwszy raz = oczywiście za sprawą OGRODOWISKA, od ponad 10 lat jego istnienia, ale było warto...
Pozdrawiam wiosennie!
Od poniedziałku przesadzam i dosłownie i w przenośni Przesadziłam brzozę i 2 modrzewie po ok. 3 metry wysokości i 5 skayrocketów podobnej wielkości - kręgosłup mi pada... nie mówię o 20 innych roślinach które zmieniły swoje miejsce bo ze względu na mniejsze gabaryty można powiedzieć ,że była to zabawa
Dzisiaj zakupiłam 7 cisów i posadziłam na frontowej rabacie - która jest oczywiście w przeróbce
Mam z nią problem bo są na niej 2 włazy do szamba i nie bardzo można ją sensownie obsadzić a poza tym jest dużo za duża ..
Cisy, super pomysł tylko troszkę bliżej siebie, wolno rosną więc jeśli chcesz szczelnej osłony to posadz gęściej, chyba że Ci nie zależy. Fajnie że mamy nową osobę na ogrodowisku. Kręgosłupek boli, oj boli ale mie martw się mnie też.....
Asia jaki śliczny kolorek tych pierwiosnków,ostatnio podoba mi się rożowy
A grządkami w warzywniaku zakoczyłaś mnie,ja jeszcze nic nie mam posadzone,tylko szczypiorek dumnie się wznosi
Karola dzieki za roslinki które mi Anitka przywiozła. Tylko nie wiem co to jest takie drobne jasno zielone.Chyba Ci kłopot zrobiłam z tymi klonami dla Krysi bo czytam ze nie będzie miał kto podlewac.No coż jak sie Krysia po nie nie zgłosi to trudno, ale moze sie pojawi.Ja jej nie uprzedzałam że dam bo nie wiedziałam do ostatniej chwili ze pojaę do Anity a one na Krysię czekają już od tamtego roku. Pozdrówka.
Nie zauważyłam wczoraj że to akurat 900 strona. Gratulacje.
Jola... M dziś miał ciśnienie wzorcowe... dlaczego??? Bo siedział w ogrodzie Aż zdjęcie kazał zrobić I nawet przy niedzieli wypił słabą kawusię .. prawdziwą...
Prosze o pomoc czy cos mozna z tego zrobic? czy tak zostawic?
Danusia ja jestem marny doradca ale-mam podobnego jałowca tylko dużo większego i ładnie się go tnie w kulę,a twojego można jeszcze czymś podsadzić-Danusia Ty masz jeszcze trochę ziemi bez roślinek !