Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:42, 21 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Bożenko zapomniałam napisać, prócz doniczuszki z iryskami (jakieś robale je jadły, ale psiknęłam i chyba padły dołożyłam kilka cebulek ciemniejszych które u mnie przekwitły, takie:

kilka siewek werbeny i sadzonkę lawendy francuskiej (do doniczki, nie zimuje u nas). Sadzonkę ukorzeniłam z dużego egzemplarza, który mi urósł z sadzonki od Gabrieli (dostałam rok temu u ciebie na spotkaniu w maju)

pozdrawiam serdecznie!
Karolina

Ach więc to werbena. dzięki . bardzo dziekuje bo ja dopiero posiałam od razu do ogrodu a ta jest już duża.Iryski piekne ale mam obiekcje bo uszczuplasz swoje zasoby.W każdym bądz razie bardzo dziękuje i muszę znów pomyślec co by Ci dac, może masz jakiś pomysł?Wszystko jest juz wsadzone.
Ogród niby nowoczesny ale... 20:39, 21 kwi 2013

Do góry
No i warzywniaczek...jeszcze nie skończyny...zostały detale...ale to później...no i ścieżki między skrzyniami też później

Wystające butelki to osłonki na sałate

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:38, 21 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Co za niekompetentni ludzie z tymi grabami Współczuję, bo tylko tyle mogę...
Carexy nawet fajnie wyglądają z tymi kłoskami
Rzeczywiście w tym roku wszystko razem zakwitnie Będzie szał kwiatowy!
Wczoraj słyszałem, że podobno w tym roku lilaki mają nie zakwitnąć już Chyba to nie do końca prawda...oby!

Moje lilaki palibin już pączkują
bociek napisał(a)

Fiu fiu, bedzie czadowo

Milej niedzieli Madzen

Bardzo milutka była ciepła słoneczna, rodzinna

Gabisia napisał(a)
http://www.gardendesign.com/jinny-blom1?pnid=124199#gallery-content
http://www.gardendesign.com/jinny-blom1?pnid=124138#gallery-content
http://www.gardendesign.com/jinny-blom1?pnid=124196#gallery-content

Fajne...

Zaraz sobie zrobię seans

Loosiuu napisał(a)

PIĘKNE!!!!

czyli patrzeć? Nie zamykać oczu?

Rench napisał(a)
Pozdrawiam słonecznie
Zaplanowałas pięknie .

jeszcze się koncepcja moze zmienić

aga_k napisał(a)

Ja też tak planowałam ale chyba warzywniak powstanie dopiero w przyszłym roku. Najpierw trzeba ogarnąć inne ważniejsze rzeczy w ogrodzie Miłego dnia

Zon zrobił warzywniak i postawił kompostownik Jeden kompostownik został poświecony i mmay trzy małe skrzyneczki.

JulkAd napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, wściekła byłabym gdyby mnie tak ktoś wyrolował, wkurzam się na takich ludzi totalnie..
Ciemiernikami się zachwyciłam i muszę sobie sprawić takowe, ale się ich bojam, bo ponoć trudne w obejściu....
.....jak seans cebulowych? już sie skończył? czekam na następne odcinki....i ciekawa jestem tych nowych kul które w donice włożyłaś...miłego wieczoru

Seans cebulowych się nie zaczął.... Narcyz pierwszy planuje kwitnąć ale nie może podjąć decyzji.
Tulipany pod koniec tygodnia wystartują

bociek napisał(a)
Marzenko, napisz mi posze jaki ten dolomit mam kupic dla lawendy...Bo jest tez florovit uniwersalny z dolomitem...

teraz to mi zabiłaś ćwieka... Dolomit to dolomit bez dodatków... Po prostu tak się nazywa. Kupuję w workach po 10 kg.

Pola napisał(a)

Marzenko cudne, ale oglądając takie zdjęcia to można z nerw wyjść na niesolidnych debili.... napsioczyć

Jolu nie denerwuj się
popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! Też kupiłam dolomit, będę sypać lawendę i ciemierniki, jeszcze coś??

pozdrawiam

jeszcze perowskię jeśli posiadasz Lub większość jesli masz kwaśną glebę

quote=Magda70 napisał(a)]

Gabi...cudo!! I weź się człowieku zdecyduj na coś w ogrodzie...ciągle jakieś piękności pokazujecie...

Wolę nie oglądać, bo znów zmienię koncepcję

AgnieszkaW napisał(a)
Fajna ta Twoja koncepcja nasadzeń Marzenko. Powodzenia w realizacji. Pozdrawiam

Dziękuję

Joanka napisał(a)
I ja nadrobiłam wątek Piękna wiosna zarówno w ogrodzie jak i donicach

Patrząc na Twoje ciemierniki, zastanawiam się co ja do nich miałam, że ich nadal nie mam?

Pozdrawiam i zostawiam trochę błękitu

Śliczny błękit
Bajkowy ogród Weroniki 20:33, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pierwsze kwiatki na floksikach się pojawiają .........

U mnie ładnie się zazieleniły, a kwiatków jutro szukam. Widziałam Twoje hiacynty, tulipany kwitnące, to tylko w Rzeszowie możliwe.
Ja dzisiaj musiałam się zadowolić zapachem fiołków. Kwitną niebieskie, ale czy to te duże od Bogdzi, chyba jeszcze nie, bo one kwitną później, po tych mniejszych. Hiacynty też zaczynają kwitnienie, ale jakoś nieśmiało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:31, 21 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś deszczowo

Witaj Danusiu,
boska ta wiosna u ciebie, co to za odmiana narcyzów ? żonkili w białym kolorze ? są śliczne, pełne, cudowne
A pomysł z lustrem znów mnie zaskoczył, co prawda widziałam już w innych twoich aranżacjach lustra ale to jest samo w sobie piękne.....
My dziś spotkałyśmy sie we trojkę na wspólnych zakupach w Łodzi na giełdzie roślin, dziewczyny mają więcej wiedzy i rozeznania gdzie i co i po ile jest dlatego dla mnie - początkującej były dużą pomocą, fajnie tak kupować w towarzystwie fachowców, fajnie się spotkać, wymienić rozsadami, pogadać o roślinkach i pooglądać. Anipla na pewno jutro zamieści fotki z naszych zakupów, oczywiście mała Oliwka była z nami.
Pozdrawiam wiosennie, rak i pleców nie czuje po dzisiejszej wertykulacji trawnika, aż mi sie w głowie nie mieści,że takie ilości tych dudów, filcu, suchej trawy i innych rzeczy znajdowało sie w moim, niewielkim przecież trawniku.Zrobiłam to pierwszy raz = oczywiście za sprawą OGRODOWISKA, od ponad 10 lat jego istnienia, ale było warto...
Pozdrawiam wiosennie!
Ogród niby nowoczesny ale... 20:30, 21 kwi 2013

Do góry
Bez pączuje

Cebulowe, które rosły w trawach powędrowały do donicy...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:29, 21 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

Ogród niby nowoczesny ale... 20:24, 21 kwi 2013

Do góry
Trawki w przechowalni...troszku biedniusie bo są po dzieleniu...

carex

liriope...

Hakone aureola rusza ..tej nie podzieliłam...nie wiem czemu

hmm a co to?? Bo nie wiem

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:24, 21 kwi 2013

Do góry

Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 20:23, 21 kwi 2013

Do góry
Alikia napisał(a)
Od poniedziałku przesadzam i dosłownie i w przenośni Przesadziłam brzozę i 2 modrzewie po ok. 3 metry wysokości i 5 skayrocketów podobnej wielkości - kręgosłup mi pada... nie mówię o 20 innych roślinach które zmieniły swoje miejsce bo ze względu na mniejsze gabaryty można powiedzieć ,że była to zabawa
Dzisiaj zakupiłam 7 cisów i posadziłam na frontowej rabacie - która jest oczywiście w przeróbce

Mam z nią problem bo są na niej 2 włazy do szamba i nie bardzo można ją sensownie obsadzić a poza tym jest dużo za duża ..

Cisy, super pomysł tylko troszkę bliżej siebie, wolno rosną więc jeśli chcesz szczelnej osłony to posadz gęściej, chyba że Ci nie zależy. Fajnie że mamy nową osobę na ogrodowisku. Kręgosłupek boli, oj boli ale mie martw się mnie też.....
Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 20:19, 21 kwi 2013

Do góry
Piter napisał(a)

Przy okazji jeszcze się spytam o laurowiśnie

I tutaj podobne pytanie Co się dzieje i co najlepiej zrobić ? Jak przyciąć ? Chciałbym ją zagęścić.
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 20:18, 21 kwi 2013

Do góry
Asia napisał(a)
witam wszystkich wiosennie i radośnie

Asia jaki śliczny kolorek tych pierwiosnków,ostatnio podoba mi się rożowy
A grządkami w warzywniaku zakoczyłaś mnie,ja jeszcze nic nie mam posadzone,tylko szczypiorek dumnie się wznosi
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:18, 21 kwi 2013

Do góry
Piter napisał(a)
Witam serdecznie. Na wierzbie już w zeszłym sezonie pojawiły się suche twory

.

Proszę o pomoc w identyfikacji problemu. I jak z tym walczyć.

ogrodoweimpresjejolki 20:14, 21 kwi 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
O dostrzegłam u Ciebie omieg. Mam go pod oknem i w zeszłym roku zakwitł swa razy, wdzięczny kwiatek. Pozdrawiam

Ma już tak nabrzmiałe pąki, że lada dzień jego żółty kolor będzie krzyczał: tu jestem

A dla Ciebie coś w Twoim ulubionym kolorze - szafirki już są

Ogród niby nowoczesny ale... 20:12, 21 kwi 2013

Do góry
Aleja modrzewiowa...
Jałowce wykopane i przeniesione przed ogrodzenie, gdzie do tej pory rosly dwie samotne choinki...więc dostały towarzystwo...

do przodu poszła też olbrzymia rozplenica...jeden krzak eM pociął piłą do drewna na 8 części...nie dalo rady inaczej podzielić...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:11, 21 kwi 2013

Do góry
Karola dzieki za roslinki które mi Anitka przywiozła. Tylko nie wiem co to jest takie drobne jasno zielone.Chyba Ci kłopot zrobiłam z tymi klonami dla Krysi bo czytam ze nie będzie miał kto podlewac.No coż jak sie Krysia po nie nie zgłosi to trudno, ale moze sie pojawi.Ja jej nie uprzedzałam że dam bo nie wiedziałam do ostatniej chwili ze pojaę do Anity a one na Krysię czekają już od tamtego roku. Pozdrówka.

Nie zauważyłam wczoraj że to akurat 900 strona. Gratulacje.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:09, 21 kwi 2013

Do góry
I ja nadrobiłam wątek Piękna wiosna zarówno w ogrodzie jak i donicach

Patrząc na Twoje ciemierniki, zastanawiam się co ja do nich miałam, że ich nadal nie mam?

Pozdrawiam i zostawiam trochę błękitu

Ogrodowe zacisze 20:07, 21 kwi 2013

Do góry
No i muszę pochwalić się zakupem dokonanym pod wpływem ogrodowiska.
To oczywiście nóż do przycinania darni

I pierwsze próby docięcia kancików

ogrodoweimpresjejolki 20:07, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jola... M dziś miał ciśnienie wzorcowe... dlaczego??? Bo siedział w ogrodzie Aż zdjęcie kazał zrobić I nawet przy niedzieli wypił słabą kawusię .. prawdziwą...

Ode mnie prymulka dla Was

Liliowo i kolorowo:) 20:05, 21 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Prosze o pomoc czy cos mozna z tego zrobic? czy tak zostawic?

Danusia ja jestem marny doradca ale-mam podobnego jałowca tylko dużo większego i ładnie się go tnie w kulę,a twojego można jeszcze czymś podsadzić-Danusia Ty masz jeszcze trochę ziemi bez roślinek !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies