Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:48, 10 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, serial sójkowy obejrzałam, ależ te Twoje ptaszki sprytne
Robaczki też ładne, ale pokaż jeszcze troszkę rh. U mnie już koniec Obrywam już ostatnie kwiatki, troszkę mi smutno
Dobrze, że jaśmin pachnie, to duża pociecha

U mnie jaśmin jeszcze nie kwitnie a rh dokumentnie zniszczyl deszcz wiec juz nowych zdjec nie bedzie.Tez próbujemy oberwac kwiatki ale w tym roku mocno ta pracę utrudnia deszcz, trzeba robic po troszku.Zakwitła kolkwicja ale nie jest tak ładna jak co roku też przez deszcz.

Kwitną maki i floksy jednoroczne.

I własnie lunął ogromny deszcz.
agniecha973 22:58, 10 cze 2013

Sójka cwaniaczka. Fajnie się takie sytuacje obserwuje. O gąsiorku nie doczytałam o spiżarkach, więc zaraz coś wygooglam.
Ale piękne maki, bardzo je lubię, tylko strasznie krótko kwitną. U Ciebie Bogdziu są wieloletnie? U mnie kiedyś kilka lat były i zniknęły, nawet się nie nasiały. Nie wiem czemu.

U nas dziś gołąb zaparkował po południu na parapecie i został na noc. Czy to normalne? Taki samotny o tej porze roku???
GorAna 23:04, 10 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

A niby taki ptasi móżdżek
I robal też urokliwy
Masz Waćpani zdolności
Pozdrawiam
ewalm 23:50, 10 cze 2013

Bożenko, miałam gościa : ) i pomyslałam o d razu o Tobie.

yolka 08:04, 11 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Robale potrafią byc i ciekawe i piekne i maja bardzo rózne , ciekawe zwyczaje. To bardzo ciekawy temat ale bardzo obszerny i mało zdokumentowany. Czasem warto im sie z bliska przyjrzec.Np ten nie jest ciekawy????

Pozdrawiam serdecznie.

Prawie motyl
agniecha973 08:10, 11 cze 2013

Bogdziu, cały czas tym samym aparatem robisz zdjęcia? Bardzo ładne te zbliżenia owadów są.
Urszulla 08:25, 11 cze 2013

Bogdziu, witam się z rana i podziwiam pięknego robala
U nas dziś deszczowo, jakby tego deszczu mało było, hi,hi
ale te trzy słoneczne dni i spotkanie postawiły mnie na nogi
Bogdzia 08:36, 11 cze 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, witam się z rana i podziwiam pięknego robala
U nas dziś deszczowo, jakby tego deszczu mało było, hi,hi
ale te trzy słoneczne dni i spotkanie postawiły mnie na nogi

Ula myśle ze głównie spotkanie postawiło Cię na nogi. Te spotkania sa świetne i na długo pozostają w pamięci. Miłego dnia życzę.
jotka 08:42, 11 cze 2013

Robal, przez określenie pejoratywne nie budzi mojej sympatii, ale pokazany przez Ciebie ...
miłego dnia a ja zmykam do siebie wstawić trochę zdjęć z wczoraj ...
Bogdzia 08:44, 11 cze 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, cały czas tym samym aparatem robisz zdjęcia? Bardzo ładne te zbliżenia owadów są.

Agnieszko na razie ciągle tym samym tzn cyfrówka. Kupiłam już nowy ale robił nie lepsze zdjęcia i długo je zapisywał na karcie tak że np zdjecia ptaków były prawie nie do zrobienia bo uciekły zanim on zapisał. oddałam go. Mam kasę na nowy z górnej półki ( Nikon d7000) ale że mam jeszcze inne wydatki to się zastanawiam tym bardziej ze okazało się że mnósto aparatów nowych jest gorszych od mojego , nawet nie wiedzałam że mi się udało taki fajny aparat kupic bo kupując go sama nie bardzo wiedziałam co chcę.No i tak sobie czekam az sie zdecyduje a na razie pstrykam starym. Właśnie zdjecia makro robi swietnie.Nie dorówna lustrzankom ale nie ma co narzekac.