Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 00:09, 14 maj 2013

Do góry
Aniu, zlituj się i podpisuj niektóre ciekawsze roślinki!

Co to?

monteverde napisał(a)

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 00:06, 14 maj 2013

Do góry
Bogdziu, ukradłam Ci zdjęcia. Bardzo chciałam oba wstawić koło siebie, żeby zobaczyć kolory. Jednak nie zestawię ich razem. Oba piękne, ale do Fantastica widzę jakiś biały w tle. Album Novum pasowałby wzrostem na drugi rząd?

Bogdzia napisał(a)

Fantastica

Bogdzia napisał(a)
Rh Roseum Elegans

Pszczelarnia 00:05, 14 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"Słynne" pelargonie angielskie (holenderskie) z lutowej oferty Lidla - ciekawa jestem czy zakwitną jeszcze raz? Mój kolor w tym sezonie.

Kolejny klosz w wydaniu stołowym, a pod nim dzienna porcja kalorii dla ogrodniczki pochylonej nad chwastami:

W angielskim warzywniku-zielniku musi być () donica ze sznurem i prusznik. Jest miododajny i obłędnie pachnie.

Narobiłaś mi oskomy tą drożdżówką Pszczółko, chyba jutro upiekę z rabarbarem a prusznik miałam już kilka razy niebieski i różowy i nigdy mi nie przezimował w domku, zawsze coś z nim było nie tak, że zmarzł ale faktycznie jest śliczny i ładnie pachnieu anielskiej lidlowej listki mi zanikły , ale jedna na nowo wypuszcza chyba znowu je przelałamdonica bardzo mnie się podoba, czy to u nas takie się kupuje? pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 23:56, 13 maj 2013

Do góry
Yen napisał(a)
Witaj Bożenko! Pięknie u Ciebie jak zwykle. Kupiłam RH - jutro sprawdzę nazwę bo wyleciała mi z głowy. Wygląda bardzo zdrowo, chociaż nie jest zbyt okazały. Ale bardzo proporcjonalny.
Coś mi się wydaje, że to początek choroby (rododendronowej).

Pozdrawiam cieplutko Jola

Jolu wyobraź sobie że juz go rano widziałam u Ciebie ale nie miałam czasu na logowanie sie i miałam zajrzec później ale oczywiście zapomniałam. Pewnie to Cunningham's white jak teraz kwitnie. Spytam Cię czy posadziłaś go do kwaśnej ziemi bo jak nie to marne szanse na jego utrzymanie i szybko to popraw i koniecznie posadz na tym poziomie na jakim rósł w doniczce bo nie lubią głębszego sadzenia. No i powodzenia w dalszej hodowli.
Rododendronowy ogród II. 23:52, 13 maj 2013

Do góry
Witaj Bożenko! Pięknie u Ciebie jak zwykle. Kupiłam RH - jutro sprawdzę nazwę bo wyleciała mi z głowy. Wygląda bardzo zdrowo, chociaż nie jest zbyt okazały. Ale bardzo proporcjonalny.
Coś mi się wydaje, że to początek choroby (rododendronowej).

Pozdrawiam cieplutko Jola
Mój kawałek raju II 23:46, 13 maj 2013

Do góry
Aniu,zamieniam fotke na nocna sowke
Eksperyment ogrodowy Beaty 23:46, 13 maj 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

o te Beatko mi biega. W O-cu kupowane? Nie widziałam ich w Casto.
Puste pole z wysepką kwiatową 23:40, 13 maj 2013

Do góry
Eluniu! Cudnie jest u Ciebie, a te deszcze , chociaż mi się znudziły to dobrze robią roślinkom. W ubiegły czwartek posadziłam 65 szt jałowców płożących (malutkie sadzoneczki) i bałam się , że wyschną w moim piachu. Latałam z wodą rano i wieczorem, a teraz komfort - podlewa niebo .
Od środy ma być inaczej, to znów trzeba będzie podlewać.
Elu, jakby ci sie gdzieś wysiały jakieś niepotrzebne pęcherznice to nie wyrzucaj od razu, może udałoby mi się kiedyś po nie podjechać. A może spotkamy się w czerwcu!

Tak kwitły u mnie tarczownice, pierwszy raz. Wczorajsze deszcze strąciły kwiaty ale już pokazały się większe liście.
Pozdrawiam cieplutko i gratuluję, ogród wymuskany i kolorowy!
Majowo nie tylko w maju 23:38, 13 maj 2013

Do góry
Jesteśmy EKO na całego (nie licząc herbatek i innych confidorków)
Recykling z dętek
Kompozycje z trawami w roli głównej 23:38, 13 maj 2013

Do góry
trawa doniczkowa zielistka na rabacie z tiarelką

rozplenica japońska HAMELN

owies wiecznie zielony

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:36, 13 maj 2013

Do góry
Ech chwalą mnie tu chyba za bardzo. Obrosnę w piórka.
Dziękuję.
Bogdziu, powiedz jeszcze co to za jedne?Impeditum czy nie? Da się stwierdzić?

Majowo nie tylko w maju 23:34, 13 maj 2013

Do góry
Ram tam tam magnolia tu - z prawej

Magnolia tam

Pod tujami źle jej było tylko jeden pączek. Mam nadzieje, że przy tarasie wydobrzeje i odwdzięczyć sie cieniem i pięknymi kwiatami
Rododendronowy ogród II. 23:25, 13 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A w ogrodzie najbardziej zachwyca mnie Dominik.Prawda że piekny?

Piękny jest. On też ma tak trochę inaczej ustawione listki, czy mi się tylko wydaje?
Choroby trawnika 23:23, 13 maj 2013

Do góry
Wklejaj proszę normalnie u nas zdjęcia, nie przez żabę bo "zjada" zdjęcia.

Wg mnie problem jest błahy bardzo, to żadna choroba, po prostu kosisz w pasy, trawnik się kładzie raz w jedną raz w drugą stronę i dlatego tak wygląda.

A skoś na okrągło, to pasy będą okrągłe i pokaż zdjęcia. Jaką masz kosiarkę, z wałem dociskającym?

Rododendronowy ogród II. 23:16, 13 maj 2013

Do góry
A w ogrodzie najbardziej zachwyca mnie Dominik.Prawda że piekny?

Kompozycje z trawami w roli głównej 23:07, 13 maj 2013

Do góry
To moja trawka, zasadzona w zeszłym sezonie letnim, jako mała kępka. Dosłownie kilka listków. Teraz to solidna karpa, która za chwilę zajmie całą rabatkę. Czy posadzenie w plastykowej donicy bez dna jak napisała Danusia zahamuje jej rozrost w boki? Czy mimo wszystko, od dołu/korzenia się nie rozkrzewi?

Zakątek z fioletową ławeczką 23:05, 13 maj 2013

Do góry
Teraz jest wszystko troszkę większe : w oddali "małpi gaj".

Nie bardzo wiem co posadzić pod cyprysami.

Nie było też obrzeży rabatkowych

Tak było kiedyś, śmiesznie...

Zamiast ładnej kostki miałam kamienie

Teraz te rabaty są połączone w jedną.
I wyglądają mniej więcej tak

pozdrawiam wszystkich odwiedzających
W Gąszczu u Tess 23:05, 13 maj 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Tu posadzone (część):

Pocieszający widok, bo nie tylko ja mam moc wypełnionych drobiazgami doniczek obstawiona jestem naokoło aż M się ze mnie śmieje
Mój mały raj na ziemi :) 23:04, 13 maj 2013

Do góry
jeszcze się pochwalę ukończoną ścieżką ! widać dziury w trawie po poprzednich, kwadratowych płytach...ale zarosną ! trawa dosiana, nawodnienie chodzi więc lada chwila będzie git

Rododendronowy ogród II. 23:00, 13 maj 2013

Do góry
Dziś sporo miałam pracy ale to był bardzo dobry dzień bo do lasu wróciła wilga. Lata i nawołuje. Uwielbiam pracowac przy wtórze jej wołania. Cieszę się jak dziecko.

Wilgi nie widziałam tylko słyszałam a zrobiłam zdjęcie takiemu ptaszkowi

To samiec pleszki , śliczny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies