Cześć.
Posadziłem liściaki trochę w większym rozstawie aby za szybko na siebie nie nachodziły.
Rabata czeka jeszcze na korę. Zostało jeszcze trochę roślin na następną. Teraz zbieram siły i pomysły.
Planuję posadzić kilka drzew na przykład klony podsadzić je liściakami a z przodu coś niskiego.
Iglasta rabata też czeka na korę.
Chciałam każdemu coś miłego napisać i odpowiedzieć...... ale czasu nie mam.. i tak za długo siedzę.. i znów potem nadrabiam nocami..... Musicie wybaczyć.... Ela, Ula, Małgosia z Kubusiowa, Margerete, Anita, Anulka, Madioskoczek, Gosia Malwes, Dawid.... jak kogoś pominęłam to sorki....a i Kas1a też .....
To dla reszty wstawiam i uciekam, bo jak oooo i Ania z ogrodoterapii... pora brać się za robotę....
Akacja różowa.. też mocno cięta.. kłamałam, jest kilka krzewów które regularnie tnę, ale to wszytko liściaki..
Bodziszki które miały być inne, a są takie jakie są.. i też fajnie
Liliowcowa ścieżka....
Ściek w obiektywie mojego aparatu.... też nigdy nie robiłam takich zdjęć..... ale podpatrzyłam Renatę
Ewa... mnie już nikt nie che napastować.. muszę ja
Swoje masz piękne, ale wstawię.... ostatnia azalia CECILE zakwitła..... najstarsza wiec i największa ..
Pokazywałam.... ale ..to takie ładne W tle plac bojowy..... do zagospodarowania.... dziś chłopaki mi zdarły ścieżkę z kostki... poddałam się, sam nie mam szans czasowo wyrobić
Łoosiu.... ja dumna z siebie, że wiem, że to barwinek
Ale mam ksiażki, i z nich korzystam jak dostaję trudne pytania.. to Barwinek większy "Veriegata". Niestety strefa 7.. zimą mi wymarza, a potem odbija z korzeni.... ... nie okrywam go, jak zresztą praktycznie niczego.. Jakbym okrywała to byłby zimozielony Jak klon bz maz to adnie sie komponowa y nim, ale niestety klon się rozrósł , a M nie pozwala barwinkowi rosnąc na trawniku ) ale i tak mu się udaje, tylko kosiarka swoje robi...
Miałam biały ale oddałam Irence, bo mi wszytko dominował, a rabat za mała..... ale widzę, że znów się wziął za dominację... Mam zwykły niebiesko-fioletowy.. też dominuje.... wyplątał się z różami i sobie rządzą jak chcą , ja już się tam nie dostanę.... tam jest prawdziwa dżungla.... kiedy zrobię zdjęcie... ale wstyd pokazywać taką dżunglę... jak róże kwitną to ładnie, a teraz busz....
Z trochę innych roślin to asfodel..
Baptysja... dopiero pokazuje kolor... dla miłośników niebieskiego polecam