Nie odpowiadam, bo uciekam do sadzenia.. ogórków i takich tam... zakupy mnie wykończyły... kupiłam 5 bukszpanów kulek.. więcej nie weszło do auta z zakupami Wysokość bez doniczki 40cm, średnica ponad 30cm. Już je widać... będzie na nową rabatę...
Dla zainteresowanych Ledikanense.. średnica kwiatka 6cm Duże jak na niskei azalie. Wiem Marzenko, że Tobie konweniuje kolor... taki ładny jasny lilaróż.
Wróciliśmy Pogoda straszna..... brrrrrrr zimno i lało ale.... jak to w ogrodowiskowej rodzinie atmosfera była gorąca
Jeszcze w drodze "sledziła" nas czarna honda Po chwili zadzwonił telefon.... a tam Ania (kraania) pyta czy jedziemy srebrną toyotą I zagadka spiegującego samochodu rozwiązania
Państwo Szmit jak zwykle przyjeli nas po królewsku.... Przez ten deszcz i Panie i Panowie ze szkółki przenosili w popłochu stół i całą resztę do ogromniastego garażu coby nam się na głowę nie lało
Pomysł mam taki ale moze coś podpowiecie, zasugerujecie.
Chciałam, żeby oba kwadraty miały wspólne cechy:
Kostka przestrzenna z bukszpanu / obramówka z cisa
Kulisty prunus/ kula granitowa
Oba kwadraty są ograniczone drewnem.
Modernizacja tych przestrzeni wydaje mi sie dużo łatwiejsza i tańsza od ich likwidacji.
Tak, jak prognozowano dziś i jutro ma u mnie padać. Nawet mi to na rekę, bo chate trzeba ogarnąć i biszkopt z rabarbarem upiec.
Przedwczoraj M odświeżył elewację domku i przy okazji trochę roślin, a wczoraj skosił trawę. Teraz będę mogła kanciki porobić
Krysiu, nie chcę Cię martwić, ale to mi na piestrzenice kasztanowate wygląda, bo ich główki są wyjątkowo niekształtne i nieregularne.
Tak wyglądają smardze: z główką stozkowatą i kulistą
Nadal u nas pada, więc jest odrobina czasu na przyjemności czyli .... wspomnienia wczorajszej wizyty Ani z M, zostały wspomnienia i ....przesympatyczny prezent