Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nigdy nie mów nigdy 20:37, 13 kwi 2013

Do góry
I relacja ogrodowa. Przesadziliśmy Golden`a Globe i Crimson`a Sentry.

Przed

po

przed

po

Nasze kaktusy 20:35, 13 kwi 2013

Do góry
Ja mam problem z "Królową Nocy" Jest u mnie już ponad 26lat nigdy nie kwitła lato spędza w ogrodzie na zdjęciu sadzonka jednoroczna zaczęła wypuszczać takie jasne niby korzonki czy to normalne?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:26, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wreszcie wianek wielkanocny do czegokolwiek pasuje...

Cudnie to wygląda
Co z tym ogródeczkiem począć 20:26, 13 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Zdjęcia robione komórką,wiec brzydkie ale zanim doczekam się jakiegoś aparatu to poniedziałek mnie zastanie ,a kulki nie posadzone

Widoczek z moimi bukszpanami

Swietnie to wygląda!
Biało-Fiolet 20:26, 13 kwi 2013

Do góry
Byłam wreszcie na ogrodzie. Powstrzymałam się od prac jeszcze, bo wczoraj głową w lewo przekręcić nie mogłam -tak mnie postrzyknęło.
Ale zdjęcia zrobiłam i poza krokusami znalazłam jeszcze śnieżnika i cebulice. A biały hiacynt lada chwila powinien zakwitnąć z czego się bardzo cieszę, bo bałam się że go przemroziło.

Ogród w Holandii 20:24, 13 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agatko, już odliczanie
i u mnie wiosna

pięknie a u mnie po krokusach już tylko wspomnienie. za to coraz więcej tulipanowych pąków! To już na prawdę niedługo
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:23, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Do wielkiej donicy wkładam drugą mniejszą

Kule bukszpanowe zostały własnie przesadzone do większych czarnych donic a następnie zostały wsadzone do białych

Marzenko pięknie ci dziękuję za szybką odpowiedź. Może i moje kulki jutro zdążę posadzić... buziaczki zostawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:22, 13 kwi 2013

Do góry
U mnie nareszcie nie ma już śniegu! Hurra! Nie sądziłam, że tak mnie to będzie cieszyć Cały dzień pracowałam w ogrodzie i nie wiem czy jutro się podniosę, ale jestem taka zadowolona. To mi dało niesamowitego powera. To nic że mam już odciski od sekatora, wcale mnie to nie martwi. Cudowny dzień Słonko tak na przemian z ożywczym deszczykiem. Momentami było tak ciepło, że pracowałam tylko w bluzie. I mam wrażenie, że opaliłam się na twarzy Rewelacja

A to kilka fotek wiosennych z dzisiejszego dnia

Przyroda budzi się do życia To mój wielki sprzymierzeniec w walce ze ślimakami i nie tylko Mam nadzieję, że licznie się rozmnoży

Zapomniane byliny 20:19, 13 kwi 2013

Do góry
Wydaje mi się że malwy też są odrobinę zapomniane nie bardzo pasują do nowoczesnych ogrodów ja je wysiewam od kilku sezonów nawet same się rozmnażają
Ogród ogrodniczki 20:17, 13 kwi 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Witaj,Aniu.
Również pozdrawiam w nowym dzionku.
W sprawie magnolii zdradzę że postanowiłam posadzić żywopłot z cisa i wstawię chyba miłorząb "Mariken".
A jeszcze i to że w zeszłym roku kupiłam jeszcze jedną magnolię - tym razem "Susan" i posadziłam na skarpie.
Na razie malizna więc niewiele widać.

Za to widać już że coś się jednak dzieje.
Oto moje czosnki ozdobne już główki wychylają.

A ja mam jeszcze więcej śniegu na rabatach ale po dzisiejszym deszczu to może do jutra już go nie będzie.Jeszcze trudno cokolwiek robić ale przyszły tydzień zapowiada się bardzo pracowity.Może coś w końcu zakwitnie poza przebiśniegami.Pozdrawiam ...i dużo sił z wiosną życzę !
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:11, 13 kwi 2013

Do góry

i jeszcze jeden kwiatuszek, który dzielnie nam towarzyszy i pomaga przy okazji widać bukszpan pozyskany w ubiegłym roku, którego staramy się ratować, zobaczymy jak będzie sobie radził w tym roku

Bajkowy ogród Weroniki 20:10, 13 kwi 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, gify będą, ale nie chcę za dużo "migotać" w jednym miejscu. Teraz bolą mnie oczy.
Aniu asc, u mnie też "mini holandia" się pokazuje, najpierw kwitnące tulipanki w marcu zachowały się dobrze pod pierzynką śniegową aż do dzisiaj. Gifom czas wydłużyłam, ale mogłam bardziej.
Jotko, dziękuję.

Piękny widok ! Taka okazała kępka.Moje dopiero przebijają się przez śnieg.Kwitną tylko przebiśniegi.Ale już widać gdzie w trawie posadziłam tulipany no i piwonie wyglądają.Reszta jeszcze śpi .Do mnie wiosna dociera nieco póżniej.Jeszcze sobie popatrzę bo trudno wzrok oderwać od tego błękitu.Pozdrawiam serdecznie.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:08, 13 kwi 2013

Do góry
Chociaż jeszcze na rabatach smutno i ponuro to wiem, że niedługo zacznie robić się pięknie

Cisus cukrowy - Cissus rotundifolia 20:04, 13 kwi 2013

Do góry
Proszę o informacje na temat jego uprawy cisusa sukulentowego oraz dokładną nazwę
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:01, 13 kwi 2013

Do góry

No i jednak wiosna, krokusy urocze, fajne na tle mchu, a żaba koło resztki śniegu... ciekawe, czy była zdziwiona...
Mówisz, że warto nabyć Magnolię, że inspirująca... to i ja chyba poszukam
Pozdrawiam serdecznie, jutro zawitam do swojego ogródka, już się cieszę na to.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:59, 13 kwi 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Aniu, jeszcze nie odpuścił? Twardy zawodnik z tego sniegu ale to jego ostatnie chwile, zapowiadają ciepełko Dużo słoneczka na jutro Ci życzę i dobrej nocki

Kasiu dalej jest. Dzisiaj przystąpiliśmy do walki wręcz - Oskar miał zabawę

Ja zaczęłam przycinać roślinki w ogrodzie. Na pierwszy ogień poszła rabatka przy wejściu. Jesienią zaczęłam wprowadzać na niej zmiany.

Anabellki jeszcze nie ścięte, popołudniowy deszcz popsuł mi plany.

Puste pole z wysepką kwiatową 19:54, 13 kwi 2013

Do góry
Jolu (Joku) – faktycznie, u mnie nagle bardzo ciepła wiosna, jestem w szoku, jak szybko roślinki się podniosły po ustąpieniu śniegu. Najbardziej się cieszę z czosnków olbrzymich i korony cesarskiej, która dopiero co wylazła. Ja też dopiero wylazłam... z poziomu „0” na poziom „+1” (do komputera) – pierwsze prace w ogrodzie bardzo męczą

Yen – Jolu – u mnie też wszystko wyłazi, jeszcze do piwonii jakoś nie zajrzałam. Za to Twoja Bouquet Rose całkiem przyzwoicie się puszcza .

Aniu (Pisalska) – Jestem Twoją dłużniczką! Jeszcze nikt mi tak nie podał kawy na ławę. Zapisałam w kajeciku „ciąglewertowalnym” i zastosuję ten cykl, jaki polecasz. Bo akurat mam i saletrę wapniową, i amonową, i Yara Mila. Mocznika nigdy nie stosowałam, ale skoro jest tańszy, to się nim zainteresuję Planowałam zrobić poniedziałek trawnikowy, ale dziś trochę polało, nawet przez moment sypnęło ziarenkami gradziku, więc znowu mokro. Jeszcze raz dziękuję za pouczający wykładzik, pozdrawiam (męża też! )

Miluśka – cieszę się widzieć Cię już w lepszej formie, wypłukuj z siebie te antybiotyki, buźka do słoneczka, smutki precz, będzie dobrze! Szyj poduchy w róże, bo niedługo będziesz w nich wypoczywać

Marzenko – nareszcie świat bez bieli! Ale w podświadomości została, bo nabyłam... białe bratki

Dla Wszystkich trochę radości kwiatkowej

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:42, 13 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Ludzie trzymajta mnie bo padne... Ile krokusikow. No jak Ci to sie rozrosnie to dopiero bedzie. Juz jest WOW, a za rok bedzie MEGA WOW...
Tez mam krokusiki w poczochrancach Fajny efekt.

Krokusiki w poczochrańcach będę mnożyć jesienią
A dla ptaszka ptaszek

Jutro wyciągamy mebelki.... dzisiaj czasu zabrakło. Musi być kawka na mebelkach
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:41, 13 kwi 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
z okazji rocznicy kwiatucha zostawiam

Dziękuję Aga! piękny kwiatuch taki jak lubię Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:40, 13 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj przez pół dnia było bardzo ładnie, potem przelotne deszcze, w przerwach sprzątaliśmy po zimie. Na razie większych strat nie widzę. Trawnik zagrabiony, resztki ubiegłorocznych roślin wycięte, horti i miskanty przycięte i większość co była do cięcia również. Zostały jeszcze serby przytnę je jak nie będzie padać muszę powiedzieć, że ładnie podrosły i wyglądają zdrowo, zatem cięcie powinno im zrobić dobrze

Dziękuję Wam za odwiedziny rocznicowe i miłe słowa, to dopinguje do dalszej pracy

Ewa004 - dzięki tak, hortensje są wspaniałe w tej chwili są największą ozdobą naszej działki
Haniu - dziękuję za stałe wsparcie, bez Ogrodowiska nie było by postępu piękne Twoje krokusy, moje jeszcze maleńkie
Joku - dziękuję jak dobrze pójdzie to w tym roku nasadzę bodziszków
kaisog dzięki, to bardzo miłe staram się żeby było ładniej z każdym rokiem
wiunia - miło mi, że zaglądasz dzięki
Marzenka - dziękuję za wsparcie i doping z wiosną budzę się do życia i kwitną nowe pomysły Mam nadzieję, że ten rok przyniesie wiele dobrego i pięknego jak przystało na 2-latka, dopiero stawiam pierwsze kroki )
Martek - wielkie dzięki to bardzo miłe słowa stale śni mi się piękny ogród i mam nadzieję, że to zrealizuję
Jotka - dziękuję również za miłe słowa plany są i marzenia niech się zrealizują czary mary
Zarówno hortensje jak i budleje w ubiegłym roku bardzo wybujały o ile hortensje wiedziałam, że będą wysokie to zupełnie nie spodziewałam się, że budleja aż tak wyskoczy z małej, przymrożonej sadzoneczki ) nawet nie wszystkie sadzonki przeżyły tamtą zimę dzisiaj obcięłam budleje bardzo nisko, bo już wypuszczają od dołu zielone listki. Trochę na nich eksperymentuję

Ściskam Was mocno! buziaki! Dla Was pierwszy irysek, który się pokazał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies