Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Działeczka Asi :) 14:09, 06 kwi 2017

Do góry
Ja lubię brzozy, bo są lekkie, jakieś takie romantyczne Te gałązki jak powiewają, to aż się robi nostalgicznie
Ale Ty chcesz taką "w dół"? Taką, jak Rytla podrzuciła? Takich form nie lubię. Ja to lubię konkretnie- albo w górę, albo w dół, a nie trochę tak, trochę tak
Działeczka Asi :) 14:03, 06 kwi 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja się właśnie pozbywam takiej brzozy bo mnie wkurza . Nie chcę Ci odradzać bo to drzewko które ma swój urok,ja ją wywalam bo przestała mi pasować do mojego planu i chyba takie formy przestały mi się podobać.

Jedni wyrzucają, inni kupują...
Sprawa do przemyślenia wobec tego
Działeczka Asi :) 13:26, 06 kwi 2017

Do góry
Ja się właśnie pozbywam takiej brzozy bo mnie wkurza . Nie chcę Ci odradzać bo to drzewko które ma swój urok,ja ją wywalam bo przestała mi pasować do mojego planu i chyba takie formy przestały mi się podobać.
To tu... 08:47, 06 kwi 2017

Do góry
Brzozy byłyby fajne, ale też chyba grujeczniki. Delikatne a jesienią byłyby kolor

Brzozy chyba widziałam u Szymanowskich ale lepiej najpierw zadzwon.
To tu... 22:18, 05 kwi 2017

Do góry
Myślałam co prawda bardziej o bzie Black Lace, ale brzozy też ładne
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:16, 05 kwi 2017

Do góry
Apropo's smutnych spraw...

Rok temu przesadziłam ognika. Krzak jest spory, żyje (bo widzę gnąc gałęzie), ale wyszstkie liście ma suche. Odpadną? Urosną?

Moje przesadzone brzózki też jakby nieżywe... Czy brzozy można przycinać?
To tu... 21:15, 05 kwi 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Brzozy wielopniowe?

Właśnie myślałam o takich 2 sztukach. Na więcej jednopniowych to chyba tam za mało miejsca. Chociaż temat do rozważenia. Muszę się zorientować jakie są dostępne w okolicy i w jakich cenach.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:08, 05 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Taczki prezentujesz jako mistrz drugiego planu Tuje niesamowite- olbrzymy! Świetnie to wygląda!

Kochana, dobrze, że to zdjęcie mało wyraźne Bo nie tylko taczki, ale i ogrodzenie rozmontowane.
Żeby ratować moje cebularze na rabacie, sadziliśmy od tyłu

Część czosnków (chyba...) musiałam wysadzić i posadzić w norym miejscu, bo były za daleko.
A spod płotu usunęłąm Spartinę... To dopiero robota! Brzozy takich korzeni nie miały...
Mój ogród pod górkę... 16:34, 05 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Pare dni i buchną te tulipany - będzie szał ciał, czuje to w kościach

Ukulkane brzozy? To dopiero wariacja

No liczę na szał

To jakieś brzozy, co się same kulkują. Zobaczymy, co z tego wyrośnie.
Mój ogród pod górkę... 16:18, 05 kwi 2017

Do góry
Pare dni i buchną te tulipany - będzie szał ciał, czuje to w kościach

Ukulkane brzozy? To dopiero wariacja
To tu... 14:51, 05 kwi 2017

Do góry
Brzozy wielopniowe?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:57, 05 kwi 2017

Do góry
Aguś, eeee tam, każdy w swoim ogródku tyra, po co się denerwować

Konieczki, normalnie drugi raz już przemoc chcesz stosować Niebieską kartę trzeba Ci będzie założyć hi hi
A... i jeszcze dementuję Twoje dementi, elegancka kobieto.

Jana, niedobry ten Twój mąż, jak można Cię było ze szkółki zabrać!
Pszczółko, małe sprostowanie, akcje były dwie, jedna bylinowa (Bartosz), druga cisowa (Konieczki)
Aniu różyczkowa, właściwie nic wtedy więcej, poniżej świeże resume.

A zdrówko lepiej - przecież się hartuję w ogródku Dzięki, kochane dziewczyny, że pytacie

Popracowałam co nieco ostatnio.
No to raport, skoro chcecie
Cisy oczywiście od razu posadzone.
A ponadto odchwaściłam truskawki, nawiozłam.
Wysiałam marchew, pietruszkę, wężymorda, rzodkiewki, szpinak, buraki, rzepę, wysadziłam trzy odmiany cebuli.
Rozrzuciłam pobornik na jednej grządce i przekopałam.
Odchwaściłam hortensjowo-czeremchową.
Odkopczykowałam i przycięłam róże.
Przepikowałam paprykę i trochę kwiatowych rosad.
Docięłam jeszcze stipę, bo idzie w zielone i skróciłam jeszcze te żółte gałązki.
No i ratuję graby w żywopłocie, bo mi coś podżarło
I nie tylko graby niestety. Zeżarło różę Indigolettę (fioletową i ślicznie pachnącą), trochę irysów syberyjskich, cebule irysów holenderskich i hiacyntów.

Ten rok to będzie rok walki z podziemnym szkodnikiem.

Zrobiłam też parawan przeciwsłoneczny cisom.

Zaczęłam też rewolucję na kolejnej rabacie. Więc żeby przesadzić tam brzozy, muszę wysadzić winogron. Żeby przesadzić winogron, musiałam zmienić miejscówkę jabłoni papierówce. Na tę ostatnią na szczęście miałam miejsce i nic nie musiałam przesadzać, jedynie chwastów się pozbyć.
Tak sobie latam i przesadzam.
Przekopuję, czyszczę z chwastów. Znacie to przecież.
To tu... 12:20, 05 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dzięki za pokrzepiające zdjęcia lawendy. Po tym jak narobiłam sobie pęcherzy od sekatorów i nożyczek i jeszcze w dodatku je pozdzierałam, mój eM postanowił bohatersko mi pomóc i opitolił lawendę prawie do zera. Płakać mi się chciało, ale widzę, że jest nadzieja
Ambrowców żal, ale jeśli mają Cię denerwować zamiast cieszyć, to chyba tak będzie lepiej. Brzozy wielopienne odmianowe to rzadkość i rarytas cenowy. Udało mi się jedną kupić w śmiesznej cenie. Zaczęłam się oglądać za następnymi i znalazłam za - uwaga - 580zł Pozostanę przy tej jednej

Jeszcze na Ambrowcach krzyżyka nie postawiłam co prawda. Gumballe u mnie później ruszają niż ten zwykły, który już ma zielone pąki. Jeszcze czekam. Ale już bym chciała mieć gotowy koncept zastępczy.
Ciekawa jestem tej Twojej brzozy. Czekam cierpliwie aż przyjedzie ze szkółki. Cena o jakiej piszesz faktycznie wysoka.
Ogród w remoncie 09:22, 05 kwi 2017

Do góry
Asiu, tuje przeniesiesz - ale czy głaz też przeniesiesz? Wydaje mi się, że dosadzenie paru sztuk jakiejś szlachetniejszej odmiany brzozy to dobry pomysł.

Natomiast z tymi śś to nie jetem przekonana.
U Reni (i na innych inspirkach) one robią wrażenie, bo widać przez nie "na przestrzał", pomiędzy pniami. Taka zabawa w "widać-nie widać".
A u Ciebie "przestrzału" nie ma i mam wrażenie, że potencjał się zmarnuje.
Chyba żeby prowadzić je jak krzaki, a nie jak drzewka.

Dla mnie najlepsze miejsce to okrągła rabata, tylko tam derenie mają pełnić tą funkcję.
Skłaniałabym się ku opinii, że derenie wielopniowe i śś wielopniowe to za dużo grzybów w barszcz.
Ogród w remoncie 08:59, 05 kwi 2017

Do góry
Do tej pory nie myślałam żeby jeszcze dosadzać brzozy ale wydaje mi się,że jakby tam jeszcze 2lub 3 dosadził to fajny lasek by tam powstał.
Ogród w remoncie 08:51, 05 kwi 2017

Do góry

widze że brzozy praktycznie wszędzie

jak jest miejsce to chyba nie ma co sobie żałować
Ogród w remoncie 08:16, 05 kwi 2017

Do góry
Nie wiem czy to dobry pomysł ale olśniło mnie i chciałabym w tym moim kąciku brzozowym dosadzić jeszcze ze dwie brzozy przed tymi co już rosną. Przesunęłabym te kulki tujowe do przodu a z tyłu zrobiłoby sie więcej miejsca na derenie elegantissima.

Chyba coś mnie na sadzenie lasu kurcze złapało
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 04 kwi 2017

Do góry
Sadzona niedawno jabłonka rajska Adirondack daje oznaki życia, budzą się klony i graby.

klon Ginnala i ussyryjski

brzozy i bez Black Lace

Lada moment zakwitną śliwy wiśniowe. Moja magnolia jeszcze nie zakwitnie. W zeszłym roku była niższa od tulipanów. Przez rok trochę urosła.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:27, 04 kwi 2017

Do góry
Brzozy mają tam gdzie umbry Dorenbosy, wiem, bo różAnka dzwoniła
A miskanty tnij nisko, widziałaś u mnie? Po co im to suche ma przeszkadzać w rośnięciu?
To tu... 08:02, 04 kwi 2017

Do góry
Dzięki za pokrzepiające zdjęcia lawendy. Po tym jak narobiłam sobie pęcherzy od sekatorów i nożyczek i jeszcze w dodatku je pozdzierałam, mój eM postanowił bohatersko mi pomóc i opitolił lawendę prawie do zera. Płakać mi się chciało, ale widzę, że jest nadzieja
Ambrowców żal, ale jeśli mają Cię denerwować zamiast cieszyć, to chyba tak będzie lepiej. Brzozy wielopienne odmianowe to rzadkość i rarytas cenowy. Udało mi się jedną kupić w śmiesznej cenie. Zaczęłam się oglądać za następnymi i znalazłam za - uwaga - 580zł Pozostanę przy tej jednej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies