Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:34, 04 maj 2017

Krys napisał(a)
Agata dałaś czadu,bardzo mi się podoba i podziwiam za ogrom pracy,skrzynie na warzywka ekstra i tak uporządkowanie pozdrawiam

Krysiu bo sama jestem uporządkowaną osobą, choć może nie robię takiego wrażenia U Ciebie byłam, zdjęcia widziałam - nie odpuszczę sobie tulipanogrodu
AgataP 10:41, 04 maj 2017

Margarete napisał(a)
Ta zieloność majowa jest cudna u ciebie a bylinówka zachwyca

Agata polecam łódzki ogród botaniczny - 65 tysięcy kwitnących tulipanów - wybierz się z dzieciakami bo warto. Byłam dziś- fotki u mnie. Polecam

Małgoś z chęcią, ale Antek wyjeżdża, a z samą Zośką nie pojadę, pisałam u Ciebie. Psychicznie jestem wykończona i ogród botaniczny tylko dla mnie samej by się przydał, jako terapia
Anda 10:42, 04 maj 2017

Warzywnik extra. Ogrodzenie i kratki na roze tez. Swietna robota
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 10:44, 04 maj 2017

jolanka napisał(a)
Agatko, skrzynie super. Chwałę bo sama też dzisiaj zrobiłam pierwszą w życiu ;D i jest taka sama jak u Ciebie. Kratki podpatrzyłam i ściągnę bo bardzo fajne.
A w ogóle to piknie Ci wszystko rośnie

Joluś dziękuję ogromnie, kratki to pomysł dość oszczędny jeśli chodzi o koszty. Liczę, że wytrzymają kilka lat, potem najwyżej wymienię na inne lub wymyślę coś ze stali - w końcu eM umie też spawać Ale na razie muszą te funkcjonować.
AgataP 11:00, 04 maj 2017

bacowa napisał(a)
Agata, ławkę planujesz w dobrym miejscu.

Ewa wiem, będzie dobry widok no i dosadzam tam róże new dawn, bo marnują się w donicach. Może teraz rozwiną skrzydła Będzie dobrze.

AgataP 11:24, 04 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Agata, pięknie jest pracusiu
Ja nic nie popchnęłam, bo mimo zimna jednak wyjechaliśmy
Dobrze, że Zosi lepiej

Aniu, Zośce lepiej ale i tak kaszle.
Niestety my odwołaliśmy, plany były na zwiedzanie więc całe dnie na dworze.
Jak by doszło jeszcze przeziębienie do tego to już koniec świata.
AgataP 11:30, 04 maj 2017

tulucy napisał(a)
Agatka bardzo bardzo Ci to ogrodzenie wyszło, a jak pobielisz, będzie super. Te kratki kupowałaś stacjonarnie czy też All? Do siebie myślałam nad tym myśliwskim płotkiem, ale na 100% nie jestem przekonana.

Luśka, myśliwski płotek jest w miarę dostępny finansowo. Na All widziałam i nie dawał tak po kieszeni
Kratki kupiłam w Casto... nie jest to wykonanie zbyt dobre, ale jak je eM przymocował kątownikami do słupów to w miarę miarę Oczywiście kątowniki niektóre dorabiane, bo drewno wymiarów nie trzyma... niby łatwe, a kupa roboty przy tym była.

Płotek sztachetowy kupiłam na All razem z furtkami. Ocynk w OBI bo był tańszy.

Cieszę się, że zostało mi już tylko malowanie i przypinanie róż
AgataP 11:35, 04 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Skrzynki, jak wojsko. Warzywka wschodzą. Ja liczyłam na sianie majówkę. I zimno bylo. Inne sprawy ogarnialismy. Teraz juz spieszyć się muszę.
Sporo zrobiliście. Super.
A ławkę musisz koniecznie mieć przy bylinowej.

Iwonka ta pogoda jest do bani, a jeszcze jak byś chciała uwzględnić sianie pod księżyc to już w ogóle nic by nie poszło do skrzyń.

U mnie wysiewy uskuteczniła Mama na parapecie więc niedługo sadzonki powędrują do skrzyń, muszę tylko pory dokupić na ryneczku.
U mnie wyszła marchewka, drugi rzut rzodkiewki bo pierwszy zmarzł. Koperek, cebula się pokazuje. Posiałam cukinie, bazylie i aksamitki, dokupię sobie jeszcze sadzonki tych ostatnich. Zostały jeszcze nagietki i nasturcje... no i ogórki, ale to eM musi zbić dla nich osobną skrzynię i siatkę do nich dostawić. Tam też wysieję sałatę

To pierwszy rok z wysiewami - za rok będę mądrzejsza i bogatsza w doświadczenie
AgataP 11:42, 04 maj 2017

kasja83 napisał(a)
Agata powiem Ci no.....Bylinówka wymiata i tło rabaty też bardzo mi się podoba-ale to już Ci kiedyś pisałam.
A ogrom pracy-jaki wykonaliście...super!

Kasia ja tez lubię brzozy za siatką, dlatego nie planuję tam ich zasłaniać. Zimą są piękne, a latem uzupełniają się z bylinowa rabatą. Są coraz większe i mają już piękne białe pnie, las robi się świetlisty, słonko pięknie w nim operuje o wschodzie słonka. Kawa wtedy smakuje najlepiej
bacowa 11:43, 04 maj 2017

Sałatę już wysiej , bo to roślina krótkiego dnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies