Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:24, 08 kwi 2013

Do góry
Fineczko.. odbuziakowuję... dziś nie mam czasu na nic więcej bo od rana ganialiśmy po rożnych takich instytucjach... jutro kolejna porcja..... do pewnych rzeczy trzeba mieć zdrowie

Wiec troszkę krokuskowa... i pora coś zjeść i wziąć się za pracę.. Krokuski dla zasypanych.. do Was też przyjdzie wiosna... już musi W ciągu jednego słonecznego dnia przybywa kwiecia w oczach..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:20, 08 kwi 2013

Do góry
I krokuskowo... zaczyna się.... acha, wcale dużo krokusów nie mam..... tak sobie chodzę i stwierdzam, że drugie tyle można posadzić....... ale to sie dopiero zaczyna..... za tydzień będzie o la, la...
Przed domkiem..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:18, 08 kwi 2013

Do góry
Rano było zimno..... wszystko zaszronione....

Ale cebulowym mróz nie zaszkodził
O 10 było tak..

A o 15 już tak.. warto było poganiać z łopatą.... i przerzucić te hałdy śniegu

Zielony Punkt - ogród Finki 15:14, 08 kwi 2013

Do góry

dość kolorowo jak na warunki przedłużającej się zimy

Zielony Punkt - ogród Finki 15:11, 08 kwi 2013

Do góry
ale jest też i tak, ale lada dzień tego białego paskudztwa nie będzie

na krokusach masę pszczół dzisiaj chodziło

Biało-Fiolet 15:09, 08 kwi 2013

Do góry
Doczekałam się wreszcie tej chwili! Wyglądając przez okno widzę że coś u mnie kwitnie. Do tej pory tylko na makro robiłam zdjęcia malutkim krokusowym pąkom. A tu dziś niespodzianka.

Rododendronowy ogród II. 15:05, 08 kwi 2013

Do góry
Dziękuje za odpowiedź! Zrobione według wskazówek.
Mały dostał ziarna, trochę się ożywił i zładł dwa słoneczniki. Nadal jest taki osowiały, ziarenka je długo dziamdziajac, wypadają mu z dziobka i wiszą. W większosci siedzi z zamkniętymi oczami. Może się uda pomóc. Przynajmniej spróbujemy.

Zielony Punkt - ogród Finki 15:04, 08 kwi 2013

Do góry
i dalszy przegląd

Aethionema

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:03, 08 kwi 2013

Do góry
Macham wszystkim łapką wiosennie..... Martek fajne połączenie goździków i piwonii.. warte do skopiowania
A teraz fotki z rekonesansu...
Iryski wszystkie przebijają się przez śneig... a nawet jedna kępa się oswobodziła i cieszy się do słoneczka Tylko miniaturowa róża im trochę przeszkadza.. miniatura po 3 latach jest wielka różą...

Krokusy czekają na wolne miejsce bez śneigu i od razu kwitną...

Biedroneczka wyszła ogrzać się w słoneczku i podziwia Bogdzi przylaszczki..

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:01, 08 kwi 2013

Do góry
Gabrysiu,rano tak ładnie się zapowiadało,a teraz przechodzą szarugi snieżne.
Jolu,podobno w biedronce były rh,ale ja nie widziałam,nie załapałam się.Zresztą mam 4 sztuki i wystarczy.
Wróciłam z połowów,kupiłam dwa stojaki na begonie,zegarotermometr i aniołka solarnego do kompletu.

Rododendronowy ogród II. 15:00, 08 kwi 2013

Do góry
Bogdziu przesyłam nie gifa lecz realną świeżutką wiosnę, miłego dnia
u mnie też są czyżyki
Zielony Punkt - ogród Finki 14:59, 08 kwi 2013

Do góry
u nas już noce mają być bez przymrozków. Od jutra prace pełną parą. W głowie mam kociokwik. Tyle się to wszystko opóźniło, śnieg topnieje, trawnik obsycha, na rabaty da się wejść najwcześniej w sobotę, wszystko sie jeszcze klei. Ale na szkółce masa pracy, rozstawianie, czyszczenie i juz sadzenie. A przedwczoraj jeszcze upiorna zima była.

wczorajsza zima...wycieczka na Śnieżnik na skiturach.

słońce to mieliśmy tylko na początku wędrówki, potem już regularna zima i nawet śnieg zaczął padać. Pogoda styczniowa.

tak, i to by było na tyle, zimie już dziękujemy, narty już odstawiliśmy, teraz czas na prace wiosenne.
A dzisiejszy przegląd inwentarza nastraja pozytywnie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:57, 08 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, kupiłam podobny karmnik rurkę przezroczystą A dzisiaj do budek lęgowych zaglądały dwie sikorki

Te karmniki są rewelacyjne i bardzo praktyczne
Wiosna kochani, wiosna, ciepło, śnieg znika w oczach.. po prostu cud-miód-malina... i błoto, błoto, błoto...
Moje ptaszki oswojone i to robiłam stojąc max 3 metry od karmnika.. małym aparatem pstryczkiem
Mój kawałek raju II 14:52, 08 kwi 2013

Do góry
Haniu, Dajanko, Ula i wszyscy odwiedzający obiecałam bociana i jest bocian miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 14:51, 08 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dajanko cieszę sie . u mnie też świeci słońce ale śnieg wolno topnieje. Wyszłam na chwilę do ogrodu to przemokły mi buty i oczy bolą mnie okropnie , musze sie połozyc zeby odpoczęły a tak wiosna wygląda u mnie (ani jednej roślinki z tych małych nie widac).

Nie stopniała nawet połowa śniegu.
Pozostałym osobom odpiszę później bo te oczy mi teraz nie pozwalają.

Moje nogi sa mokre za kazdym razem kiedy wychodzę na ogród Śniegu jest jeszcze duzo ale pod nim juz woda Oczy bolą od słonca i bieli Mnie tez bolą bez okularów Biel i ostre swiatło podraznia Nie wychodz bez slonecznych okularow Mnie natychmiast łzy leca i nie moge w ogole patrzec .Odpoczywaj Bozenko Tymczasem do wieczora
Pszczelarnia 14:48, 08 kwi 2013

Do góry
Ewa może to Ciebie trochę rozweseli, świeżutkie dzisiejsze zdjęcie
Rododendronowy ogród II. 14:37, 08 kwi 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Bozenko u mnie chyba zaczeła sie wiosna Słońce swieci cały dzien i jest cieplutko Przybiegłam z tą nowinką do ciebie .Pozdrówka tez miłe zostawiam

Dajanko cieszę sie . u mnie też świeci słońce ale śnieg wolno topnieje. Wyszłam na chwilę do ogrodu to przemokły mi buty i oczy bolą mnie okropnie , musze sie połozyc zeby odpoczęły a tak wiosna wygląda u mnie (ani jednej roślinki z tych małych nie widac).

Nie stopniała nawet połowa śniegu.
Pozostałym osobom odpiszę później bo te oczy mi teraz nie pozwalają.
Nasz przydomowy ogródek 14:25, 08 kwi 2013

Do góry
Jolu, Haniu u mnie wiosna na całego a krokusy otworzyły pyszczki do słoneczka. ( Zdjęcia robił Bari)

Rododendronowy ogród II. 14:17, 08 kwi 2013

Do góry
Justyna napisał(a)
Dostałam kolejne zdjęcie od mamy, teraz mały siedzi w pudełeczku i śpi.

To czyzyk Justynko On ma na pewno rany, kot wbija zebiska głeboko ja tez w taki sposób dopadłam kota ale ptaszek odszedł na mojej dłoni. Potem go dokładnie obejrzałam pod skrzydełkiem miał znak od zebow ale krwi nie było w ogóle Niech mama da mu słonecznik łuskany i troszkę gotowanego ryzu .Dokładnie lecz delikatnie obejrzy i patrzy na reakcje ptaszka Moze ma tylko uszkodzone skrzydełko .Mam nadzieję ze się bidulek uratuje Dlatego nie moge polubic kotów bo one choc sa miłe to mordują dla przyjemnosci .Moja przygarnieta poluje juz poza działką.Pilnowałam ją dwa dni i groziłam kiedy widziałam do czego zmierza, teraz jak mnie widzi od razu przechodzi za plot.Postraszyłam ją miotłą oczywiscie bez robienia krzywdy .Pochowałam juz dwa takie ptaszki
Rododendronowy ogród II. 14:06, 08 kwi 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Tu też zostawię zapachu trochę
Buziam Gif ekstra!

O jej jakie piękne zdjęcie ja tez takie chcę,najlepiej w naturze Co to za róża Marteczko i te drobniutkie cudenka ? .Normalnie cukiereczek jak dla mnie czy to są gozdziki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies