Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

KasiaWB 22:24, 02 cze 2013

Jolu przedogródek chyba już skończony bardzo ładnie go zaplanowałaś - podglądam nasadzenia a ogród główny już dostaje rumieńców jestem bardzo ciekawa nasadzeń, które w tym sezonie już pokażą swoje piękno Pozdrawiam
Joku 22:29, 03 cze 2013

Kasiu, przedogródek ciągle wymaga poprawek
Dzisiaj pierwszy raz skosiliśmy trawnik. Pozostawia niestety sporo do życzenia. Nierówno posiany, miejscami świecą łyse placki. No, ale chwastom tym razem się nie dam .
Mam ogród ciągle w budowie.

Tak było

a tak jest

grembosia 22:34, 03 cze 2013

Jak niewiele trzeba do szczęścia, efekty już widoczne.
Trawnik kosić, kosić, a chwasty same znikną.
Pozdrawiam
Joku 22:40, 03 cze 2013

Witam Grembosiu. Cieszę się z twoich odwiedzin.Stale podglądam twój ogród. Anonimowo zazwyczaj.
Fakt, niewiele potrzeba do szczęścia. Ale ile trzeba się napracować przedtem
barbara_kraj... 23:00, 03 cze 2013

Jolu, trzeba było zestawić inne fotki; tę jak kupiliście dom, i tę po pierwszym koszeniu. To dopiero byłoby widać wkład Waszej pracy
Wciąż mam przed oczyma te chaszcze, jakie zastaliście!
AniaDS 13:58, 04 cze 2013

Ja to mam sporo chwastów w trawie, chyba muszę im grubszą wojnę wypowiedzieć, bo jestem zamleczowana, zakoniczynowana i zababkowana. Szok!!
Pszczelarnia 16:04, 04 cze 2013

Jolu, koszenie jakoś eliminuje chwasty. Choć ja od 2 lat zbieram się do oprysku. Koniczyna jest groźna dla trawnika. Eliminuje bezpardonowo każde źdźbło trawy.
bogumila 16:10, 04 cze 2013

Pozdrawiam...podglądam...jest fajnie..
Joku 22:23, 04 cze 2013

Basiu, te chaszcze po części wyhodowałam sama .
Do stosowania chemii, oprysków mam jakąś niechęć. Gdy mam szukać jakiegoś nadającego się pojemnika, zastanawiać się co też wcześniej w nim było to schodzi mi na myśleniu kupa czasu.
Mlecze miałam, koniczynę też. A i jakaś babka trafiła się od czasu do czasu. W nowym miejscu na razie przynajmniej dominuje skrzyp. Strasznie trudno się go wyrywa, bardzo łamliwy jest.

Bogusiu, pozdrawiam. Widziałam mini relację z twojej wycieczki.
an_tre 22:28, 04 cze 2013

Jolu pooglądałam efekty waszej pracy i jest już sporo do oglądania, a poprawki to będziesz robiła cały czas, bo człowiek to przewrotna natura, nigdy nie jest zadowolony tak do końca
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies