Danusia- pięknie było, ale na szczęście wszytko powraca
Natalie -Piękne pola z makami kupiłem kilka mieszanek nasion kwiatów polnych i rozsiałem po łące, mam nadzieję że urośnie tez piękna kwiatowa laką
monteverde - ciemnym hmm bo kręciłem w czasie zachodu słońca, może dlatego .
Niestety na maszkarona jeszcze nie natrafiłem ale na pewno napotkam na giełdzie,
gdzie wśród śmieci i rupieci zaleście można perełki tylko trzeba szukać
Ivy25 - Witam i dziękuje za ciepła słowa, zgadza się każdy robi po swojemu. Naoglądałem się mnóstwo fot z ogrodami stylowymi i jestem pewny ze idę w dobrym kierunku by efekt końcowy był taki jaki oczekuje. Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa :*
Kilka wiosennych fot
Na rzygacza jeszcze czekam.
Zasłodzonych została 18 świerków , większość serbskich
za świątynia 3 serbskie po bokach zostało miejsce na cypryjski "płaczki"
Aniula - tak popatrzyłam na te zdjęcia i pierwszą moją myślą - taką zupełnie spontaniczną - więc niekoniecznie dobrą ale i tak ci ją napiszę było coś takiego - zostawiałabym tutaj tą magnolię, jest malutka - a jak urośnie no to cóż, można nawet lekko ciachnąć i podsadziłabym ją tylko czymś co tworzy kwitnące a potem zielone kobierce... np. tak jak masz floks... nie wiem co jeszcze bo się nie znam - może jakieś bodziszki, nie wiem... ale coś co i kwitnie i jest ładne z liści i niskie i zadarniające. Magnolia kwitnie cudnie, jako krzew też jest ładna, byłaby ozdobą i "pierwszą damą" tej rabatki, a do tego coś co bedzie urokliwe - może nawet zakwitnie wtedy co magnolia... ale jednocześnie nie byłoby jej konkurencją. Skoro nie chcesz jej stamtąd zabrać to tak sobie pomyślałam. No i napisałam i proszę uprzejmie się nie śmiać z moich spontanicznych pomysłów
Dziewczynki! Gierczusia mi kupiła stożki bukszpanowe !!!!!!!!!!!!!! Jechała do szkółki i przy okazji mnie zaspokoiła
Jutro jadę do Pszczyny, to po drodze od Niej odbiorę. Dziękuję Gierczusiu
Tylko początek na razie przeczytałam...wiewiórki nam się nie kojarzą ze szkodnikami, u Was inaczej
Piękne masz kolory i widać, że dużo serca wkładasz w swój kawałek ziemi. Zachwyciło mnie to zdjęcie
Co robisz żeby lilie w donicach były takie dorodne. Cudo!!!! I co to za odmiana, wiesz może?
Pozdrawiam
Dzięki Kindzia, za podpowiedż. Zaraz na pewno zobaczę. A tym czasem. Moje dzisiejsze zakupy traw, zrobione oczywiście przez internet. Może, któraś z nich znajdzie swoje miejsce właśnie tam ?