Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Kondzio 22:04, 03 cze 2013

Wiem u mnie w okolicach robiło się podobnie ale mam nadzieję że nie będzie nic złego
AgnieszkaW 22:05, 03 cze 2013

powódź nr 2 - cd

zobaczcie, jak schody i ścieżka zamieniły się w rwącą rzekę (trochę słabo widać, ale jak się przyjrzeć, to widać kaskady wody spływające ze schodów
Mala_Mi 22:18, 03 cze 2013

O w mordę, ale ci masakruje ogród.... woda ścieżką leci jak szalona... warzywniak zaraz popłynie..... Niech przestanie padać, bo naprawdę szkoda ogródka.... Ta woda ci gdzieś z drogi płynie, nie da się gdzieś jej odprowadzić??? Po prostu porażka...
Oglądałam dziś na necie powodzie w Czechach..... masakra... brukujmy place, regulujmy rzeki i zasiedlajmy tereny zalewowe... to mamy co mamy.... Patrzę na moją kostkę brukową pod rynnami, ale jak sobie pomyślę, że ręki nie dokładam do powodzi to przestaje się denerwować na te moje brzydkie kostki .
JoannA 22:21, 03 cze 2013

Agnieszko trzymaj sie! To bardzo przygnębiający widok, miejmy nadzieję że pogoda wkrótce będzie dla wszystkich o wiele łaskawsza.
Kondzio 22:26, 03 cze 2013

strasznie mi przykro mam nadzieję że jakoś to minie i nie zrobi dużej szkody trzymam za was kciuki za wasz piękny nie powtarzalny ogród
agata19762 22:32, 03 cze 2013

Aga trzymaj się !!!!!!!!!!
masakra z tymi deszczami ........
wszyscy mamy już dość tej kapryśnej pogody !!!!!!!!!!!!!
danuta_szwajcer 22:36, 03 cze 2013

Agnieszko aż za serce ściska Masakra jakas z tą pogodą oby tylko jak najszybciej sie niebo rozpogodziło.Dobrze, ze chociaz dom masz wysoko. Trzymaj sie.
grembosia 23:15, 03 cze 2013

Przykre, współczuję, nich ten deszcz w końcu przestanie padać. U mnie też sporo zalało, ale nie to co u Ciebie.
Pozdrawiam cieplutko
AgnieszkaW 23:16, 03 cze 2013

Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Dopóki nie położyli nowego asfaltu na drodze, to bylo ok, a w zeszłym roku wylali asfalt na starą warstwę i podwyższyli drogę, przez to spływa drogą i wjazdem przez bramę na naszą stronę (no i jeszcze z pól, które są powyżej). Jutro będę myśleć, co z tym fantem zrobić. Nie wiem jeszcze, jakie będą straty, bo rzeka w dole ma nadal bardzo wysoki stan i pewnie znowu nam śmieci naniesie. W ogrodzie największe straty są z wymywaniem ziemi na rabatach różanych i lawendowych przy schodach oraz przy skalniaku obok domu. Znowu trzeba będzie kilka taczek ziemi uzupełnić, bo podmyło korzenie róż (kilku). I u mnie niestety robione kanciki zamieniają się w czasie burzy w rwące rzeki, nie wszędzie mogę je robić, chociaż je lubię. Ot - żywioł. Pozdrawiam Was serdecznie
marzena 23:19, 03 cze 2013

poranne mgły oglądałam... a teraz ta powódź ! , no współczuję...ale jest różnica poziomów, może spłynie i nic nie zniszczy ?
pozdrawiam, trzymaj się !