Ładnie te kulki wyglądają. Tylko czerwonego i żołtego nie robiłabym tak pasami. Może by tam dodać do kulek kilka kęp liliowców, one wcześnie wychodza wiosną, i zadarnić czymś niskim? Barwinek? Albo niska odmiana żurawek?
Ja bym tam zamiast wiąza posadziła 'Amonogawę'.
A Ty lubisz tak bardziej kolorowo? Bo wiśnie kwitnie na różowo i zastanawiam się czy dawanie czegoś żółtego na dole będzie pasowało - ale to od upodobań zależy.
A dereń w rogu to może całkiem dobry pomysł jest. Albo może miskant w dużej kępie?
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?
Witaj Alicjo,
zazdroszę Ci tego starodrzewu. Będziesz miała, jak sama napisałeś może nieco trudniej, ale mi osobiscie podobają się bardzo. Jak już wiesz, w swoim ogrodzie mam 3 dosyć duże brzozy, ale jedną z nich od lat ostro przycinam.
A zdjęcie ode mnie na powitanie, żeby zostać w temacie - kwiat jabłoni.
Życzę Ci przede wszystkim wytrwałości w Twoich planach.
Ewa
Karola...ale ja do najbliższej sensownej szkółki mam coś koło stówki A i ceny myślę, że nie będą tam powalające...
Wolę poszukać okazji na allegro Tak jak w tamtym roku.... albo zaryzykować w Obi
W niedzielę pożałowałam kolejnego pachruszcza właśnie w OBI ...i nie wiem czy będzie żył
Ups
Asiu w rogu jałowce już były i śnieg połamał
Ale na ten róg to już pomysł jest
Dalej chyba też....ale zawijasa przemyślę, bo taki prosty płotek mi nie leży...więc...kto wie?!?
Ja w tym roku też hydrokompexem nawoziłam pierwszy raz i efekt faktycznie szybki....a jak często nawozisz swój trawnik tym hydro?....do pozostałych roślin poszukaj czegoś od razu w płynie i kup specjalny pojemnik, który się podłącza pod węża ogrodowego...nawóz sam się miesza i dozuje...ja tak robię z uniwersalnym florovitem
aaaachhh! To jest to co lubię najbardziej - bluszczyk i białe tulipanki Miodzio Irenko, cuuudne! kiedy u mnie się blusz tak połozy leniwie na grządce????....