Witajcie, czas zacząć coś robić ....mam kilka fotek z rabatki, którą sadziłam w zeszłym roku:
A to widok z okna kuchennego na rabatkę:
I jeszcze donica na tarasie...ogrodowiskowa
Gabrysiu, ja do ziemi siałam cukinie od Ciebie w sobotę.
Te które uprawiam na balkonie dość duże były, nawet już miały kwiaty. Dlaczego były? Ano dlatego, że przez moją głupotę poturbowane zostały za sprawą doniczki. Mam nadzieję, że to co z nich zostało powróci do życia.
Stały sobie te cukinie obok donicy dużej i pustej (tzn. wypełnionej ziemią, ale bez roślin). No ta ja na tej donicy ustawiłam kocimiętkę w plastikowej doniczce. Dzisiejszego popołudnia zachciało mi się sprawdzić czy ta doniczka wejdzie do innej ceramicznej. Okazało się, że jednak jest trochę za duża. Ale nie wyjęłam kocimiętki z tej tymczasowej słonki. No i po dwóch godzinach usłyszałam rumor na balkonie. Pod naporem pękła ceramiczna osłonka i poturbowała cukinię.
Liście zmiażdżone, kwiaty poobcinane. Takie przygody nieroztropnego ogrodnika.
Próbuję je ratować. Trochę poobcinałam pourywane liście i kwiaty. Zobaczymy co będzie, ale ta największa ma lekko zmiażdżony pęd. Nie wróży to dobrze.
Jak mi miło. że do mnie zaglądacie. Dziękuję wszystkim osobom za miłe słowa
Nie mam teraz czasu na forum, ale mam fotki, więc wstawiam szybko i nie rozpisuję się niepotrzebnie
magnolia już przekwitła, a to wczesniejsze zdjęcia