Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 08:26, 06 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Witaj Anito,
widziałam, że masz hortensję 'Limelight' i gdzieś pisałaś, że rośnie u Ciebie w pełnym słońcu.
Czy możesz napisać jak się spisuje? A może wrzuciłabyś jakieś aktualne zdjęcie?
Chciałabym posadzić u siebie własnie takie, więc interesowałoby mnie również jakie odstępy zachować przy sadzeniu?
Pozdrawiam
Ewa

w zasadzie jest to jedyna hortensja tak dobrze wytrzymująca słońce- trzeba tylko ją podlewać. a jeśli chodzi o odległość to zleży czy chcesz gęsto czy nie, ta moja na zdjęciu poniżej ma rok po posadzeniu- wsadzałam 4 patyczki, a po roku wyglądała tak:

w tym roku widzę, że puszcza kolejne gałązki... a jeśli chodzi o wysokość, to zależy od przycinania.
Marzy mi się Siedlisko.... 08:19, 06 maj 2013

Do góry
Śliwa wiśniowa, wiśnia, świdośliwa pięknie kwitną

Korona cesarska rozkwitła

Rabaty powoli się zapełniają

Mój jesienny ogród 08:18, 06 maj 2013

Do góry
Bogdziu, może trochę schódłem, ale napewno nie dużo, nigdy nie byłem wypasiony. Odpowiedzi jeszcze nie mam, ale zostaje jaka by nie była.

Jak tu wyjechać, gdy w koło jest tak pięknie, czuje się tu jak w raju. Zresztą sama popatrz, kwiatów jest tyle, że nie ma gdzie nogi postawić aby czegoś nie rozdeptać. Pokażę trochę roślinek górskich, które rosną na naturalnym skalniaku. Jutro kwiatów ciąg dalszy.

Moje pole bitwy i brak pomysłu co dalej 08:14, 06 maj 2013

Do góry
Nikt mi nie pomoże ? ;(

Mój jesienny ogród 08:13, 06 maj 2013

Do góry
Na karku 5 dych? Nie widać po Tobie! Zapie....lasz jak lokomotywka! Pokaż mi tu jakiego 50-latka z taką kondycją! Wszystko brzuchate, piwem ochlane, o chodzeniu pieszo nie myślą, a co dopiero na rowerze.
Gratuluję! Trzymaj tak dalej!
Znowu seria pięknych widoków,dziękuję! Miśków zazdroszczę, ale bałabym się spotkać.
U mnie już wiosna się zaczęła na dobre.

Zaczynają kwitnąć tulipany, trawki pokazują swe pędziki, a Rh za moment zakwitnie.Pozdrawiam

Marzy mi się Siedlisko.... 08:09, 06 maj 2013

Do góry
Mała magnolia "Betty" już rozkwitła

Duża "Susan"ma dopiero jednego kwiatka
Marzy mi się Siedlisko.... 08:05, 06 maj 2013

Do góry
Tulipanów coraz więcej

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:44, 06 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
No to kolor słońca

Piękna barwa kwiatów.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:21, 06 maj 2013

Do góry
Wykopane od mamy z działki hosty i floksy

Floksy już z wielkim bólem kręgosłupa wsadziłam wczoraj.
Na szybko zdecydowane - miedzy różami na pniu.

Mam dwa wiadra korzeni wykopanych w zeszłym roku - musimy z mamą dojść dzisiaj co jest co i zdecydować gdzie wsadzić

Miłego dnia wszystkim życzę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:10, 06 maj 2013

Do góry
Stwierdzam że werbena siana na jesień do gruntu dobrze kiełkuje , mam jej całe mnóstwo . A ta siana w marcu do doniczek to tak cieniutko
pozd.
Mój jesienny ogród 06:37, 06 maj 2013

Do góry
Wczoraj i dzisiaj zrobiłem super wycieczki, zdjęć narobiłem co niemiara. Wczoraj pojechałem znów do ekskluzywnego osiedla, oczywiście po pracy, od 3 jeszcze kawał czasu. Rower mi zawieźli i z budowy wracałem rowerem. Pogoda bajeczna w sobotę 25 a dzisiaj 27, na jutro zapowiadają 30. Dziś ręce sobie przysmażyłem. Wczoraj pojechałem na szczyt góry, na której jest osiedle a na szczycie stoi super nowoczesny hotel. Najpierw zajechałem nad jeziorko pstrykać ptaki, już trochę wstawiłem. Nad jeziorem zobaczyłem w końcu żółwie i kolibry, widziałem też czarną niedźwiedzicę z małym, przechodziły przez ulicę. Zdjęcia nie robiłem, bo nie było czasu, musiałem się napatrzeć. Wczoraj widziałem wiewióry Grand Squirrel. A dziś tylko ładnego węża. Wczoraj czekałem na zachód słońca. I wracałem z gór po ciemku, w domu byłem o 22. Zapomniałem tylnej lampki i musiałem czołówę zaczepić na bucie i zapalić czerwone światło. Pierwsze 10 km było jeszcze coś widać ale drugie to ciemnica a zjeżdżałem z dużej góry b. szybko i trochę się bałem. Po drodze zatrzymałem się przy takim bajorze i nagrałem film, było już ciemno, ale ptaki jeszcze pięknie śpiewały razem z żabami, siedziałem tam z 10 minut. Koncert ładnie się nagrał. Wczoraj był super dzień, gdyż widziałem dużo nowych zwierząt a najważniejsze misie, mały był super, widać jeszcze bardzo głupiutki, brykał sobie beztrosko. Poszły na pewno do Johna na miód, już dwa razy rozwaliły mu ule, a były blisko. Idę spać, po dwu dniowym rajdzie jestem wykończony.
Haniu, dziękuje za odwiedziny, niestety prawie każde zdjęcie kosztuje mnie dużo wysiłku, gdzie by się nie ruszył wszedzie pod górę, to ma plus, bo do domu szybciej i lżej. Z każdej wycieczki wracam padnięty, niestety na karku 5 dych i nie ma co liczyć że będzie lżej. Do jutra.

Tu widać Hotel na górze w prawym rogu.

Rododendronowy ogród II. 06:30, 06 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Irenko zaskakujące to dopiero będzie . Pokażę Wam moje rh po zimie w tamtym roku , te najgorsze i to jak wyglądaja dziś , nie uwierzycie.

Tak w lutym ubiegłego roku wyglądały moje rh Balalajka

a tak wyglądają dziś.

a tu moje ukochane azalie japońskie Melina

i dzis

jedyne słowo jakie ciśnie mi się na usta to boooosze, jak to możliwe? Dajesz nadzieję bo moje rh biedne są, nie wiem co im zaszkodziło zima czy sąsiadka były ładne, przyszła sąsiadka (pisałam o niej już kiedyś, że jak się czymś zachwyci to szlak to trafia, odwodziła mnie od rh) obeszła, popatrzyła i mówi oooo rh przykrywałaś, mówie zgodnie z prawdą nie, a ona na to no zobacz i przeżyły... za tydzień zaczeły brązowieć...
jak dolistnie je traktowałaś?
Nostalgiczny ogródek shabby chic 01:01, 06 maj 2013

Do góry
Urzekł mnie kolor Twojego domu i Wasze podejście do zwierząt Jestem bardzo ciekawa jak rozkwitnie Twój ogród, więc pozwolisz, że czasem zajrzę
Kwiatek na przywitanie
Liliowo i kolorowo:) 00:41, 06 maj 2013

Do góry
Super duet Pozdrawiam serdecznie
Ogród w Holandii 00:32, 06 maj 2013

Do góry
A mi się spodobało również to zdjęcie

Pocieszające, że nie tylko ja nie pamiętam gdzie co sadzę
Zostawiam buziaki
Nostalgiczny ogródek shabby chic 00:21, 06 maj 2013

Do góry
Majówka bardzo udana ciepła i spokojna. Zrobiliśmy mały namiot na 6 krzaków pomidorów i 8 papryczek aż trudno uwierzyć że 05. kwietnia leżał śnieg. Dziś dziewczyny moczyły nogi sezon kąpieli w stawie został otwarty
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:54, 05 maj 2013

Do góry
Trawnik po śnieżnej i długiej zimie wyglądał tragicznie, po areacji i nawozach powoli dochodzi do formy. Wczoraj bylło pierwsze koszenie.
Ogródkowy zawrót glowy 23:44, 05 maj 2013

Do góry
A więc nie poddam się może się w końcu ktoś odezwie ) chciałbym zacząć zmiany powoli przy takim wielkim metrażu nie zrobię wszystkiego na raz i zależy mi głównie na skalniaku i tym co z boku po prawej co o tym myslicie ? co mozna by tam zmienic ulepszyc? dosadzić ? wyciać ?
ogrodoweimpresjejolki 23:38, 05 maj 2013

Do góry
Jolu, dziękuję za tulipanki - śliczna kępka

A te dla Ciebie
Ogród Leny. 23:37, 05 maj 2013

Do góry
Jak wiosennie i słonecznie Te kwiatki elfów spodobały mi się najbardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies