Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Evchen 11:11, 31 maj 2013

KasiaWB napisał(a)
Chcemy coś takiego ale cegła będzie jaśniejsza

świetne Nawet z ciemniejszą cegłą będzie świetnie Ogrodzenie łukowe też nie wyglądałoby najgorzej
Super pomysł
Mala_Mi 14:35, 31 maj 2013

Pozdrowienia od Martka przyjęłam i odwzajemniam

Piękna róża Moje w pąkach

Mur mi się podoba
Mala_Mi 14:36, 31 maj 2013

Ha, ha... irysek żółty ci się przemycił
Madzenka 11:08, 02 cze 2013

KasiaWB napisał(a)
Chcemy coś takiego ale cegła będzie jaśniejsza

Świetny pomysl!!!! Wdziałam dodatko z takiej samej cegły postawioną ściankę jakby wiatrołapu na zewnątrz przy drzwiach wejściowych, była ustawiona pod kątem. Rewelacyjny efekt.

Taki mur z przewiewem (dałabym minimalnie rzadziej przęsla) - to znakomity pomysl. A na to pnącza
jolusia 17:34, 02 cze 2013

Kasiu witaj...przyznaję ,że po Twoim wątku spacerowałam już kilka razy...ale w milczeniu. Teraz obiecuję nie będę się skradała ...więc zostawiam ślad...Lubię takie wątki gdzie wiele się dzieję - pozwól więc, że będę częstym gościem.

Pozdrawiam Jola.
Gabriela 18:04, 02 cze 2013

Kasiu, róże zachwycające, jak wcześnie zakwitły. Moja Luise Odier i nawet angielki mają pąki już mocno pęknięte, ale ciągle jeszcze nic.
KasiaWB 20:36, 02 cze 2013

Joku napisał(a)
Kasiu, kwitną już u ciebie róże? Moje jeszcze w pączkach. Małych . Pięknie prezentują się twoje rabatki.
Tak sobie pomyślałam że czas na przemyślenie i zaplanowanie różnych rzeczy ma swoje plusy. Bardzo podoba mi się ten płot na zdjęciu. Życzę żeby twój był równie ładny, a nawet jeszcze ładniejszy.

Witaj Jolu już kwitną, bo kupione i sadzone w tym roku miały już pąki takie kupowałam, bo chciałam zobaczyć jak wyglądają padający w ostatnich dniach deszcz dał im popalić niektóre zostały nawet połamane wszystko teraz stoi i czeka na słońce żeby rozkwitnąć.
Co do płotu będziemy układać tak cegłę jak na zdjęciu. Cegła będzie jak poprzednio ręcznie formowana, kremowa, przyjedzie pod koniec tego tygodnia. Przęsła już wybrane i kupione, przyjadą za tydzień... Wybraliśmy najprostsze jakie znaleźliśmy, chociaż nie całkiem prościutkie - takie

Od frontu głównie będzie jednak pełny mur i będzie tylko jedno przęsło w rogu, bo od tej strony będzie taras więc chcemy trochę intymności, a kiedyś dodatkowo będzie dla przewiewu brama i furtka,ale główny ogródek nie będzie widoczny, tylko przedogródek
Jak wyjdzie, sami ocenicie
Pozdrawiam
KasiaWB 20:38, 02 cze 2013

Evchen napisał(a)

świetne Nawet z ciemniejszą cegłą będzie świetnie Ogrodzenie łukowe też nie wyglądałoby najgorzej
Super pomysł

Fajnie, że inspiracja się podoba cegła będzie o wiele jaśniejsza no i już wyżej pokazane proste ogrodzenie. Pozdrawiam
KasiaWB 20:40, 02 cze 2013

asc napisał(a)
Pozdrowienia od Martka przyjęłam i odwzajemniam

Piękna róża Moje w pąkach

Mur mi się podoba

uczę się pielęgnacji róż i mam mnóstwo pytań i wątpliwości, mus doczytać
Zobaczymy czy nasza realizacja też Ci się spodoba
Pozdrawiam
KasiaWB 20:42, 02 cze 2013

asc napisał(a)
Ha, ha... irysek żółty ci się przemycił

)) ten irysek posadzony jak najbardziej świadomie dostałam od moich Rodziców z działki ten żółty może być, bo jest pastelowy ) kiedyś te wszystkie irysy zostaną rozsadzone kolorami w różne miejsca ale póki co są zgromadzone w jednym miejscu