Świetny pomysl!!!! Wdziałam dodatko z takiej samej cegły postawioną ściankę jakby wiatrołapu na zewnątrz przy drzwiach wejściowych, była ustawiona pod kątem. Rewelacyjny efekt.
Taki mur z przewiewem (dałabym minimalnie rzadziej przęsla) - to znakomity pomysl. A na to pnącza
Kasiu witaj...przyznaję ,że po Twoim wątku spacerowałam już kilka razy...ale w milczeniu. Teraz obiecuję nie będę się skradała ...więc zostawiam ślad...Lubię takie wątki gdzie wiele się dzieję - pozwól więc, że będę częstym gościem.
Witaj Jolu już kwitną, bo kupione i sadzone w tym roku miały już pąki takie kupowałam, bo chciałam zobaczyć jak wyglądają padający w ostatnich dniach deszcz dał im popalić niektóre zostały nawet połamane wszystko teraz stoi i czeka na słońce żeby rozkwitnąć.
Co do płotu będziemy układać tak cegłę jak na zdjęciu. Cegła będzie jak poprzednio ręcznie formowana, kremowa, przyjedzie pod koniec tego tygodnia. Przęsła już wybrane i kupione, przyjadą za tydzień... Wybraliśmy najprostsze jakie znaleźliśmy, chociaż nie całkiem prościutkie - takie
Od frontu głównie będzie jednak pełny mur i będzie tylko jedno przęsło w rogu, bo od tej strony będzie taras więc chcemy trochę intymności, a kiedyś dodatkowo będzie dla przewiewu brama i furtka,ale główny ogródek nie będzie widoczny, tylko przedogródek
Jak wyjdzie, sami ocenicie
Pozdrawiam
)) ten irysek posadzony jak najbardziej świadomie dostałam od moich Rodziców z działki ten żółty może być, bo jest pastelowy ) kiedyś te wszystkie irysy zostaną rozsadzone kolorami w różne miejsca ale póki co są zgromadzone w jednym miejscu