Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:04, 04 maj 2013

Do góry
Halinko, nawet szybciej niż bukszpany. Sadzonki w ukorzeniacz, do doniczki, podlać i do foliowego woreczka, zawiązać. Zostawić w ciepłym, zacisznym kąciku na kilka tygodni, od czasu do czasu zajrzeć, przewietrzyć, ewentualnie podlać. Po miesiącu już ukorzenione, ale ja trzymałam jeszcze do połowy września, wtedy do ziemi. Do zimy na nowym miejscu się przyjmą, można okryć korą na zimę, ale ja chyba nie okrywałam. Wiosną trzeba uważać, żeby nie wyrzucić przypadkiem badylków, Jak pokażą się nowe listki, minimalnie skracamy.
Jak chcesz szybciej mieć efekt kulki, kilka patyczków wsadzaj razem. To samo miejsce- różnica jednego sezonu

Bajkowy ogród Weroniki 21:00, 04 maj 2013

Do góry
Aniu, zamelduję co mi wyrosło z niebieskich lilii. Pamiętam, że w Skierniewicach kupiłam niebieskie wielkie tulipany, na razie wielkie to żółte, a następne wielkie to żółtopomarańczowe. To czekanie na kwitnienie cebulek jest zagadką. Floksy nieśmiało pokazują kolorki, może jutro pozwolą się sfotografować.
Aniu, czytałam że grad jak pięści spadł u was, że zniszczył samochody. To przykre, a człowiek jest bezradny w zachowaniach Natury, i jakby zmuszony do pokory.

Zwierzęta w stawach i oczkach wodnych 20:58, 04 maj 2013

Do góry
Porządkuję zdjęcia i wpadłem na to małe żółwiątko wielkości jednej złotówki.
Zdjęcie zrobiłem 2011
Żółw błotny

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:53, 04 maj 2013

Do góry
Jestem z powrotem

Oj dużo dzisiaj znowu nadziałałam.

Po pierwsze posadziłam hosty, Kanny Wyoming, Śniedka.
Tu widać hosty, kanny za małe, a śniedkowi zapomniałam zrobić zdjęcie.

Jak widać są tu też żurawki, nabliższa to Obsydian, Serduszka i Rosa rugosa.
A śniedek w domu wyglądał tak:

Potem wysiałam do donic Sanwitalię i Komosę rózgową, a do gruntu Minę lobata. Zobaczymy co wyrośnie, bo jak wiadomo z sianiem to zawsze loteria.

No a potem zrobiłam 'kapliczkę' dla hiszpańskiego dziadka. To stara rzeźba przywieziona z Hiszpanii, zawsze pilnuje mojego ogrodu.

Chyba pasuje do mojej obudowy ? Deseczki zostały mi z budowy płotków, więc teraz dziadek ma domek
Moje zmagania ogrodowe 20:51, 04 maj 2013

Do góry
żurawki, berberys i hiacynty

lime marmoladka też odbijała praktycznie od zera

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 20:49, 04 maj 2013

Do góry
Witam!
Aniu Monte, u mnie wczoraj też było byle jak, dziś cudnie. O tej porzeczce nie zdążyłam jeszcze nawet poczytać, ale jak coś będę pamiętać. Dzięki za nazwę tulipana Antre, już wczoraj widziałam, ale nie udało się odpisać
Aniu, nareszcie jakiś kontrast dla bieli, która jeszcze niedawno była.
Mira, dziś miałam poprzesadzać, ale szliśmy na dzień strażaka i zostaliśmy dłużej niż planowałam, bo dzieci chyba po tacie pokochały straż. W przyszłym tyg się za to wezmę na pewno.
Aniu asc, nic dziwnego że przeciążony serwer, jak się wszyscy dorwali do wiosennych zdjęć

Następne tulipany

sasanka (mogłaby być bardziej czerwona, jakaś taka wyblakła)
Bajkowy ogród Weroniki 20:43, 04 maj 2013

Do góry
hania napisał(a)
u Ciebie jak zwykle bajkowe widoki,wspaniałe kwitnienia pozdrowienia zostawiam

Haniu, u mnie kwitnienie powolne, ale dzisiaj nie padało, i kwitnienie się rozwija, jednak powoli.

Rozchylają się kwiaty magnolii i tulipanów.

Omieg kaukaski jak małe słoneczka.

Pigwowiec jeszcze w pączkach.

Żółcą się pierwiosnki.
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 20:26, 04 maj 2013

Do góry

Przebarwienia nie są drastyczne. Kolor końcówek pędów z błękitnego zrobił się seledynowy.
Na zdjęciu jest przedstawiona jedna gałązka. Problem dotyczy jednak niemal wszystkich przewodników, które tak właśnie wyglądają.
Ogrodowe zacisze 20:20, 04 maj 2013

Do góry
Zdjęcia w deszczu
Ogrodowe zacisze 20:17, 04 maj 2013

Do góry

Ogród do odświeżenia 20:15, 04 maj 2013

Do góry
Tuż przy schodach mam mały klombik, który jest płytki na około 20 cm...tulipankom to wystarczyło, ale też je przeniosę, do ogrodu, a tutaj posadzę szafirki, ale muszę poszukać towarzystwa dla nich....strona jest północno-wschodnia, ale klombik ma słońce do 12, może13

za tulipanami jednoroczne w donicy....w ubiegłym roku kompozycja była biała, w tym roku dla odmiany czerwona

w mniejszej doniczce, rosną million bells...czekam aż się rozbujają, w tle ubiegłoroczna pelargonia...

a to ona w miernej jak na razie okazałości, bo ją trochę oskubałam z pierwszych przekwitniętych kwiatów

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:15, 04 maj 2013

Do góry
Irenko .., jest cudnie

Ogrodowe zacisze 20:14, 04 maj 2013

Do góry

Kwitnąca tarczownica tarczowata

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:12, 04 maj 2013

Do góry

Moje kiwi,owocuje co roku

Ogrodowe zacisze 20:10, 04 maj 2013

Do góry
Ogrodowe zacisze 20:07, 04 maj 2013

Do góry
Magnolia

Ogród do odświeżenia 20:06, 04 maj 2013

Do góry
Zdjęcia z dnia dzisiejszego jutro zrobię, bo za oknem już szarawo i mokro po podlewaniu trawy....teraz wklejam te, które robiłam przedwczoraj i dzisiaj rano przed robotą w ogródku

tulipanki, które czekają na przeprowadzkę
zdjęcie z 2 maja i 4 maja....ta rabata cała do przeróbki

barwinek pod świerkiem od frontu nie zawiódł,

cebulowe do przeprowadzki....nie zakwitły krokusy tylko szafirki pokazały kilka kwiatków, a przecież trochę ich tam rośnie....mus je przesadzić

Ogrodowe zacisze 20:03, 04 maj 2013

Do góry
Witam wszystkich seredcznie!
Wreszcie dorwałam się na chwilę do komputera. Myślałam,że w długi weekend będę mieć czasu bądź ile,a tu odwrotnie. Wrzucam parę fotek, a reszta po weekendzie. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zaglądających tutaj

Tawuły kwitną

Kalina zaczyna kwitąć

Ogród w skali mikro :) 20:02, 04 maj 2013

Do góry
Zobaczcie co fajnego mają w Obiku na ziołka w domku .. Ładnista sprytna doniczka.. Białe ,zielone i jakieś ciemne (chyba grafitowe ) były do wyboru .. Estetycznie wykonane .. Cena teź całkiem estetyczna , około 5 dych

Zielona przystań 19:55, 04 maj 2013

Do góry
Dzięki Sebuś, baaaaaaaaaaaardzo mi miło

Nie byłabym sobą gdybym nie wykorzystała dzisiejszego dnia na ogrodowe sprawy, najpierw pojechałam do szkółki i zrobiłam roślinowe zakupy a potem poszłam posadzić nabyte dzisiaj hosty.

A tutaj już posadzone, zdjęcie robione z domu, yyy, ledwo je widać a sadziłam 4 godziny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kupiłam jeszcze tawułki, chyba posadzę je przed limkami i serbami, strasznie mi się podobają:

Dokupiłam także żurawki oraz rh,

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies