Danusiu mnie też bardzo zachwyca magnolia ale mam opory, żeby wprowadzić ją do mojego ogrodu, boję się, że mi przemarznie, wiosną hulają tu zimne wiosenne wiatry niedawno byłam o włos od zakupu, nawet trzymałam w dłoni i już....już....miałam włożyć do koszyka... ale odłożyłam rozsądek przeważył nad chciejstwem pozdrawiam i życzę miłego dnia
Bożenka....... moje 2 rh kwiatów prawie nie mają... ale za to jakie przyrosty ...... chyba będą żyć i chyba im się u mnie podoba... ... jak myślisz....
Dziękuję bardzo za prpopozycję Mam teraz jednak wyrzuty sumienia że zabrałam czas a nie przedstawiłam dobrze całości. Bo na części działki mam już posadzone drzewka owocowe. Mam też już tujki na płocioe przy wejściu i posadziłam teraz na płocie przy tarasie. Taras mam wyniesiony ok 1,5 m nad teren i do płotu z tej strony zostaje tylko wąskie przejście. Tu chciałam tylko tuje.
Przy placu zabaw nie chcę nic sadzić, bo dzieci mam małe i na pewno zrobią sobie tam swoje sprawy
Z tą moją rabatą miałam takii zamysł żeby oddzielić tą część wypoczynkową ogrodu od sadu i warzywnika. Po drugiej stronie myślałam zrobić podobnie. I tą część z tyłu zostawić jako taką własnie warzywno-owocową.
Zbysiu, będziesz miał radochę z tych z tych tawuł Ja mam jedną i mam na nią widok z ławeczki
A o dobrego pracownika własnego czy z zewnątrz warto dbać. Mój właśnie montuje tunel foliowy - możesz zobaczyć u mnie etap pośredni
Moja tawuła po kilku latach wygląda tak