Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:59, 30 kwi 2013

Do góry
Na niebiesko

Ogrodowe zacisze 22:58, 30 kwi 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Małgosiu!
Mieszkają ze mną moi Teściowie. Oboje są na emeryturze i dużo robią w warzywniaku. Bardzo to lubią. Jedynie do części "ozdobnej" ogrodu mi się nie "wtrącają", bo uznają, że tam ma być wszystko po mojemu Sama nie dałabym rady. Pracuję do 16, a potem czasu niewiele. Robię , ile mogę, ale jestem ograniczona czasem.Pozdrawiam.

No to Marysiu zazdraszczam

Skrzydlinka naprzeciwlistna (pierwszy raz widzę i słyszę o takiej roślince - jak fajnie tu być) - śliczna roślinka, urocza maluśka. Jak ją gdzieś napotkam to chyba się skuszę

Warzywnik i foliaczek fajny. Podoba mi się bardzo. Ale nie obrobiłabym... też czasu by mi brakło.
Lecę czytać dalej
Poczytałam do końca. "Kancikorób" elegancki (bardzo przydatne narzędzie), a kancik super, równiutki. Zdolna dziewczyna z Ciebie I Ty też masz piękne magnolie... (jak wielu na tym forum, oprócz mnie, co nadrobić muszę). Lubię oglądać Twój ogród. Pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 30 kwi 2013

Do góry
Aniu - wszytko rośnie razem i nie wykopuję od 3 lat.. tzn 3 lub 4 zimy przetrwało Za dużo mam by wykopywać, poza tym nie da sie wykopać bo wszystko kwitnie o rożnych porach i by wykopać jedno musiałabym zniszczyć drugie .....
Oczywiście wielki buziak i dla Ciebie się należy.....

Ależ piękne duże choiny ten mój chłopina kupił Dzwoni i mówi, że są w szkółce i czy kupić bo ładne...
przeniesienie szklarni to był strzał w dziesiątkę, jeszcze bałagan, ale podoba mi się bardzo

Tu z brakującymi serbami....

A tu tadam.. przesadzone tujki i posadzone szmaragdy... jestem zgon... ale przesadziliśmy... niestety młodych do pomocy nie miałąm... tylko jednego na chwilkę by włożyć szmaragdy na taczkę... i potem by wsadzić do dołka serby..... ależ to cięzkie..... dziś łpatą się namachałam kilka godzin...

Ogród Japoński we Wrocławiu 22:52, 30 kwi 2013

Do góry
kwiaty magnolii, pięknie wyeksponowane na tle soczystej zieleni klona palmowego

urokliwe strumyczki

Ogrodowe skarby 22:52, 30 kwi 2013

Do góry
Betko!
Widzę,że prace nad strumykiem ostro ruszyły! Ciężka harówa,ale już efekt widoczny .Złagodzenie brzegów dało świetny efekt. Powodzenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:51, 30 kwi 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:51, 30 kwi 2013

Do góry

Ogród Japoński we Wrocławiu 22:45, 30 kwi 2013

Do góry
żwirowa aranżacja z ogrodowymi bonsai

sosna, cis

bukszpan, charakterystyczna granitowa latarnia

nisko strzyżone żywopłoty bukszpanowe i cisowe
Witajcie w Wyżełkowie 22:44, 30 kwi 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
Zagubiłam się w tym moim gąszczu Przesiaduję w nim teraz ile sie da a wieczorami hamak i szum wody... Wiosna jest cudna. A przy żródełku rosną irysy, jezyczki żółte, fiołki rogate i jakiś nn.
Nie ma zdjęc, bo aparat się zepsuł.

A to miłe takie "zagubienie" I to jeszcze na hamaku Pozdrawiam i kfiatucha zostawiam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:42, 30 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dziś w końcu spryskałam rośliny przeciwko mszycom i innym paskudztwom-) Był spokojny, bezwietrzny, a przede wszystkim bezdeszczowy wieczór, pszczoły poszły spać, więc można było bezpiecznie pryskać Jutro ciąg dalszy, jak pogoda pozwoli

I udało mi się kupić biologiczny preparat przeciwko pędrakom z firmy Target. Może uda mi się uratować chociaż część żurawek

Miłego wieczoru I pozdrawiam serdecznie Agę K, Dianę, Evchen, Moniikę i Irenkę

Anita! Pełna profeska!
pozdrawiam ciepło

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
[b]

Piękne , duże choiny kanadyjskie... bardzo się M spodobały.... i zywopłot z nich też .. Fineczko ..wielki buziak za pomysł

Pójdą przed sosnę..... zasłonią płot i kurki

Ja też kcem buziak Może dużo mniejszy niż Finka, ale kcem - w końcu sekundowałam choinom kanadyjskim - bo mi się coraz bardziej podobają - o tak sekundowałam:
Dodany 09:40, 29 kwi 2013
Ania jak masz tam cień to ta choina kanadyjska też jest dobrym pomysłem... (chyba ) Ja ostatnio jestem "na etapie" choin kanadyjskich stąd tak mi sie wydaje. Rośnie dość szybko, można ciąć, nie ogałaca się od dołu - powinna być fajna. Tak mi się ino skojarzyło...
Pozdrawki

No - to mi siem buziak należy no nie?

Ania - śliczne masz te choiny a jakie śliczne dopiero będą...
Ogród Japoński we Wrocławiu 22:38, 30 kwi 2013

Do góry
Wiosenna odsłona

dzisiejsze odwiedziny
po drodze, przed halą stulecia oko przykuwa bratkowa rabata

idąc dalej, wzdłuż pergoli mijamy wijące się żółte rzeki bratków

biały rodzynek i przejście w pomarańcz

przy wejściu rośnie potężny buk
Ogród... reni 22:37, 30 kwi 2013

Do góry
Ja wystawiłam fuksję, a na resztę czekam

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:36, 30 kwi 2013

Do góry
Aniu!
U mnie też tulipanów niewiele. Napatrzyłam się na całe pola i postanowiłam jesienią nadrobić braki

ogrodoweimpresjejolki 22:32, 30 kwi 2013

Do góry
Haniu, Krysiu, tulipany u mnie mają długi okres kwitnienia. Na początku kwietnia pojawiają się botaniczne, a potem przez cały kwiecień i maj cieszą mnie kolejne. Jeśli posadzić je nie tylko w słonecznym miejsca, to okres kwitnienia można wydłużyć

Tarda w dużych grupach wygląda cudnie I bardzo dobrze się mnoży - polecam

Mały eden Ewy 22:32, 30 kwi 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 22:31, 30 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Zajrzałam mojej cesarskiej koronie pod spódnicę Warto było!

A ja się nie mogę doczekać, kiedy u moich pod spódnice zaglądać będzie można U jednej rąbek halki wystaje, u żółtych 'bananki' wiszą
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ula - te trawki to liście irysków żyłkowanych.... one jak przekwitną to dostają takie fajne liście....

Dla przypomnienia to miejsce z wczesnej wiosny, najpierw krokuski i iryski, potem tulipanki, a latem krokosomia Lucifer.. już wykiełkowała i się rozpycha pomiedzy tulipanami i iryskami

To Lucifer.. z moją mamą.. innego foto nie mam

I zbliżenie na diabełka z piekła rodem...

Ania.... no toż dla mnie to geniusz jesteś... Ania ja właśnie u Ciebie znalazłam rozwiązanie dla mojej rabatki tulipanowej (no może nie na ten rok) - tylko proszę Cię potwierdź mi - to ci się wszystko NARAZ ??? na tej małej rabatce mieści???? Te krokusy, irysy, tulipki i krokosomia??? wykopujesz te wcześniejsze czy to wszystko se tam jest???
No to jest pomysł po prostu rewelacyjny - a różnorodność tej rabatki zachwycająca. Aż mi się spać odechciało z wrażenia
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:30, 30 kwi 2013

Do góry
Ho,ho, ile pracy, ile zmian. Ładne donice , fajny pomysł na warzywniak. Rabata pod wierzbą aż się prosi o zagospodarowanie.
Pozdrawiam wiosennie!

Po prostu ogród... 22:30, 30 kwi 2013

Do góry
Bociek odwiedza sąsiednie drzewo prawie codziennie

Bawi się w chowanego zobaczcie jaki wygimnastykowany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies