Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 21:16, 24 maj 2013

gierczusia napisał(a)
U mnie z urlopem podobnie .. Nie pamiętam kiedy miałam te osławione 2 miesiące wakacji ... Początek lipca rekrutacja , koniec sierpnia poprawki .. I tak to leci

Ale ja i tak się cieszę ,że jeszcze mogę sparwdzać sprawdziany wieczorem w pidżamce przy kawce a nie muszę siedzieć w robocie do 15 i tam sparwdzać .... Co mam zrobić i tak zrobię

Ano właśnie Elu toż ja nie marudzę, chociaż coraz częściej słyszę, że mnie obowiązuje 40-o godzinny tydzień pracy....tylko szkoda, że urlopu nie mogę wziąć w kwietniu czy maju kiedy wczasy tańsze
JulkAd 21:25, 24 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)

Jula, jest barwinek mały i duży czyli vinca major i vinca minor i ten minor raczej tak nie wygląda

Agatko jaki by on nie był to się wyleczyłam na razie....szukam czegoś innego
agata_chrosc... 22:04, 24 maj 2013

a do czego?
JulkAd 22:18, 24 maj 2013

a do czego?

do róż Kochana, bo w końcu się na nie skusiłam....ale tam gdzie chcę coś podsadzić to rosną już od kilku lat... rabatowa jest NN i kremowa, a pnąca (też NN) obok w tym roku dopiero zakwitnie - pąki już ma , więc nie jestem pewna koloru (miała byc żółta)...w sąsiedztwie rośnie clematis ciemny fiolet więc na pewno nic w różu nie może być
grazyna 22:43, 24 maj 2013

Julcia, a kiedy Ty przeniesiesz swój wątek do "naszych ogrodów" ? Mniej biegania byłoby za Tobą
agata_chrosc... 22:53, 24 maj 2013

A nie, to barwinek to w ogóle nie ma sensu bo przeciez nie chodzi o to, zeby tam zadarniać. O jakies byliny, co by tło dały chodzi, tak? Czyli masz krem, żółty i fiolet...no to tylko lawenda albo szałwia i może jakieś białe akcenty - np. firletki alba, gaura biała. Chyba, ze o co innego chodzi?
anula_wn 08:28, 25 maj 2013

Jula,
a czy te opryski na komary innym owadom nie szkodzą.....? bo może i ja bym zrobiła, grayzą jak wściekłe

i buziam z okazji 200 !

JulkAd 17:46, 25 maj 2013

anula_wn napisał(a)
Jula,
a czy te opryski na komary innym owadom nie szkodzą.....? bo może i ja bym zrobiła, grayzą jak wściekłe

i buziam z okazji 200 !

Pryskamy wieczorem, po wieczornym oblocie pszczół i opryskujemy tylko krzaczory, a tam raczej pszczoły i trzmiele nie zaglądają

dzięki za buziaki
JulkAd 17:48, 25 maj 2013

grazyna napisał(a)
Julcia, a kiedy Ty przeniesiesz swój wątek do "naszych ogrodów" ? Mniej biegania byłoby za Tobą

To ja nie wiedziałam, że to taki problem...muszę z Danusi powiedzieć, bo sama to nie wiem jak
JulkAd 17:54, 25 maj 2013

A nie, to barwinek to w ogóle nie ma sensu bo przeciez nie chodzi o to, zeby tam zadarniać. O jakies byliny, co by tło dały chodzi, tak? Czyli masz krem, żółty i fiolet...no to tylko lawenda albo szałwia i może jakieś białe akcenty - np. firletki alba, gaura biała. Chyba, ze o co innego chodzi?

No właśnie Agatako tylko o tło....pielenie mi tam nie przeszkadza, więc niekoniecznie musi być zadarniające....lawendę mam w innych różach, więc tam chciałabym mieć coś innego....oczywiście nie jestem do końca przekonanana, czy lawendy nie przesadzę właśnie w to miejsce, a przy nowych różach nie posadzę czegoś innego....dzięki Agatko