Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nostalgiczny ogródek shabby chic 15:07, 20 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Tatuaż zrobiłam narazie sobie jeden, ale w tym roku zmienia mi się cyferka z przodu... no tak-latka lecą i myslę, że to dobry moment na nastepny

Edytko ja długi czas ( od 23 roku życia)miałam maleństwo na łopatce takie słońce co mąż polsatem nazywał a że chciałam dużo, więcej , jak najwięcej a jednak jakiś rozsądek miałam to złożyłam sobie obietnicę mniej więcej po kilku miesiącach od pierwszego tatuażu że jeżeli za 10 lat będę dalej chciała to sobie zrobię i wtedy już nic mnie powstrzyma I czekalam na te moje tatuaże aż się doczekałam i nadal są w toku żeby było ogrodwiskowo wrzucam ten z motywem kwiatowym.

Więc skoro zmieniasz cyferkę z przodu i masz cohotę to rób,bo życie masz jedno i warto je przeżyć po swojemu
Gabisiowy ogród...początki....:-) 15:05, 20 mar 2013

Do góry
Może tym zdjęciem pokażę o co mi chodzi:

- tu akurat jest owocowe drzewko,co nie znaczy,że nie biorę ich pod uwagę.

- chciałabym właśnie w tym pasie zieleni nasadzić co "kawałek" albo jakieś liściaste drzewa na pniu z kulistą koroną,albo świerki.

Nigdy nie mów nigdy 14:52, 20 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Kasiu, przegapiłam taką okazję , gratki przesyłam
szybciutko leci ten wąteczek

Aniu Bardzo dziękuję i jeszcze taka róża piękna
Róże Davida Austina 14:51, 20 mar 2013

Do góry
Ja wkleję r. 'Graham Thomas', bardzo lubię ten kolor w różach i dlatego też skuszę się na 'Golden Celebration'.

Ogród Zagi 14:31, 20 mar 2013

Do góry
Muszę dokładniej wyczyścić resztki tynku. Żeby poprawić wygląd tych cegieł. Nawiasem mówiąc nie wiem jak to najlepiej zrobić?

Może ktoś zna jakiś sposób.
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 14:31, 20 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Anitko wiem że wybierasz się do Karoliny po roslinki to chciałam Ci przypomniec żebyś wzięła dla mnie cebulki lilii, są zapłacone i jak mozesz to podaj na pw adres i tel to bym po nie podjechała. Nie bede Ci zawracac głowy tylko zabiorę i juz mnie nie ma S jak zwykle mądrze rozumuje i o ptaszki się martwi , dobre dziecko. U mnie dzis tez było zatrzęsienie ptaków ale przyleciał jastrząb i musiały uciekac a on pół dnia siedział i czekał.

Bożenko podam na pw. Jechać będę w piątek - taki mam plan - bo dziś się nie wyrobię

Co to za ptaszki ?na tych moich fotkach - one są mniejsze od sikorek,ja już się gubię

te miały ochotę na ciasteczka

Ogród Zagi 14:20, 20 mar 2013

Do góry
I tak przyszedł moment na zmiany z przodu domu. Kupiłam katalpę, którą lubię, ale nie wiem czy dziś też było by to drzewko. Posadziłam też lawendę.

Miejsce mimo dużego nasłonecznienia nie było jednak dobre, ponieważ podczas deszczu w miejscu lawendy jest woda. Wymyśliłam wtedy, że może posadzę lawendy wyżej. Tal powstały murki z którymi też miałam trochę przeprawy. Teraz tynk zszedł ( jak można się było spodziewać ) i zostały gołe cegły i może dobrze. Z Waszą pomocą a przede wszystkim Danusi powstały też nasadzenia z szczepioną trzmieliną

Nigdy nie mów nigdy 14:11, 20 mar 2013

Do góry
Kasiu, przegapiłam taką okazję , gratki przesyłam
szybciutko leci ten wąteczek

Kolorowe rabaty 14:06, 20 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Najważniejsze, że masz plan co chcesz zrobić, bo czasami z tym największy problem, zwłaszcza u mnie
tę żurawkę będę dzielić, jak wyjdzie, podzielę się z tobą

Oj Miła ty jak zawsze dzielisz się .Ja też mam różności tylko będę częstować chyba sąsiadki
Ogród mały, ale pojemny;) 13:46, 20 mar 2013

Do góry
Dzięki,najgrubsze pierwsze cięcia przeprowadzam nożycami elektrycznymi lub spalinowymi ale wygładzam juz zwykłymi szpalerowymi no i małe topiarki tez nimi tne są w dalszym ciągu niezastapione
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:42, 20 mar 2013

Do góry
No co wy! Białe za oknem, białe w wątku i jeszcze gratulacyjne? Trochę ognia trzeba! Gratuluję!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:32, 20 mar 2013

Do góry
no nie ja też dorzucam bielone!

bo tamto, kannowe
Ania i róże i cała reszta :) 13:22, 20 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
masz więcej fotek z nią jak wygląda na rabacie i jakie miejsce jej służy?
nie lubi deszczu- masz ją na otwartej przestrzeni?
zimę przeżywa bez problemów?

Wszystkie spostrzeżenia są tutaj
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Boule%20de%20Neige

Zimuje mi bez kłopotu, rośnie w pełnym słońcu, w wietrznym miejscu, ale wśród innych roślin.

Mam tylko takie ujęcia jeszcze

Kotlety z grzyba- żółciak siarkowy 13:19, 20 mar 2013
Do góry
Czy to ten grzyb? jeśli tak, to mam go w zasięgu ręki, ale nieco inaczej wygląda...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:18, 20 mar 2013

Do góry
Iwonko, jeżeli w takim tempie będzie zima odchodzić, to wiośnie nawet skrzydlate bociany nie pomogą!

Zbyszku, Halinko, Jolu, dziękuję, że ze mną jesteście! Dla Was wszystkich wstawię latarnię morską, może nakieruje wiosnę na właściwy tor?
Trzymajcie kciuki, żeby się udało!

ogrodoweimpresjejolki 13:17, 20 mar 2013

Do góry
Jolu, a wy dziś macie międzynarodowy dzień Szczecina
zbieraj gratki

ogrodoweimpresjejolki 13:07, 20 mar 2013

Do góry
Róża, zawilec i powojnik! Cudowna kompozycja! Dzięki Jolu, że pokazałaś! Odkopuj się dalej!
U mnie też trochę dowaliło!
Ale ja takiej cudownej kartki w kalendarzu nie mam!
Coś w przybliżonym odcieniu Tobie podeślę.

Nasz przydomowy ogródek 13:01, 20 mar 2013
Do góry
Zbyszku podsłuchujesz rozmowy skrzydlatych, a ja podpatruję zaloty tych większych, w pobliżu mam stadninę i gdy kilka dni było ciepłych, już wiosnę i "miętę" czuły.
Czekam na kolejny taki widok, to już na pewna wiosna nieodwołalnie będzie.

W cieniu - zacieniona 12:47, 20 mar 2013

Do góry
...rozchodniki okazałe...do tej pory -już od zawsze-miałam tego różowego...rozrósł się w okazałe kępy...

w ubiegłym roku kupiłam te dwa...o intensywnych kolorkach...teraz muszę mieć białego i trochę podzielić te nowe,jeśli dobrze przezimowały...na razie są pod ś niegiem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies