Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Matka 23:14, 17 maj 2013

tulipanowy szałcudo
danuta_szwajcer 23:17, 17 maj 2013

Haniu Super zakupy zrobilas) Wiekszosc zakupow robie od zawsze na targu i jestem zadowolona bo i widze co kupuje i taniej Tez kupiłam lilie drzewiastą tylko jak do tej pory to nie widze zadnej roznicy od pozostałych. Jedna radosc Haniu takie zakupy Pozdrawiam
Anabell 23:44, 17 maj 2013

Joanno! tyram cały czas, i nie daje rady zaniedbałam stary ogród, przed chwilą wróciłam podlewałam wszystko, Węże rozłożone a nie mam czasu podłączyć i ręcznie latam, dobrze że mam kilka podłączeń. i cały czas na zmianę dwa silniki chodzą. a mąż podlewa w hali.
Trawę posianą przestawiam. Dziś posadziłam biedne hosty co stały długo wsadziłam 60 karp. i policzyłam stare pod żywopłotem 110 to są zwykłe zielone a bardzo je lubię. i najszybciej sie rozrastają.
W sumie z innymi gatunkami jest 374 szt i nie wiem czy to wszystkie.

Mało jeszcze wsadziłam roślin bo nie wiem gdzie. latam . z jednym drzewkiem brzoza Delecarrlica zwisająca.
bylinki kupione czekają. W głowie zawisło mi zestawienie roślin. Za dużo wszystkiego na raz.
Po tej rozbiórce wszędzie bałagan , kostka do mycia, kokornak zwalony całkiem, bukszpany wielkie nie strzyżone, a jutro mam wziąć się za liguster do strzyżenia.

Basiu! ja bardzo lubię kupować roślinki tylko czasu brakuje.
Tu nie ma co robić fotek, drugi rok mnie zastanie.

Janino! ja w tym roku odpuszczam kwiaty przy domu, nie jestem w stanie tego objąć.Przez kilka lat znajomi mówili bym zmniejszyła ilości doniczkowych. w obecnej chwili sama się .wyleczyłam.
JoannA 23:34, 18 maj 2013

Haniu, to są 3 buczki, każdy z nich inny. Moje też były małe, w tym roku tak pięknie ruszyły, nie mogę się na nie napatrzeć
Spacerujemy dużo bo nasz pies wychowany w bloku swoje potrzeby załatwia tylko na spacerze. A że powietrze świeże i czyste to i my przy okazji korzystamy. Od czerwca zaczną się grzyby więc zbieramy je przy okazji nawet nie zagłębiając się w las.
Koniecznie musisz mnie odwiedzić.
JoannA 23:53, 18 maj 2013

A jak postępują prace przy nowych rabatkach? Czy wykroił się już jakiś konkretny planik?

JoannA 00:01, 19 maj 2013

Pierwsze zdjęcie buczka to podobno 'Purple Fountain', taki przynajmniej kupowałam
Drugie zdjęcie nn. Wiosną ma czerwone liście, później robią się zielono-bordowe, gałązki ma sztywne
Trzecie zdjęcie też nn, taka straszna bidula kupiona w sierpniu 2012, prawie suchy badyl z niego był , kupiłam go z litości a teraz jest prześliczny, chyba z wdzięczności że go przygarnęłam.
JoannA 17:27, 20 maj 2013

Haniu, czy trawka już powschodziła? U mnie tak leje, że woda już na rabatach stoi.
Anabell 18:55, 20 maj 2013

Burza wypędziła mnie z ogrodu, obcinałam łodygi tulipanów, i zasilałam siarczanem potasu, latałam z koneweczkami. Deszcz potrzebny na trawkę, jeszcze nie wschodzi choć co dzień podlewałam.
Mam problem bo ziemia na terenie była czyściutka bez chwastów, a to co mi dodali brakujące miejsce potem koparą rozciągali po terenie to gliniasta i bardzo zachwaszczona trwałymi chwastami, i wychodzi perz .
Wezmę Randap i miejscowo opryskam , a porem jeszcze dosieję trawę inaczej nie pozbędę się.

Miałam dziś jechać na jednodniowy wypad do Sandomierza (wycieczka opłacona ) i nie pojechałam bo kiedy skończę swoje prace ogrodowe.
Sadzę rabatę roślinkami co kupiłam, resztę obsadzę bylinami i jednoroczne co siałam. To trzy lata potrzeba do dobrego zestawienia, kasy i czasu. od czegoś trzeba zacząć. Resztę planów zostawię na zimę.

JoannA 19:42, 20 maj 2013

Deszcz był potrzebny Haniu, po paru upalnych dniach sucho się robiło. A i trawka lepiej powschodzi, podlewanie nie daje tego co letni deszczyk.
Masz sporo roślin kupionych, dalie tam będą się dobrze czuły bo słoneczko tam masz. Możesz przenieść część roślin ze starej części ogrodu, masz tam mnóstwo fajnych odmian żurawek, host.
Powoli zaplanujesz i obsadzisz tą rabatę bo jak mówi pewne przysłowie "pośpiech jest wskazany przy..."
Jesienią dzieliłam żurawki a teraz są bardzo okazałe i chyba nawet większe od tych wcześniej wsadzonych.
Zakwitły orliki od Ciebie Haniu, narazie biały i różowy, ostróżki fajne, grube mają już pąki kwiatowe. Wszystkie dalie już na wierzchu, będzie kolorowo
Miałam dzisiaj opryskać trawnik Bofixem, deszcz mi pokrzyżował plany, cały czas burze krążą wokół, o 15 padał grad i trochę kwiatów borówki ściął, tyle jak narazie zdążyłam zauważyć. Mokro, pada więc siedzę w domu.
pozdrawiam

Anabell 23:31, 21 maj 2013

Pierwszy zakwitł 17 maja.

Małe azalie japońskie po kilku latach pierwszy raz zakwitły, w tym roku zima im sprzyjała.

Wielkokwiatowa

Następne po trzech dniach rozwijają się.