Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:57, 22 paź 2011

Do góry
Mój ogród - co dalej? 22:56, 22 paź 2011

Do góry
ewaglen napisał(a)
Dzięki serdeczne
Muszę nabyć tę gazetkę i zobaczyć co tam piszą o moim ogrodzie. Aż się boję...
A swoją drogą...powinni mi zapłacić skoro tak deklarowali....nie uważacie?

Na pewno przyślą umowę Dopiero potem zapłacą.

A Nidiformis formuj w kulkę, będą piękne.
O....! 22:44, 22 paź 2011

Do góry
Czerwone akcenty kolorystyczne się pokazały i ładnie jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:41, 22 paź 2011

Do góry
Żeby nie być gołosłowną

Oto rzeczona szarlotka własnoręczna, chyba spróbuję choć noc w pełni

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:40, 22 paź 2011

Do góry
Skoro w Anglii się przyjęło, to w Polsce także.

Ogród zmyślony 22:31, 22 paź 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
jak w hamerykańskim horrorze z przedmieścia hihi, ale coś w tym jest, mimo, ze prosty i tani ten podjazd to wygląda wręcz luksusowo

A do tego tani, ale luksusowy ogród
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:30, 22 paź 2011

Do góry
Natomiast dziś na spotkaniu ze studentami zaproponowałam Szefowej Creatora, aby zgłaszać ogrody w Polsce na jeden dzień otwarty w roku i dochód z wejść przeznaczać na cele charytatywne.

Może ten pomysł chwyci?

Jednak w naszym kraju jest to możliwe wyłącznie przez fundację i nie wiem jak to technicznie miałoby się odbywać.
Mój 4 arowy azyl... 22:29, 22 paź 2011

Do góry
Basiu, odpisano ze szkólki Szmita, że chętnie nas przyjmą i nawet się przygotują
Szczegóły i treść maila w wątku spotkania.

Ogród w Tarnowie 22:25, 22 paź 2011

Do góry
Jednym słowem Rysiu, wyznaczasz trendy jak to na Ogrodowisku. Gratulacje.

Skupiamy najładniejsze ogrody w Polsce
W miniformacie 22:23, 22 paź 2011

Do góry
Lato nam się nie udało, ale za to jesień? Boska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:22, 22 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Ok, ale rozumiem, że najpierw sobie zerkasz okiem na działkę osobiście?

Niekoniecznie, zdjęcia wystarczą, tak się robi projekty na odległość.
U Syli i Asika nie byłam. https://www.ogrodowisko.pl/watek/916-wymarzony-ogrod

Ale kto wie? Jak będzie zlot...
W miniformacie 22:17, 22 paź 2011

Do góry
Jak patrzę na lwie paszcze to myślę o plaży.

Czy wiecie, że w tym roku ani razu nie opalałam się, no nie do pomyślenia to jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:15, 22 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
Danusiu, to ja się wpraszam na kęsa szarlotki-uwielbiam

Danusiu, a teraz pytanko z innej beczki: jakie dane i jakie konkrety potrzebujesz przy tworzeniu projektu ogrodu?bo wiesz, te moje sny...marze żeby się spełniły!!a może i nawet się i spełnią

To wszystko wysyłam na maila bo dołączam ankietę i inne takie Cała instrukcja.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:14, 22 paź 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Przyginanie róż??? A jak sie to robi??? Danusia ja nie wiem nic o tym pisz tu kochana

A ja podejrzewam, że 80% osób będących u Danusi już Jej ogród widziało...... na Ogrodowisku oczywiście Jednak co na zdjęciu, to na zdjęciu, a co pomacać to nasze

Tak tak, przyginanie w łuk i przytwierdzanie do muru.
W moim wątku jest gdzieś instrukcja.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:12, 22 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
a fotki świerków pokażesz?

Zapraszam do wątku Topiary
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 22:11, 22 paź 2011

Do góry

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 22:10, 22 paź 2011

Do góry
Ten wątek się przyda dla form strzyżonych z innych roślin niż cis i bukszpan.

Chciałabym zaprezentować topiary, które dziś sfotografowałam na sąsiedniej ulicy niedaleko.

Rosły sobie zwykłe świerki serbskie, aż tu pewnego dnia - cienkie się zrobiły.
Obiecałam sobie zapytać, jak spotkam właścicieli na działce. Dziś spotkałam i oto efekt.

Świerki obcięte są dość mocno

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 22:10, 22 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Witaj Joasiu, działka wyśniona, o takiej rzeczce marzę, ale cóż, ja dla odmiany mam ogród na małej działce,a chciałabym mieć większy.

Nie ma tak dobrze żeby wszystko móc mieć od razu, ale trzeba się tym cieszyć, co jest dostępne.

Można powiedzieć, że Twój czas się rozpoczął. Ogrodowisko nauczy Cię wielu spraw, a na początek, zanim zaczniesz coś robić, poczytaj cykl artykułów, które powinnać przeczytać, aby wiedzieć o czym myśleć i nad czym się zastanowić w temacie planowania i projektowania ogrodu.

Jak zaprojektować i założyć ogród

Oj czytam czytam, oglądam projektowane ogrody i nie ruszę napewno nic dopóki ne bede miała jasnej wizji swojego miejsca na ziemi, tak samo podeszliśmy z mężem do projektu domu, lubie mieć wszystko przemyślane przed akcją budowania czy sadzenia roślin, bo nie lubie jak czas mnie goni i trzeba natychmiast decydować, lubię mieć jasno okreslone wymagania. co do domu już mam, a co do ogrodu właśnie je tworzę z pomocą Ogrodowiska.
Wiem co mi się podoba wiem czego nie chce, a to jest już sporo, teraz tylko umieścić to na papierze, pewnie troche mi zajmie to czasu i napewno bryła domu musi byc juz na działce zanim wsadzę roślinki, ale ogólny zarys rabat i zakątków już zaczyna mi sie układać powolutku juz teraz.

ana-art napisała
Witaj kochana, macie śliczną działeczkę z wielkimi perspektywami Nie wiem czy dobrze Ci poradzę ale zanim zaczniesz cokolwiek sadzić miej plan, żeby uniknąć przypadkowych roślin w przypadkowych miejscach z ktorymi później nie wiadomo co zrobić...

Wiem wiem że masz rację i w 100% się zgadzam, plan i jasno określone strefy ogrodu to podstawa, oglądam projektowane ogrody na ogrodowisku, i męczarnie tych co tam co nieco posadzili, przesadzania itp, napewno i ja takich akcji nie uniknę ale będę się starała. Ponieważ mam gdzie ulokowac swój "tymczasowy" ogródek dla sadzonek to z tego bede korzystac, bo chyba to będzie najłatwiejsze.
A na koniec już przed sadzeniem w doniczki i wio prosto na przygotowane rabaty z projektem w dłoni - marzenia wiem, ale dlaczego nie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:01, 22 paź 2011

Do góry
Ewuniu, to miłe, zapraszam, ja narazie nie dotarłam, może Tobie się uda do mnie podjechać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:53, 22 paź 2011

Do góry
ewaglen napisał(a)
Nie mogę się nadziwić Twojej aktywności Danusiu Jak nie praca w ogrodzie Twoim, to cudzym, zakupy, ustawiczne kontakty z ludźmi...itd, itp.
Skąd Ty masz tyle pozytywnej energii??? Ach ta Twoja adrenalina!!! To jest zaraźliwe, czy wiesz?

Jeszcze wszystkiego nie wiecie...

Byłam w nowym ogrodzie, ruszyły prace ziemne i niwelacyjne, potem centrum ogrodnicze i wspaniały pomysł na jesienno-zimowy konkurs dla Was, potem ogród po drodze i fotografowanie świerków serbkskich strzyżonych w wąskie stożki no i spotkanie.

A po spotkaniu szybki spacerek z Kropką, wgrywanie zdjęć i pieczenie szarlotki, mam nadzieję, że nie będzie surowa na dnie, bo duuuużo jabłek a mało cukru.
A co tam, upiekłam, bo Wiesia dziś swoją spaliła, zapominając przy grabieniu liści
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies