Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:33, 31 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Irenko, okna świetne kolor niesamowity, pięknie! U Ciebie wiosna już na zaawansowanym etapie, wczoraj w Krakowie wypatrzyłam mlecze kwitnące
Irenko, kiedy daliom ciemnieją liście? Bo te z nasionek od Ciebie ciągle zielone liście mają, a miały być z ciemnymi. Niecierpliwa jestem

Jak dostaną słońce, muszą mieć ciut nasłonecznienia i potem ciemnieją. Musisz ciut w cierpliwość się uzbroić
moje muszę już do donic dać i podpędzić.W ten weekend skończę sadzić lilie, dalie oraz malowanie, to moje zadania.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:07, 31 mar 2016

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
Zaraz z rumianku wyjdą tulipany ? Piękna wiosna.
w runiance nie mam tulipanów, są obok i ciągną się poprzez bergenie i carexy, jak przekwitną w ich miejscu będą begonie. W innym miejscu gdzie sa krokusy pickwick będą szafirki, gdzie indziej po przekwitnięciu tulipanów pojawią się funkie i trawy , a w innym lilie... tak jak powiedziałam powyżej potrzeba miejsca/jego brak sprawia że trzeba kominować by mieć różne kwiaty na różne pory roku w tym samym miejscu
Ogród Agduli 22:56, 30 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja uważam ze w kazdym ogrodzie powinna byc woda dla ptaków i innych zwierzat, moim zdaniem to najciekawsze miejsce w ogrodzie i najważniejsze ale przy tej głebokosci ryb nie przechowasz przez zime i roślin wodnych np lilii też nie , troche głębsze byc powinno.

To jest na razie zarys oczka. Ono przeciez nie będzie takie płytkie Dopiero będzie kopane)
Chcę mieć duzo roslin, generalnie planuje kaczeńce i lilie i coś tam jeszcze kwitnącego i nadtleniającego wodę.
Ryb nie przewiduje. Ponieważ nie chcę montować pompy
Moja działka na Dębowym Lesie 22:39, 30 mar 2016

Do góry
A najważniejsze, najmilsze,że hosty już się budzą z zimowego snu

jagody kmaczckie zaczynają listki wypuszczać i pąki kwiatowei też juz mają Czosnki, lilie, narcyczki

moje hiacynty dopero są takie

Clemki pną do przodu

I szafirki

Moja działka na Dębowym Lesie 21:55, 30 mar 2016

Do góry

Dzięki dziewczyny za odwiedzinki
Patrzcie, tyle zabiegania, tyle ambarasu, o te święta, a one myk i juz minęły
Jeszcze mam córcię do I to jest najważniejsze!
Sorki,że was zaniedbuj,Ogrody też.
Dziś miałam "wolne".Rano załatwianie rożnych spraw, potem na działkę od 10- 14, 30.
Lilie na działce już wychodzą.To swoje z lodówki uwolniłam i poszły do gruntu!!
Cudna pogoda dziś była.Przyjemnie się styrałam. Na wieczór przeciwbólowe
od kręgosłupa, koniecznie trzeba było wzi ąć.
ale to nic. jakoś damy radę!Jutro do pracy.ale już pozaglądam do was.
W piątek wolne, ale będzie lepienie pierogów do domciu i dla córci do zabrania do Anglii.Chłopak tam został, co daawno nie był w Polsce to ciut trzeba i dla niego polskich specjałów,A większości Dla Dagmary !!, bo jak zapowiedziała, teraz przyjedzie chyba dopiero na następne święta.O matko, trudne to czekanie, te tęsknoty, to nowe życie!Wakacje już sobie z grupą zarezerwowali na Teneryfy .
A niech tam, młodzi ciekawi świat i wrażeń!!
A ja jeszcze nie mam planów na swój urlop.
W ogrodzie ma wszystko do tyłu
Dziś dopiero przycięłam róże hortensje, clemki, pozgrabiałam na rabatach, poprzycinałam, posadziłam deko.
Oj a jeszcze tyle do zrobienia!
Ale gruncie coś tam rośnie
krokusy już przekwitają , ranniki też .
No cóż nowe roślinki będą miały" swoje pięć minut "
W nowym ogrodzie krokusików trzeba posadzić więcej , gęściej

gęsiówka zaczyna kwitnienie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:16, 30 mar 2016

Do góry
lilaki ......ciekawe czy zakwitną po raz pierwszy

liliowce i lilie już posadzone, na środku trojeść bulwiasta,pod płotkiem posiałam ketmię południową, ciekawe czy wzejdzie

Rododendronowy ogród II. 20:29, 30 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam martagony. Doraastają do 1,5 m a czasem i więcej.Czy powinnas je miec nie powiem bo kazdy ma swój gust . Te lilie mają stosunkowo drobne kwiaty i nie pachna a niektóre nawet smierdzą ale mnie sie podoba ich urok dzikich kwiatów. Nie zadecyduję za Ciebie czy kupic. Czasem jakąs zje nornica ale chyba nie jest to ich wielki przysmak.Kwitną co roku jesli ich późny mróz nie zmrozi.A tu przykładowe

Dziękuję Bogdziu, za piękne zdjęcia, one mnie już wcześniej zainteresowały w innych ogrodach, a u Ciebie zobaczyłam wstęp w odcinku Mai z Waszym ogrodem ....intrygują mnie, bo są wysokie i duża ilość kwiatów na jeden łodydze do mnie przemawia, nie sprawiają kłopotów to tylko plusy, jeśli się zdecyduję to tylko na na nie
Rododendronowy ogród II. 18:12, 30 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam martagony. Doraastają do 1,5 m a czasem i więcej.Czy powinnas je miec nie powiem bo kazdy ma swój gust . Te lilie mają stosunkowo drobne kwiaty i nie pachna a niektóre nawet smierdzą ale mnie sie podoba ich urok dzikich kwiatów. Nie zadecyduję za Ciebie czy kupic. Czasem jakąs zje nornica ale chyba nie jest to ich wielki przysmak.Kwitną co roku jesli ich późny mróz nie zmrozi.A tu przykładowe

mi tez sie podobają, kiedys przyjdzie na nie kolej ceny dosc wysokie
Rododendronowy ogród II. 18:02, 30 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Bogdziu, chciałbym Cię zapytać o lilie martagony, bo wiem, że masz, ale nie widziałam na zdjęciach, co o nich sądzisz, jak wysoko rosną, kiedy i czy co roku kwitną, jak się rozrastają, czy nornice ich nie uszkadzają... warto je mieć..napisz proszę jakie masz z nimi doświadczenie?

Kiedyś będzie tu ogród 12:52, 30 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Podoba mi się ta swiecznica, koło mnie takiej nie ma
Ale i tak jakaś dokupie
Mam nadzieję, że ona taka będzie na stałe a nie jest to reakcja na donicę, bo mi też bardzo się podoba. Za trochę jak ruszy pójdzie do gruntu i zobaczymy jak będzie sobie radzić. I chyba muszę spróbować ją wysiać.

Toszka napisał(a)
Aniu, co tam u ciebie kwitnie?
Iwonko u mnie wiosna ma mega opóźnienie, więc kwitnie to o czym ty już dawno zapomniałaś.

przebiśniegi

krokusy

Przylaszczki- nawet różowa się zdecydowała

Czosnki (masakra- narazie całe 3 szt wyszły), narcyzy, hiacynty lilie- dopiero pokazały kły.

Ogród z łezką II 11:35, 30 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A jeszcze jedno pytanie o lilie
Jedna z długim juz kłem była zlamana w połowie, czy ma szanse zakwitnac w tym roku ?

Nie będzie kwitła w tym roku, ale ją normalnie posadź. Cebula urośnie i zakwitnie na przyszły rok
Rododendronowy ogród II. 11:35, 30 mar 2016

Do góry
Bogdziu, chciałbym Cię zapytać o lilie martagony, bo wiem, że masz, ale nie widziałam na zdjęciach, co o nich sądzisz, jak wysoko rosną, kiedy i czy co roku kwitną, jak się rozrastają, czy nornice ich nie uszkadzają... warto je mieć..napisz proszę jakie masz z nimi doświadczenie?
Ogród z łezką II 11:17, 30 mar 2016

Do góry
A jeszcze jedno pytanie o lilie
Jedna z długim juz kłem była zlamana w połowie, czy ma szanse zakwitnac w tym roku ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:39, 30 mar 2016

Do góry
Jak mogą Cię lilie drażnić... Powiem Ci, że nie lubię pomarańczowego koloru...a mam dwie róże i trochę lilii takich podpadających pod ten kolor...ale mówię, że to łososiowy kolor i jakoś mnie nie drażnią Musisz sobie wymyślić inną nazwę dla koloru tych lilii i będzie wszystko gut
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:40, 30 mar 2016

Do góry
Lilie wybralam ze zdjęć w necie a wiadomo ze kolor może nie być dokładnie taki jak na fotce

Juz mam jedne takie żółte ktore mnie drażnią pod nigrą, posadze tam. łososiowe
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:30, 30 mar 2016

Do góry
Anabell dobrze pisze. Lilie to nie drzewa, w razie czego kupisz nastepne. Kupuj takie jak Ci sie podobają
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:43, 29 mar 2016

Do góry
Dostałam dzisiaj ostatnią z zamówionych paczek z roślinami i tym sposobem obsadzona została nowa liliowcowa przy warzywniku
Oraz teren koło wiatraka
Posadziłam:
tawułkę
-Peach blossom
-niebieską
-else shluck
- białą

jeżówkę double decker
monardę croftway pink
bodziszki gravetye
trojeść bulwiastą

liliowce
-roswitha
-blue sea
-frans halls
-catherine woodbery
-entendre
-highland lord

lilie
-drzewiaste
beverly dreams,
debby,
leslie woodriff

- azjatycką
podwójna flore pleno

ciekawe czy któreś w tym sezonie zakwitnie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:50, 29 mar 2016

Do góry
Aniu, znasz moze takie lilie ?
Salmon clasic
Hyde park
Landini
Matrix
Ogród z łezką II 12:51, 29 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Promanal można jeszcze powtórzyć na pniu...tzn. polecieć po korze lub Mospilanem po całości, ja w tych opryskach sama nie jestem dokładna, bo albo deszcz albo temperatura nieodpowiednia albo mnie nie ma na ogrodzie.

Ze słońca też za bardzo nie skorzystałam, liczę na weekendowy ogrodowy rozruch, tez planuję cięcie róż, przesadzenie dwóch świerków, bo posadzone bez sensu, grabienie liści, zbieranie igieł sosnowych..najgorsze kopanie jedna bylinówka do przerobienia i poletko pod warzywnik do czyszczenia z perzu...robota nie ucieka, a jeszcze kwiatki mus wysiać do kuwetek

Dzięki za motywację do pracy

Dobrze, Mospilanem popsikam. Trochę się obawiam tej chorowitości...

To też Ci się nudzić nie będzie Agatko Za bylinówkę się muszę szybko zabrać, bo rurki do nawadniania już czekają. Muszą mi tylko lilie łebki z ziemi wysunąć, chcę zminimalizować starty.
Nie sieję nic w tym roku. Bogusia mi obiecała, że nadwyżki siewek dostanę

Ja bym już najchętniej dzisiaj poszła do polnej roboty...forum motywuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies