Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

Robertop 19:49, 25 kwi 2016

Wow, tulipany cudowne. Zawsze nadmiar cebulek i te maluchy wydawałem ale od tej jesieni założę żłobek i przedszkole dla nich
W jakich koszykach sadzisz cebulki?
Robertop 19:50, 25 kwi 2016

Mam nadzieje, ze tulipany nie ucierpiały za bardzo...
Kasik 20:14, 25 kwi 2016

Anusia- Królowa tulipanowa z Ciebie. Piękne masz te łany kwiecia. A i Kamienny zmienia się bardzo. Czyściutko, wypielęgnowane, A ten komplecik krzesełkowy - cudny, taki klimatyczny.
malgocha1960 08:22, 26 kwi 2016

A niu,spektakl tulipanowy niesamowity.Nie pamiętam co tam rosnie po ich przekwitnięciu?
GorAna 08:33, 26 kwi 2016

kerii napisał(a)
Witam z rewizytą masz przepiękny ogród a te tulipany to bajka. Chyba zaczynam się przekonywać do wiosennych cebulowców. Bo u mnie ich mało, żeby nie powiedzieć prawie w ogóle. Powiedz mi tylko jak sobie potem radzisz z tymi pozostałymi kiściami po przekwitnięciu? w tedy już tak ładnie nie wyglądają to mnie zawsze w tulipanach i hiacyntach odstraszało. Pozdrawiam

Kerii, witam w moich kamiennych progach
Cebulowe na wiosnę to dla mnie dawka pozytywnej, kolorowej energii, po szroburej zimie Dają mi tyle radości, że zupełnie nie przeszkadza mi to, że potem muszę powolutku wszystkie wykopać.Nie pozostawiam ich długo na grządkach, do całkowitego zaschnięcia liści.
Przyroda to przemijanie i ta chwila, kiedy z pięknych królowych zaczynają zamieniać się w kopciuszki, jest przypomnieniem o tym
Mi to nie przeszkadza.....taka jest natura, a mój ogród to nie fototapeta i pozwalam mu być brzydkim, co nie oznacza zaniedbanym
GorAna 08:36, 26 kwi 2016

BASIA8 napisał(a)

Kurcze Aneczko szkoda bardzo Tych Twoich pięknych tulipanków

Basiu, nic im się nie stało, dzisiaj dostały znowu dawką mrozu (-3) i dzielnie podnoszą się z kolan
GorAna 08:39, 26 kwi 2016

Robertop napisał(a)
Wow, tulipany cudowne. Zawsze nadmiar cebulek i te maluchy wydawałem ale od tej jesieni założę żłobek i przedszkole dla nich
W jakich koszykach sadzisz cebulki?

Robercie, milo mi, że wpadłeś
Dla mnie przybyszowe cebulki, to bonus
Gdybym miała wszystkie kupić, to poszłabym z torbami, a tak zawsze coś tam się rozmnoży.
Kupuję zawsze po 5-10 cebul nowych odmian i potem troskliwie sadzę młodziaki w żłobku i przedszkolu
Tulipanów nie sadzę w koszyczkach, bo one tego nie lubią. Niestety nie dają wtedy przybyszowych, bo nie mają miejsca na rozrastanie....przerabiałam to z negatywnym skutkiem. Sadzę je wprost do gruntu
GorAna 08:40, 26 kwi 2016

Robertop napisał(a)
Mam nadzieje, ze tulipany nie ucierpiały za bardzo...

Wbrew pozorom tulipany to twardziele
Znoszą już kolejne, srogie przymrozki.
GorAna 08:41, 26 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Anusia- Królowa tulipanowa z Ciebie. Piękne masz te łany kwiecia. A i Kamienny zmienia się bardzo. Czyściutko, wypielęgnowane, A ten komplecik krzesełkowy - cudny, taki klimatyczny.

Kasiu, jak większość z nas ciągle coś zmieniam....w głowie wciąż nowe pomysły....aż strach się bać, bo ciągle myślę o rewolucjach w Kamiennym
GorAna 08:43, 26 kwi 2016

malgocha1960 napisał(a)
A niu,spektakl tulipanowy niesamowity.Nie pamiętam co tam rosnie po ich przekwitnięciu?

Małgosiu, po usunięciu przekwitłych wsadzam trochę jednorocznych, ale tulipanki rosną między krzewami i bylinami i to one potem tam zdobią rabaty. Są tam też lilie....chociaż widzę, że w tym roku, coś z nimi kiepsko