Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 14:48, 15 maj 2022

Do góry
Adela napisał(a)
Ula, fajnie, że postawiłaś na buki. To piękne drzewa.
Moje pierwsze niepowodzenie z bukiem Purple Fountain zraziło mnie do tych drzew. Okazało się, że niepotrzebnie, bo go posadziłam i tyle, pozostawiony sam sobie nie dał rady.
Masz ciekawy kolor kuklika (chyba, że to nie on) ja miałam pomarańczowo-czerwony.
Wszystko Ci pięknie rośnie
Pozdrawiam

Też się bałam że buki nie dadzą rady na mojej ciężkiej ziemi. Ale nawet nie jest źle.
Dam Ci sadzonkę z tego kuklika.

Dąb błotny też idzie do przodu i hortensje dębolistne też.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:38, 15 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Moje penstemony dla Asi Rojodziejowej .

No to moje podobne ale nawet jak na różowo zakwitną to mi pasuje I już ją fajnie widać, na razie jestem w takim razie zadowolona z tego spontanicznego.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:17, 15 maj 2022

Do góry
Moje penstemony dla Asi Rojodziejowej .

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:12, 15 maj 2022

Do góry

Pierwszy kwiatek maliny

Zdjelam wloknine z truskawek, ładnie pozawiązywane, powinno być ich trochę pod wieczór wielkie podlewanie bo deszczu dawnk nie było

Piękna pogoda
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:35, 15 maj 2022

Do góry
kasiek napisał(a)

"krętą ścieżką poprzez las, po ten kwiat, po ten kwiat czerwony skoro przyszedł na to czas"
Masz jak w piosence Czerwonych Gitar Kasiu
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 13:24, 15 maj 2022

Do góry
Witam, jeden z moich grabów w żywopłocie ma zwinięte młode listki, do tego zauważyłam na nim pajęczynę i małego zielonego pająka (niestety nie mogę tego uchwycić na zdjęciu), czy ktoś ma pomysł jak to zwalczyć?

Na początku myśleliśmy, że to zwójka - wczoraj zauważyłam też zwinięte suche liście i pajęczynę na znajdującym się z drugiej strony domu agreście, ale listki grabu wyglądają na czyste i 'żywe'. A jak już zaczęliśmy się przyglądać żywopłotowi, to mamy wrażenie, że z soczystej zieleni zaczął się robić żółto-rdzawy, czy to niedobory? Czy te zwinięte listki też mogą być tym spowodowane? Graby były sadzone przez ogrodników we wrześniu zeszłego roku.
Blaski i cienie nowego życia 13:15, 15 maj 2022

Do góry
kasiek napisał(a)
Buki są zachwycające - muszę na nie znaleźć miejsce w drugim ogrodzie Piękne te jęzorki kwietne u Ciebie, jest co podziwiać A kalina taka ogromna rośnie? wow tego sie nie spodziewałam ..

U Iwonki zobacz kalinę mniej ciętą, jaka jest duża, bo ja swoją ograniczam co 2 lata.

Buki oglądam codziennie zwłaszcza jak się rozwijają. Jest ich uża różnorodność w kolorystyce i fakturze liści. Chyba warto kupować w różnych miejscach.

U mnie dopiero teraz widać zapełnienie rabat, ale dziur do upychania jeszcze bardzo dużo wszystko mnie cieszy

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:54, 15 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wsrawiam zdjęcia carexów Spring i Raureif dla Wioli i Martki .
Raureif

Ale piękny Raurief, u mnie bardzo marniutkie, kupione w zeszłym roku.
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:52, 15 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Takie pomyłki to ja lubię trafił mi się taki tulipan w Doll'sach

Takie mam marne derenie po cięciu,eh... Już ich w życiu nie przytnę tak nisko,bo już by były całe w listkach

Ja swoje zawsze tnę bardzo nisko i moje są już całe w liściach.
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:13, 15 maj 2022

Do góry
wszystkie moje buczki
polanka wedle ''trzech buczków''
Purpurea Pendula i Purple Fountain

ten trzeci czyli młodszy Purple Fountain

najmłodszy Rohan Weeping

i o dziwo nie zwisy tylko kolumnowe
Rohan Obelisk i Dawyck Gold
Znowu na wsi 12:09, 15 maj 2022

Do góry

Znowu na wsi 12:06, 15 maj 2022

Do góry

Znowu na wsi 12:04, 15 maj 2022

Do góry

Taki piękny ogród wczoraj wypatrzyłam, z masą pierwiosnków jak u Rumianki

Kolejna wizyta w ogrodzie w Zgorzałem (w miłym towarzystwie)

Znowu na wsi 11:59, 15 maj 2022

Do góry

Zacisze Alicji 11:58, 15 maj 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Maj jest zachwycający, codziennie coś nowego zaczyna kwitnienie. Przed domem zaczyna się robić kolorowo.

Podoba mi się ten zakątek z rodkami, jeszcze troszkę i zakwitną rodki Maj to mój ulubiony miesiąc
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:56, 15 maj 2022

Do góry
Jest ratunek dla takiej róży? Ta wygląda najgorzej z tych przesadzonych
Znowu na wsi 11:56, 15 maj 2022

Do góry

To już przeszłość, psizęby przekwitają. A takie ładne były

Znowu na wsi 11:52, 15 maj 2022

Do góry
Strona prawa

I szczegóły ogrodowe

Znowu na wsi 11:48, 15 maj 2022

Do góry
Elisa, czyli sprawa kulek nadal do wyjaśnienia. Zauważyłam w jednej z moich doniczek na powierzchni ziemi takie kulki które powinny być nawozowymi ale jakoś ciągle zapominam sprawdzić co mają w środku.

Aniu z przyjemnością wspominam pobyt u ciebie i twój piękny ogród. Byłam krótko.... hmmm, dla mnie dwie godziny to całkiem sporo bo mnie zawsze gdzieś pędzi.

Ewa, ja kupowałam swój kokon "w ciemno", tzn. przez internet. Moim zdaniem lepiej się do niego przymierzyć w sklepie. Mój wydaje mi się za mało wyprofilowany, mam uczucie że mogę się z niego zsunąć. Ważne jest też z czego jest wykonany. Lepiej za bardzo nie oszczędzać na jakości.

Irenko nazwy rozchodnika nie pamiętam, jakiś o drobnych czerwono - bordowych listkach. Już trochę wystaje znad brzegu donicy, nie muszę wchodzić na stopień żeby zobaczyć czy żyje .

Haniu, bardzo doceniam obecność tarasu zaraz za progiem domu. W poprzednim miejscu miałam niewielki kawałek do przejścia żeby znaleźć się w ogrodzie (ale znacznie bliżej niż ty) więc potrafię sobie wyobrazić jak jest. Skoro nie masz czasu żeby posiedzieć na fotelu to pewnie zasuwasz jak mrówka. Piękny czosnek.

Tymczasem dla wszystkich miłych gości obrazek z bardziej wygodnego fotela w mieszkaniu. Zdjęcie zrobione metodą Ryski czyli z przypomnieniem sobie że aparat ma coś takiego jak teleobiektyw . Trzeba tylko uważać żeby się ręce nie trzęsły . Pion ozdóbki trzeba poprawić, sprawka grasujących kotów.

To też obrazek a la Ryska

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:34, 15 maj 2022

Do góry
Ostatnie spojrzenie na tulipanki
Uwielbiam tą moją brzozową... było tyle zmian, ale w końcu mi się podoba
Latem powinien być już buszzz

Graby wiosną najpiękniejsze,uwielbiam tą zieleń

Miłej niedzieli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies