Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilczy ogród 22:21, 13 maj 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Udało mi się dokupić jeszcze 4 shainy . Posadziłam wokół altanki.

Ale do Twoich klonów, to jeszcze im daleko. Masz piękne egzemplarze różnych gatunków

Aga fajnie będziesz z nich zadowolona ja klony kocham ,chociaż w tym sezonie musiałam walczyć ze mszycą na nich ....na szczęście w miarę sytuacja opanowana ....
a Twoje urosną-zobaczysz -nawet nie wiadomo kiedy

Wilczy ogród 22:19, 13 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Madziu, coś mi zjada w skrzyniach posadzone sadzonki sałaty. Leżą takie jakby z przegryzionymi łodyżkami. Czy to ślimaki, czy ptaki, spotkałaś się z czymś takim?

Martka sprawdz wieczorkiem ,czy ślimaków nie masz -wydaje mi sie ,że to mogą być one -te france pojawiają się nie wiadomo kiedy i skąd
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:19, 13 maj 2022

Do góry
Loreley.

Cunningham's Snow White.

Percy Wiseman powoli rozpoczyna kwitnienie.
Wilczy ogród 22:17, 13 maj 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Madzia warzywnik masz jak z jakiegoś czasopisma. Spokojnie możesz go zgłaszać na jakiś konkurs.
Pięknie się wszystko zieleni, kwiaty kwitną, piesa szczęśliwa - czego chcieć więcej?

Gosiu dziękuję bardzo za pochwały lubię to moje warzywne królestwo

Wilczy ogród 22:17, 13 maj 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Madziu wszędzie masz pięknie, oczka super !

Darcie dziękuję i wzajemnie -u Ciebie jest bosko

Wilczy ogród 22:16, 13 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Moja droga, wszystko przez Ciebie... w weekend powstanie u mnie kolejne mini oczko

FAjnieeee będę zaglądać
te nowe mam jeszcze ubogie ,ale żaby już znalazły je

Wilczy ogród 22:15, 13 maj 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Ciekawy kolor miodunki.
Wszystko inne - piękne.
Wilczy ogród 22:14, 13 maj 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)
Madziu, kora robi fantastyczną robotę. A ja się zastanawiam jak Ty te kanty w takiej ilości ogarniasz. Czy Ty poświęcasz tydzień tylko kantom a potem plewisz rabaty...czy często poprawiasz?

Ula uwielbiam taką świeżą korę powiem Ci ,że oczywiście ,że mi zabrakło tej kory na wszystkie rabaty ....ale najważniejsze nowe mam obsypane .
kanty robię raz w roku -nie daję rady częściej -poprawiam czasem przy plewieniu ,ale tylko wąsy
nie mam ich idealnych pomimo szczerych chęci je mieć

Wilczy ogród 22:12, 13 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
A ja się muszę poskarżyć, że w tym moim stałym oczku prawdopodobnie też są pijawki, bo znalazłam jedną w kastrze, do której przerzuciliśmy rośliny na czas pogłębiania oka. Myślałam, że były tylko w oczku tarasowym, ale tu najwyraźniej też. Nie lubię i nie chcę ich mieć. Gdybym wiedziała, że się pojawią, zamawiałabym tylko rośliny pływające, bo wydaje mi się, że pojawiły się dopiero z roślinami w doniczkach.

Magda pijawki ? kurczę ,nie spodziewałabym ich się ....ja mam żaby ,kijanki i jakieś robale też ....pijawek też nie chcę ...

Wilczy ogród 22:09, 13 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Mówisz, ze wszystkie fajne wodne w produkcji - dzisiaj zamawiać miałam.
Ja teraz kamieni drobnych szukam dla odmiany(takiej bidy z nędzą właśnie), żeby przy lawendach rozrzucić

Zuza zamówiłaś ? gdzie ? pliss -jak masz namiar ,to daj mi na priv

Wilczy ogród 22:08, 13 maj 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na wiosenną szatę Twojego ogrodu Madziu

Asiu dziękuję
w takim razie pomęczę fotkami znowu

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:07, 13 maj 2022

Do góry
Mam kłopot ze złym stanem różaneczników. Pryskałem na szkodniki, na grzyby, miksturą Bogdzi. Kilkakrotnie. Efekty niewielkie. Tak jakby chloroza, brak wody? Zaznaczam, że zarówno przez całą zimę jak i wiosną często podlewam. Przy sadzeniu dałem torf który jednak nie trzyma wody a ziemia jest piaszczysta.

temu zamierają pąki

Ten z kolei tak jakby zjadały opuchlaki?

Jak zaradzić?
Wilczy ogród 22:07, 13 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tak teściowa teraz się zajmuje,potem ja się będę zajmować

Ale żeby nie było,mam swoje posadzone rok temu malinki.Z 6 patyków jest teraz kilkadziesiąt sadzonek ale będzie malinek , mniam

Wiola fajnie masz i z teściową i z malinkami
Pomęczę trochę fotkami znowu ,bo maj mnie zachwyca
wycięłam runiankę w przedogródku w celu odmłodzenia zaczyła być żółta i byle jaka ...ciekawe ,czy wezmie się w garść
Buziaki

W Dolinie Muminków 22:05, 13 maj 2022

Do góry
Dziękuję Dziewczyny. Tak Mąż nieustannie coś działa. Ja w tym roku słabo. Ale nabieram wiatru w żagle- zdrowie już ok - jak jutro będzie pogoda to działam. Planuje uzupełniać korę na rabatach i plewić. Ostanio była promocja kory w casto i udało Nam się paletę kupić....

Mnie udało się spryskać perz, mlecze, trawę pod nową rabatke przy schodach...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:02, 13 maj 2022

Do góry
Hostowo.
Przedogródek pod dębem 21:57, 13 maj 2022

Do góry
W tym roku rozpocząłem przygodę z działką warzywną. Emocji było co niemiara przy tworzeniu grządek, siewie, sadzeniu flanców. Wszak robię to pierwszy raz Działka była bardzo zaniedbana. Zobaczę co z mojej pracy wyniknie

mikro plantacja borówki amerykańskiej
Mój ogrodowy pamiętnik 21:47, 13 maj 2022

Do góry
Opowiadałam w zeszłym roku jak znaleźliśmy budkę lęgową na ziemi i zastanawialiśmy się jak spadła. Maluchom nic się nie stało, matka po powieszeniu budki nadal je karmiła.
I dzisiaj siedzę na tarasie a tu sroka przyleciała do budki i z całej siły waliła w nią dziobem. Przegoniłam ją, biedne sikorki wpadły w panikę.
Powiem Wam że nie wiedziałam że sroki takie wredne są a u mnie ich mnóstwo przylatuje. Od dzisiaj będę je gonić .

Przedogródek pod dębem 21:47, 13 maj 2022

Do góry
widoczki perspektywiczne

Fiołki będę przesadzał na obwódki
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:43, 13 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kupiłam sobie lilaki przez internet i mam mega nerwa !
Taki badziew mi przysłali, do tego ten patyk ma chorą korę, ułamane gałązki i jak sadziłam to kolejne 2 były odłamane i został jeden patyk!

Jak jest zobaczyłam to mnie zatkało, ten po prawej jako tako.

Reklamowałam tego patyka,ale oczywiście reklamacji nie uznali,bo rzekomo lilak jest zdrowy,wrrr ! Nie ważne że gałązki połamane ,jeden patyk,a miał być krzew

Nie kupujcie w sklepie www.internetowyogrod.pl

Doszłam aż tutaj do lilaków a to jakiś odmianowy?

Miałam to samo w zeszłym roku jak kupowałam klony Oktober glory. Przysłali krzywe, miejsce szczepienia kora nie zarośnięte były już bez liści. Nie mogę powiedzieć reklamowałam i przysłali jeden bardzo ładny a te mam zostawić.

Cyrk jak cholera nie wiem co mam teraz zrobić to nie są klony Oktober Glory tylko jakieś szczepione czerwone nie powiem też ładne. Liście czerwone a Oktober ma zielone.

Napiszę do nich zapytam czy oni chociaż wiedzą jak taki klon Oktober wygląda.

Poza tym też mam bodziszka Rossane kupiłam w zeszłym roku drogie jak cholera ale dosyć ładnie odbiły tylko mają jaśniejsze liście.

Hakomy ładne nawet bardzo. Też miałam to szczęście, że sporo razy kupowałam nie przyjmowały się tak jak piszesz parę źdźbeł na świeżo wsadzonych w donice.
Też bym miała spory zbiór hakomek, ale cóż nie mam.
Czekam na jedną hakomke bambusowa aż się ukaże.

Jeszcze chciałam o rodku mam też białego wcześniej kwitnie ale szybko przekwita. Żelazny krzak traktuje go nie za bardzo i rośnie bezproblemowo.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:41, 13 maj 2022

Do góry
Zachodzik słońca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies