zdecydowałam ze posadze te swierki mimo wszystko
i chciałabym zebyscie doradzili co posadzic "u stóp":
-myslałam o zurawkach tylko nie wiem czy w jednym kolorze czy kilka
-myslałam rownież o wrzosach
-a pozatym po bokach zostało troche miejsca i nie wiem czy zostawic tak jak jest czy dosadzic symetrycznie jakies rosliny moze trawy?
Wyżej jest wersja wiosną, a teraz wersja w środku lata. Próbowałam tam wpasować miskanty, ale wprowadzały chaos swoimi długimi pędami, więc zrezygnowałam. Niestety nie kojarzę ogrodu , o którym wspominasz, że był dla Ciebie inspiracją. Muszę go poszukać w wolnej chwili. Miłego dnia !
Mi osobiście bardziej się podobają formalne niż naturalne ogrody. Zatem na prędce skleciłam Ci , coś co być może ja bym sobie posadziła w takim miejscu. Są tam 4 brzozy , żeby było gęściej . Do tego berberysy, bo moim zdaniem biała kora brzóz fajnie wygląda z dodatkiem czegoś o bordowych liściach. Jest jeszcze hortensja anabel, świerki białe, jednoroczne kwiaty , tu np cynie, ale to może być coś innego kolorowego i na koniec obwódka z host. To taka moja propozycja. A Ty podejmuj decyzję zgodnie ze swoimi preferencjami
A propos preferencji, to jaka kategoria ogrodów Tobie się najbardziej podoba?
Od paru dni szukałam zawciągu alba na mój zielony dach.. Podobno jest prawie zimozielony i wytrzyma wszystko .. Właśnie jedna roślinka rozpoczęła największą przygodę survivalowa swojego życia .. Może dać fajny efekt na dachu z tymi sterczącymi kwiatkami .., tylko czy wytrzyma?? ... Patelnia i cienka warstwa gleby i całkowity brak podlewania... Dlatego kupiłam jedną ... Stoi dumna na blacie kuchennym i kompletnie bidula nie wie , co ją czeka
Ale najlepsze jest to ,że są jeszcze inne piękniste zawciągi ..