Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Ale tu jeszcze zima... skuta lodem ściana wodna.... zacieniona...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:23, 07 kwi 2013

Do góry
Krkokusy druga odsłona....
ale czekam na sąsiadujące iryski...

W przyszłym roku posadzę tysiąc krokusów. Kofam je za zwiastowanie wiosny!!!

Po prawej kiełkujące iryski
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:21, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna

Trawnik w grudniu wyglądał zdecydowanie lepiej..... ale mam nadzieję, że w sobotę zrobię werykulację...
Działeczka koło Muzeum 16:17, 07 kwi 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
No no, kawał dobrej roboty chłopaki zrobiły. Sezon rozpoczęty. Ja swoje roślinki kupuję w różych miejcach - zwracam uwagę nie tylko na cenę, ale teź na jakość roślinek - uważam że zdrowa roślina będzie o niebo lepiej rosła niź tańsza, większa a schorowana.
Tak jak piszesz odwiedzam Medax, bazę ogrodniczą na Traugutta, czesto kupuję roślinki przy wejściu na targowicę idąc od strony skrzyżowania ul. Denkowskiej i Okólnej - po lewej stronie ma małe centrum ogrodnicze Brat z Siostrą. Ceny mają bardzo fajne. W 2012 roku kupiłam tam duże modrzewie szczepione na pniu za bardzo małe pieniądze ( 49 zł.) Na zdjęciu możesz zobaczyć jak wygladały po posadzeniu.

Ggybyś chciała kupić tuje to jadąc w kierunku na Sienno - po prawej stronie na wysokości Rzeczek 2 lata temu mieli fajne roślinki. Są na targowicy osoby które sprzedają kwiaty, byliny - mają również iglaki.
Ja bardzo lubię szkółkę z okolic Radomia - mają fajne roślinki i ceny.
Pozdrawiam.

Oooo Basiu dzięki wielkie! O tym miejscu przy Targu zapomniałam całkowicie, a to właściwie jedyne miejsce do którego bez problemu mogę dotrzeć na piechotę, z dzieciakami. Pozdrawiam!

PS. Modrzewie wyglądają super! Altanka pierwsza klasa - widać, że zdolnego masz męża! A na ścieżce podkłady czy bele drewniane?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:13, 07 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Małgosiu - żadnych cebulowych? Czas najwyższy to zmienić!! Mogę się z Tobą podzielić, mam duuużo cebulek potomnych pełnych tulipanów, takich - Carnival de Nice: Chcesz? (w przyszłym roku lub za 2 powinny być już normalnej wielkości i zakwitnąć!)
Możemy się w tygodniu spotkać, kiełkują, a ja ich jesienią nie zdążyłam wsadzić... jeżówkę też mam odłożoną dla Ciebie.

Ja tez mam całą hodowlę w doniczkach, bo jakbym od miesiąc miała liczyć że pogoda się zmieni, to większość by się zmarnowała, niestety...

pozdrawiam, daj znać!

Karolinko!
Bardzo, bardzo wielkie dzieki, chętnie skorzystam choć w tym roku to juz za póńo ale jesli je wkope w ziemie to cebula sie wzmocni, a potem na przyszła wiosnę jak znalazł.
Karolinko napisze ci na pryw wiad telefon do siebie to sie skontaktujemy, poza czwartkiem wszystkie popołudnia ma m wolne.
O....! 16:13, 07 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)

odgarniam wciąż śnieg aby spojrzeć na roślinki...

Marzenko to są widoki, które ogląda się z przyjemnością

werbenka u mnie tez chyba będzie wschodzić, podejrzałam pękate i białe nasionka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:11, 07 kwi 2013

Do góry
Mam nadzieję, że moje cebule przetrwały i że lada moment zobaczę takie kolory w ogrodzie

Ogród w budowie - nieustającej 16:10, 07 kwi 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Posiałam i wzeszło. Prawie wszystko poza leniami, którym się nie pali do światła. Prawie cały obskubany stół w szklarence zajęty, ale jeszcze kilka pojemników się na nim zmieści. Musi.

A tutaj zawartość skrzyneczki, nazwijmy ją "angielskiej". To ta z niespodziewajkami, bo coś tam powschodziło.

A tu są koszyki w których już wschodzi żółta sanwitalia na obrzeżach i jeszcze nie wschodzi niebieska lobelia w środku. Mój taras w tym roku będzie znowu "na bogato" i taki podobał mi się bardziej niż ubiegłoroczny - niebieski, biały i fioletowy. Było mdło w skrzynkach, donicach i koszykach.

Gabrysiu co za fantastyczne przedszkole jestem pod wrazeniem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:07, 07 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Inspiracja jak u Magdy70 Kanarkowe pure elho i gabiony....

Ja wszędzie gabiony w Austrii widziałam.....
Fajny sposób na osłonę od ulicy...

aaa jak ja to zdjęcie przegapiłam?! Nie wierzę...
Rajski ogród Ani 16:06, 07 kwi 2013

Do góry
A bratki i pierwiosnki zaczynam hartować

Rajski ogród Ani 16:05, 07 kwi 2013

Do góry
sasanki też obudziły się z zimowego snu

zaczynają wychodzić tez żonkile

Rajski ogród Ani 16:02, 07 kwi 2013

Do góry
krokusy, może lada dzień się rozwiną

wreszcie pokazały się przebiśniegi...a myślałam już, ze wyginęły

i zakwitły jednym kwiatkiem a właściwie to dopiero pąk

Rajski ogród Ani 15:59, 07 kwi 2013

Do góry
Ciemierniki, które zatrzymały swoje kwitnienie

Rajski ogród Ani 15:56, 07 kwi 2013

Do góry
Chyba przezimowałam fioletowa campanulla, byłby to jej trzeci sezon

pokazały się liliowce

i tojad

Rododendronowy ogród II. 15:50, 07 kwi 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Bogdziu - jak Twoje rododendronowe pączki? Ja macam moje, to są miękkie - jak myślisz - zmarzły??

Przesylam Ci dzisiejsze moje pszczółki w krokusach

Marto nieco zazdroszczę choc ja ludziom życzliwa jestem i cieszy mnie jak fajnie mają. Mam nadzieję że i u mnie tak będzie niedługo a na razie cieszę sie waszymi kwiatkami bo mam większą nadzieję na moje. Pozdrawiam Cie serdecznie i dzięki za wizyte.Piękne zdjecia takie radosne.
Rajski ogród Ani 15:49, 07 kwi 2013

Do góry
Drugi słoneczny dzień sprawił, ze śnieg topi się w zawrotnym tempie, i dobrze, mam go dość !
Zrobiłam przed chwilą mały rekonesans po ogrodzie i uwieczniłam trochę stanu faktycznego a pracy czeka mnie multum!
Z pod śniegu wydobyłam i same też się pokazały tulipany

te wydobyte i ukazały się w towarzystwie brzydkich korytarzy

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:40, 07 kwi 2013

Do góry
jedna, jedyna oznaka wiosny..... kiepska....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:38, 07 kwi 2013

Do góry
a na działce.... bez komentarza

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:36, 07 kwi 2013

Do góry
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że to naprawdę już niedługo )) dzisiaj pierwszy słoneczny dzień i ...spacer wiosenny
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:31, 07 kwi 2013

Do góry
Mebelki prezentują się tak. Na razie dosunięte maksymalnie pod zadaszenie. Poduchy zaraz wracają do domku, bo to jeszcze nie czas na siedzenie na tarasie Nie przypuszczałam nawet zamawiając je na początku marca, że na początku kwietnia będzie jeszcze zima. Buuuu

I z bliska Świetna jakość! Kolor i faktura, czyli okrągły technorattan, w szaro-brązowej matowej kolorystyce, poduchy idealnie pasujące do elewacji, modułowy zestaw po łuku, tak jak mój taras - to czego szukałam od 2 lat. Warto było poczekać

Na moment wstawiłam też podświetlanie donice i kulki bukszanów, żeby trochę ożywić tę aranżację.
Docelowo będzie to wszystko wyglądało nieco inaczej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies