Witam gorąco mam problem z moim różanecznikiem. On już rośnie dosyć długo w nowo zakupionym przydomowym ogrodzie. Co zrobić żeby go zagęścić i odmłodzić: może jakieś preparaty , cięcie , przesadzenie? Drugi który rośnie obok radzi sobie dosyć dobrze, wygląda na zdrowszego, ale przede wszystkim młodszego. Ten sobie jednak nie radzi. Proszę o pomoc. Przesyłam 2 zdjęcia. Mam nadzieje że wszystko poprawnie wgrałem POZDRAWIAM SERDECZNIE
Aniu, wiem, ze horti i lawenda to dwie rozne bajki, m.in. dlatego lawende tak wynioslam w gore i podsypalam piaskiem i jeszcze dam jej dolomit. Miedzy lawenda a hortensjami bedzie jeszcze sporo miejsca na jakas rosline przejsciowa Poza tym ja mam odczyn lekko kwasny i w takiej ziemi do tej pory lawenda rosla i kwitla i nic jej nie dolegalo Nasze rosliny sa nieprzewidywalne, czasami rosna swietnie mimo, ze wedlug literatury powinny pasc natychmiast po wsadzeniu i na odwrot majac idealne warunki padaja. No coz zobaczymy, da rade dobrze, nie da, pomysle o czyms innym
Witaj Aniu!
A podobno na podkarpaciu była taka ostra zima ... A wiosna i tak szybciej przyszła niż do mnie. Naprawdę mało co mi kwitnie, wszystko tak nieśmiało się zbiera, a u Ciebie wiosna w pełni
Asiu!
Nie ma sprawy I nie żartuję Mam naprawdę ładne rozsady jeżówek, trochę ich w tamtym roku skopałam, bo za bardzo się rozrosły. Aż żal I z pewnością jeszcze coś się znajdzie, niech tylko wiosna się trochę rozkręci, żeby więcej roślinek z ziemi wyszło
Ja to się cieszę, że niedziele są w kalendarzu - przymusowy odpoczynek. Wczorajsza sobota daje mi się we znaki.
Dużo sił Ci życzę i słońca