Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:04, 04 maj 2013

Irenko ja też siedzę i grzebię w ziemi W końcu przestało padać, nawet jakieś słonko się pokazuje
Posiałam fasolę tyczną, wkopałam 5 pergoli na nią, wzdłuż boku warzywnika. Wcześniej wypieliłam ścieżki-zarosły chwastami niemiłosiernie.
Posadziłam paprykę z parapetu do gruntu i rozłożyłam nad nią jeden z tunelików foliowych przywiezionych z wycieczki.
Teraz odgrzewam wczorajszy obiad, jak zjemy wracam chciałabym wysadzić wszystko z parapetów, werbeny, ostrogowce (3 mi urosły), kolendrę, bazylię, pomidorki koktajlowe itd...

miłego!
Magda70 16:23, 04 maj 2013

Ano miłego Karola
Widzę, że wypad do Anglii się udał... i nawet zakupy się udalo przetransportować
popcorn 18:51, 04 maj 2013

Hej Magdo!
miłego! Wyjazd się udał, zakupy niewielkie ale jednak

M skosił trawnik i pojechał na tenisa, ja powalczyłam trochę wysadziłam część werbeny, większość pomidorków koktajlowych, nawyrywałam się chwastów. Sporo ich... ale jak zielono wszędzie

pozdrawiam!
popcorn 22:26, 04 maj 2013

Obsadziłam donice przed wejściem, tulipany kwitnące w roli głównej Hiacynty już przekwitły, niestety.
kanciki za domem zrobiłam. Powycinałam mlecze z trawnika. Pewnie nie wszystkie...
chciałam podzielić funkię, ale nie ma co dzielić... jutro może posadzę koktajlowe pomidorki w doniczkach do góry nogami. Chociaż nie, bo znowu nie mam ziemi workowanej

dobrej nocy!
ka1sia 23:30, 04 maj 2013

Fajnie, że wyjazd udany obejrzalam fotki, super wycieczka
Spokojnej nocki, Ogrodniczko Jutro ma być ładny dzień, to znowu w ogródeczkach poszalejemy
popcorn 08:34, 05 maj 2013

Hej Kasiu! No ładnie już jest Dzisiaj mamy gości, więc raczej dopiero późnym popołudniem coś będę mogła zrobić. Ale taras trzeba wyjąć i ławkę z garażu miłego dnia!
ka1sia 13:05, 05 maj 2013

popcarol napisał(a)
Hej Kasiu! No ładnie już jest Dzisiaj mamy gości, więc raczej dopiero późnym popołudniem coś będę mogła zrobić. Ale taras trzeba wyjąć i ławkę z garażu miłego dnia!

no to pogoda Wam dopisała miłego dnia, pozdrawiam, Kasia
popcorn 16:19, 05 maj 2013

Goście pojechali Fajnie było, obiad w ogrodzie zjedliśmy, zresztą ciągle w ogrodzie siedzieliśmy

pozdrawiam, miłego dnia!
popcorn 22:01, 05 maj 2013

Zerwałam dzisiaj rabarbar, pędzony pod donicami. Lekkie, plastikowe, popodnosił je rosnący rabarbar Ale był pyszny, wystarczyło na 2 placki drożdżowe Delikatniejszy, mniej łykowaty niż zwykły, miał malutkie listki i był sporo jaśniejszy niż rosnący na słońcu. Przydałyby mi się te klosze-może jednak? Fotek nie zrobiłam, nie było czasu.

Tulipany botaniczne rozkwitły już wczoraj, cudne są, muszę je porozsadzać jesienią, fajnie ożywiają rabaty. I papuzie rozkwitły Zrobię jutro jakieś zdjęcia.
Buu, poniedziałek :/

bacowa 07:10, 06 maj 2013

Stwierdzam że werbena siana na jesień do gruntu dobrze kiełkuje , mam jej całe mnóstwo . A ta siana w marcu do doniczek to tak cieniutko
pozd.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies