Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 18:54, 30 kwi 2013

Na takiej spaleniźnie najszybciej regeneruje się trawa, dopiero potem samosiewy drzew zapuszczają korzenie. Ze 20 lat to potrwa. Zdjęcia kwitnących drzew zjawiskowe!
Martek 19:28, 01 maj 2013

Pozdrawiam Robercie
Tęsknię do takiej przyrody ,zawsze kochałam takie wędrówki ,Już jako mała dziewczynka biegałam za zwierzakami ...
Bogdzia 21:08, 01 maj 2013

Hania ma racje , trzeba czasu by las znów urósł. Pozdrawiam.
Mariusz 21:25, 01 maj 2013

Napadła mnie taka dygresja, gdzie tutaj są plusy takiego żywiołu, niektórzy twierdzą że są ?
Pozdrawiam Robercie świątecznie
Klamber 07:47, 02 maj 2013

Witajcie, wczoraj zjadłem obiad i wjechałem rowerem na sporą górkę ab y zrobić dla Was takie fotki. Zimno było jak diabli, pogoda super, a rano -1, wiedziałem że tak będzie bo mało uszy mi nie odpadły ale już nie chciałem się zatrzymywać aby czapkę zmienić na zimową. Jak wróciłem zrobiłem sobie herbatkę i takie mnie spanie wzięło że o 10 poszedłem spać. Dziś jest już ciepło, jest dwudziesta i mam 16 stopni. Nie napisałem że gdy byłem w spalonych górach przyniosłem na kostce kleszcza ale jeszcze nie zdążył się wkręcić.
Haniu, najpierw muszą urosnąć chaszcze w których będzie wilgoć a dopiero później drzewa.
Marto, ja bardzo lubię wycieczki ale tu trudny teren a ja nie mam już siły rowerem, przydałby mi się motor.
Bogdziu, 12 mostów odbudowali w 5 lat, a lasu nikt nie odbuduje, ze sto lat trzeba będzie czekać.
Mariusz, ja też nie widzę żadnej korzyści. Dobrze wam macie długi weekend. Życzę ładnej pogody aby w ogródkach można było poszaleć.

hanka_andrus 08:58, 02 maj 2013

Dziękuję za Twój wysiłek! Pokonanie takich wzniesień i górek trzeba siły sportowca wyczynowego.
Zdjęcia cudowne, ale tylko Ty wiesz ile potu to kosztuje.
Miłego dnia, u Ciebie, niestety, pracowity.
Klamber 06:37, 06 maj 2013

Wczoraj i dzisiaj zrobiłem super wycieczki, zdjęć narobiłem co niemiara. Wczoraj pojechałem znów do ekskluzywnego osiedla, oczywiście po pracy, od 3 jeszcze kawał czasu. Rower mi zawieźli i z budowy wracałem rowerem. Pogoda bajeczna w sobotę 25 a dzisiaj 27, na jutro zapowiadają 30. Dziś ręce sobie przysmażyłem. Wczoraj pojechałem na szczyt góry, na której jest osiedle a na szczycie stoi super nowoczesny hotel. Najpierw zajechałem nad jeziorko pstrykać ptaki, już trochę wstawiłem. Nad jeziorem zobaczyłem w końcu żółwie i kolibry, widziałem też czarną niedźwiedzicę z małym, przechodziły przez ulicę. Zdjęcia nie robiłem, bo nie było czasu, musiałem się napatrzeć. Wczoraj widziałem wiewióry Grand Squirrel. A dziś tylko ładnego węża. Wczoraj czekałem na zachód słońca. I wracałem z gór po ciemku, w domu byłem o 22. Zapomniałem tylnej lampki i musiałem czołówę zaczepić na bucie i zapalić czerwone światło. Pierwsze 10 km było jeszcze coś widać ale drugie to ciemnica a zjeżdżałem z dużej góry b. szybko i trochę się bałem. Po drodze zatrzymałem się przy takim bajorze i nagrałem film, było już ciemno, ale ptaki jeszcze pięknie śpiewały razem z żabami, siedziałem tam z 10 minut. Koncert ładnie się nagrał. Wczoraj był super dzień, gdyż widziałem dużo nowych zwierząt a najważniejsze misie, mały był super, widać jeszcze bardzo głupiutki, brykał sobie beztrosko. Poszły na pewno do Johna na miód, już dwa razy rozwaliły mu ule, a były blisko. Idę spać, po dwu dniowym rajdzie jestem wykończony.
Haniu, dziękuje za odwiedziny, niestety prawie każde zdjęcie kosztuje mnie dużo wysiłku, gdzie by się nie ruszył wszedzie pod górę, to ma plus, bo do domu szybciej i lżej. Z każdej wycieczki wracam padnięty, niestety na karku 5 dych i nie ma co liczyć że będzie lżej. Do jutra.

Tu widać Hotel na górze w prawym rogu.

Bogdzia 06:42, 06 maj 2013

Cos mi wygląda że schudłeś na tych wycieczkach. Zostajesz czy wracasz?, wiesz już coś na ten temat?
hanka_andrus 08:13, 06 maj 2013

Na karku 5 dych? Nie widać po Tobie! Zapie....lasz jak lokomotywka! Pokaż mi tu jakiego 50-latka z taką kondycją! Wszystko brzuchate, piwem ochlane, o chodzeniu pieszo nie myślą, a co dopiero na rowerze.
Gratuluję! Trzymaj tak dalej!
Znowu seria pięknych widoków,dziękuję! Miśków zazdroszczę, ale bałabym się spotkać.
U mnie już wiosna się zaczęła na dobre.

Zaczynają kwitnąć tulipany, trawki pokazują swe pędziki, a Rh za moment zakwitnie.Pozdrawiam

Klamber 08:18, 06 maj 2013

Bogdziu, może trochę schódłem, ale napewno nie dużo, nigdy nie byłem wypasiony. Odpowiedzi jeszcze nie mam, ale zostaje jaka by nie była.

Jak tu wyjechać, gdy w koło jest tak pięknie, czuje się tu jak w raju. Zresztą sama popatrz, kwiatów jest tyle, że nie ma gdzie nogi postawić aby czegoś nie rozdeptać. Pokażę trochę roślinek górskich, które rosną na naturalnym skalniaku. Jutro kwiatów ciąg dalszy.