My się zimy nie boimy i tylko swoje robimy. Dzisiaj była u mnie wcześniej umówiona ekipa, która formowała tuje i wiąza a pogoda się udała bo było słonecznie
A tutaj mam drugiego delikwenta. Na razie rośnie w siatce, bo pod ciężarem śniegu rozchodzi się na boki. Czekam na trochę ciepła, aby się do niego dobrać z sekatorem.
Może uda mi się zniego zrobić coś takiego , jak na tym zdjęciu poniżej ...?!
Mam prośbę. Pomóżcie mi zidentyfikować to drzewko. Nie wiem, czy to jakiś cyprys ?...
Bardzo brzydkie zrobiło się po tej zimie. Gałązki są powykrzywiane, a ponadto od środka jest dużo obeschniętych gałęzi. Może dałoby się to jakoś uformować? Nie wiem, może stożek... albo jakoś inaczej... Wygląda nieciekawie. Nie chciałabym się tego pozbywać, bo jest dość duże. Mam opory przed pozbywaniem się roślin wogóle, a zwłaszcza takich wyrośniętych. Może da się jescze z tego coś fajnego zrobić....
Podpowiedzcie proszę
Ufffff, ile się naszukałam po wątku: Marzeno a coś takiego w szarościach byłoby (pasuje mi na stół, ten największy granitowy, chcę, żeby cokolwiek mi się pojemnik zlał ze stołem, nich kwiaty same mówią za siebie, TO jest płaskie i mocne w wyrazie, zupełnie ok. Czy TO pochodzi z ZC? Ma otwory na spodzie? Pewnie nie, bo podstawki nie widać. Jak w tym utrzymać rośliny przez cały sezon?