Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 08:48, 04 maj 2013

Zbysiu i ja pozdrawiam Nowości dopiero zakwitają ( dosadziłam jesienią kilkanaście rh i teraz czzekam z niecierpliwością na pierwsze kwiaty ) A póki co zachwyca magnolia

Aniu ASC grad mnie całe szczęście ominął - ale popadało mocno. Będę pamiętać o korze w razie zamówienia ale zajrzyj na Trzebownisko do hurtowni - kiedys mieli tam dobrą cenę. Na wspólna kawkę ja również zapraszam
Po pierwszym deszczu piękna tęcza się pojawiła

Aniu an_tre - pozdrawiam

zbigniew_gazda 09:03, 04 maj 2013

Danusiu dzięki za odzew. Piękna magnolia i tulipany.
an_tre 10:27, 04 maj 2013

danuta_ napisał(a)
...zachwyca magnolia

Danusiu mnie też bardzo zachwyca magnolia ale mam opory, żeby wprowadzić ją do mojego ogrodu, boję się, że mi przemarznie, wiosną hulają tu zimne wiosenne wiatry niedawno byłam o włos od zakupu, nawet trzymałam w dłoni i już....już....miałam włożyć do koszyka... ale odłożyłam rozsądek przeważył nad chciejstwem pozdrawiam i życzę miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
jotka 10:33, 04 maj 2013

Masz piękną grupę tulipanów Im więcej ich razem, tum piękniej
hanka_andrus 12:17, 04 maj 2013

Danusiu, Magnolia zachwycająca, posadziłam jakiś mizerny okaz, a i tego jeszcze sarny zimą objadły, z pączków śpiących dopiero odbija, ale gdzie jej do urody Twojej! Dobre 1o lat czekać muszę!~Ale zawsze to jest dobry cel wżyciu.
Basia_1987 12:44, 04 maj 2013

Magnolia śliczna mam chyba tę samą odmianę jest niezawodna.Pozdrawiam
Mala_Mi 18:09, 04 maj 2013

Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna
danuta_ 18:17, 04 maj 2013

Aniu, Haniu, Basiu z moimi magnoliami to było tak - dawno temu kupiłam sobie jedną i czekałam z 6 lat na pierwszy kwiat , w siódmym roku pojawiło się 3 kwiaty a w ósmym sie wkurzyłam i wyrzuciłam próżniaka. Ta, która teraz tak zachwyca jest rozmnożona przez moja teściową przez okład - od razu kwitła i co roku zachwyca pięknymi kwiatami. Nigdy nie okrywałam na zimę - moge ją śmiało polecić - odmiana susan

Po wczorajszym deszczu trawa urosła w oczach

wrzosy po przycięciu bardzo się poprawiły

zbigniew_gazda 18:17, 04 maj 2013

Aniu a Danusi tak dobrze się drzemało na lekcji he he he.
danuta_ 18:23, 04 maj 2013

asc napisał(a)
Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna

O tak Aniu , Zbysiu wydarł mnie do tablicy a ja teraz muszę zapunktować jakoś, więc poszalałam dziś z aparatem w ogrodzie i wklejam co ciekawsze widoki tulipanki dla Ciebie