Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 08:14, 03 maj 2013

Do góry
No to jak tam u Ciebie ? Miałaś swój osobisty czyn społeczny z okazji Międzynarodowego Święta Pracy?

I tu kwiatek ode mnie na Dzień Dobry !
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:10, 03 maj 2013

Do góry
Dziś mnie na forum do późnego popołudnia nie ma. Majówka w ogrodzie! Zostawiam na dyżurze kwiatek bratek.
Bawcie się dobrze! Miłego dnia!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:02, 03 maj 2013

Do góry

Ogromna ta wyspa Bardzo podobaja mi sie sosny na nodze z jakimis skarpetami, których rozpoznać nie mogę

ps. Wszystkiego najwspanialszego i świetnej zabawy wam życzymy z M

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:59, 03 maj 2013

Do góry
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:55, 03 maj 2013

Do góry
Zakupiłam ostatnie krzaczki do mojego mni-sadu . Zatem do rodziny drzewek owocowych dołączyły czarna i czerwona porzeczka

A oto mój zakończony sad .
Widok z drugiej strony
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:50, 03 maj 2013

Do góry
Wiosna nadrabia zaległości po długo panującej zimie.
Modrzew wypuścił takie piękne listeczki,

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:44, 03 maj 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Uśmiałam się troszkę bo przypomniała mi się pewna scena.Czystość to dobra cecha Anetko ale wszystko musi być wyważone ma się rozumieć.Mnie by taki mąż nie przeszkadzał ha,ha Wklejam moja latarenkę przed chwila zamontowaną Jeszcze tylko muszę ją okopać ale dopiero jak cement na dobre już stwardnieje W realu wygląda ładniej .Kiedy na tej rabacie rozkwitną wszystkie róże będzie ślicznie Rabata nie jest skończona, przyjdą jeszcze niebieskości no i żywopłot z bukszpanu ale go nie mam Kule drogie jak diabli a to co mam to wszystkie długości z możliwych Musi niestety poczekać Nawzajem miłej niedzieli .Zimno dzisiaj i mokro

Dajanko witaj

Popieram Gabrielę że bardzo oszczędnie wklejasz zdjęcia a ja często myślami wracam do Twojego błękitnego domku - cudowny
Latarnia super i zobaczysz z czasem ,gdy zieleń opatuli "błękitnego" to będzie raj
Nie przejmuj się brakami - każdy je ma.
Podziwiam za samozaparcie - możesz być z siebie dumna i cieszyć się z tego co osiągnęłaś - a urzędasami się już nie martw - śmiej się z tego, po co do tego wracać?

Pozdrawiam krakowianka...
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:39, 03 maj 2013

Do góry
A pergola nabiera ksztaltow-za pare dni bedzie skonczona i nakryta zeglarska plachta

Poidelko
Narazie korzystaja z niego nasze koty.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:36, 03 maj 2013

Do góry
Witaj ! Widzę, że już wstałaś . Ja już ze swoim psem byłam na spacerze. Dostałam dziś rano niezłego przyspieszenia, jak zobaczyłam za oknem przymrozek i uświadomiłam sobie , że zapomniałam wczoraj pochować moje doniczkowe cenne okazy.
I jeszcze tulipan ode mnie
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:36, 03 maj 2013

Do góry
Kwitnie swidosliwa

i wisnia ozdobna

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:28, 03 maj 2013

Do góry

A tu jeszcze mój pierwszy w moim ogrodzie tulipan. Ku memu zaskoczeniu - żółty

Dostałam jesienią od mojego taty siatkę cebul tulipanów. Niestety wsadziłam tylko część ( o ja głupia... ) dla usprawiedliwienia powiem tylko, że to było zanim poznałam Ogrodowisko

Teraz wyglądają tak, ale mogło ich być 7 x więcej

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:19, 03 maj 2013

Do góry
Witaj,
na dzień dobry - bratek ode mnie.

Napisałam ci na pw - informacje z moim nr telefonu...
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:06, 03 maj 2013

Do góry
Na dzień dobry - bratek rogaty

Ogród Ginger 06:12, 03 maj 2013

Do góry
Pytałaś u Ani asc o rozmnażanie lilii. Tak mnożą się. Zależy od odmiany, jedne mniej jedne bardziej,
A teoretycznie chyba każda cebulka po kwitnieniu rozdziela się na 2, i od każdej łuski też można uzyskać młode cebulki. Dorastają w zależności od miejsca i zasobności gleby w 2- 3 lata i już kwitną,
Nawet na łodydze niektóre lilie miewają cebulki przybyszowe. Po przekwitnięciu ułamywałam pęd w połowie, wsadzałam do ziemi i też wytwarzały się cebulki, albo i nie .

Poznajemy ptaki 05:37, 03 maj 2013

Do góry
Bogdziu, bezmyślność ludzka, nie zna granic, wielka szkoda, bo wiem jak cieszyłaś się że przylatują do Ciebie i pokazywałaś zdjęcia. Wiem że są strasznie płochliwe, sam próbowałem u siebie zrobić i nie jest to łatwe. Może przyciągniesz je swoją osobą. Pokażę dziś nową książkę, bardzo mi się podoba, trochę się wahałem czy kupić ale nie żałuję. Pięknie wydana i dobrze zrobiona na ładnym papierze i tylko 13 $.

Tego Haus finch'a widziałem na jabłonce gdy wracałem ze sklepu.

Mariusz, te dwa pierwsze które już pokazałem są śliczne, czyli Red-winged i Yellow-headed Blackbird, reszta jest bez kolorowych dodatków. Dziś Brewer's Blackbird jest cały czarny ale w słońcu mieni się cały na zielono jak nasz szpak.

Ogródek Anity 01:34, 03 maj 2013

Do góry
Witaj Anito,
wpadłam rozejrzeć się u ciebie. Okolice masz piękna, choć i ja mam las i do rzeki niedaleko ale takich widokowych miejsc z piaskowymi górkami nie mam.
W ogrodzie u ciebie wiosna na całego. masz cebulowe i one dają ten wiosenny efekt ogrodu pełnego barw po szarej zimie...
Ja nie mam ale nadrobię jesienią...
Ale masz cudny trawnik - ta zieleń na fotkach jest urzekająca, taka świeża i soczysta...
Co do pomysłów na zagospodarowanie tej części przy domu to ja raczej sie nie wypowiadam ale nazachwycam sie chociaż tym trawnikiem....
Anita1978 napisał(a)
I jeszcze proszę o radę-chcę tu zrobić kącik wypoczynkowy, rabatkę, huśtawkę. To strona północna. Może jakieś sugestie???

Ten kwadrat w trawie to nieskończony jeszcze prysznic ogrodowy....

A wracając do meritum to urzekł mnie fragment ogrodu z realizacji Danusi - Ogród w stylu angielskim, gdzie miejsce do wypoczynku a właściwie tylko taka biała ławka tonęła w hortensjach i różach... może tak byś to zrobiła....
Pozdrawiam M.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:56, 02 maj 2013
Do góry
DajankoMasz już wiele roślin i powoli ogród się zapełni. A ja braki kwiatów w moim, uzupełniam na razie podziwianiem różności w parku. Ten park ze zdjęć, choć nieduży, zachwyca różnorodnością flory i fauny. Z niego właśnie pochodzą też moje letnie zdjęcia motyli na kwiatach budlei, czekam na kolejny sezon.

Gdy przestanie u Ciebie padać, zrób zdjęcia i pokaż kwiatki rajskiego jabłuszka. Dla mnie zdjęcia robi moja Jolcia, ale wybiera różne obiektywy do różnego fotografowania.
No i przesyłam Ci portret kilku pączków szczuplutkich tulipanów.
Spokojnej nocy.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:40, 02 maj 2013

Do góry
Jolu, Kasiu, Bogusiu, Magdo, Zbyszku dziękuję za wspólne świętowanie.
Działeczka koło Muzeum 23:37, 02 maj 2013

Do góry
madzielena napisał(a)
Debro niestety nie mam jeszcze co pokazywać jeżeli chodzi o domek póki co odbywa się impregnowanie i czekanie na ładniejszą pogodę, żeby domek można było dokończyć. Deszcz u nas był bardzo potrzebny roślinom, dla prac przy drewnie to już troszkę gorzej. Posiana została za to trawa

Małżonek walcuje

No ma co walcować dobrze że deszcz nie pada
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 02 maj 2013
Do góry
Dziękuję za migdałka. Jeszcze teraz zastanawiam się, jak mogłam się tak pomylić Porzeczki krwistej nie znałam, ale przecież migdałka spotykałam w prawie każdym ogródku działkowym
Basiu, skrętniki też są dla mnie ciekawostką, gratuluję Ci takich dzieciaczków.
Przesyłam kilka tulipanów z wąską talią

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies