Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

JulkAd 08:28, 16 kwi 2013

Dawno nie byłam i przyszłam prawdziwą wiosnę zobaczyć, a jest co oglądać...oj jesienią mus cebulowych więcej wsadzić, pozdrawiam Agatko i nadal słonka życzę
agata_chrosc... 09:01, 16 kwi 2013

Witaj
w tym roku zdecydowanie może to być najlepszy termin bo wszystko jest o jakieś 3 tygodnie opóźnione. Zatem zdecydowanie jechać
agata_chrosc... 09:03, 16 kwi 2013

JulkAd napisał(a)
Dawno nie byłam i przyszłam prawdziwą wiosnę zobaczyć, a jest co oglądać...oj jesienią mus cebulowych więcej wsadzić, pozdrawiam Agatko i nadal słonka życzę

Witaj Julitka,słonka nigdy nie za wiele A ja codziennie rano lustruję szeregi i nadziwić się nie mogę, że te kwiaty takie uparte - no wyjść nie chcą na światło dzienne! Ale w ogródkach, które są od południa to te wczesne tulipany już kwitną a żonkile to już szaleją Jeszcze kilka dni i dojdzie i do mnie ściskam i też słonka i ciepła życzę
agata_chrosc... 21:03, 16 kwi 2013

kolejne objawy wiosenne śpieszę zaprezentować. pierwszy najwazniejszy: pierwszy narcyz wreszcie się odważył! Czyż nie jest piękny?

pierwszy tulipan Purissima tak jakby o krok od przeznaczenia
agata_chrosc... 21:08, 16 kwi 2013

mozga już wielka - wychodzi najszybciej ze wszystkich traw

białe szafirki nareszcie coś pokazują. są znacznie późniejsze od niebieskich

i taki najpiękniejszy pachnący wiosenny kwiatek. dla mnie to symbol wiosny

a poza tym są już kły host choć na razie za małe żeby je pokazać bo i tak by nic widac nie było. jak sobie lustrzankę sprawię jak co poniektórzy to będzie widać
hakone mają całkiem spore kły, jeżówki powyłaziły z ziemi, róże mają już wielkie liście i w ogóle wszystko się budzi na potęgę. Tylko zimno ciągle
Przetacznik 22:38, 16 kwi 2013

No powiem że i bez lustrzanki świetne zdjęcia sporządziłaś nasycone kolory, rozmyte tło - mniam takie lubię. I że już owocowe drzewko kwitnie? A u nas hosty też już kłami wyglądają - śmiesznie bo równo z krokusami startują a zwykle chyba później to bywało. Ale dziś był w Warszawie piękny, ciepły dzień : )
Gardenarium 22:40, 16 kwi 2013

Odwaga narcyza jest znakomita Wygląda świetnie, jak brzytwa. Ja kupiłam dziś w doniczkach białe tulipany po 3 szt sadzone i kilka donic narcyzów pachnących, jutro poumieszczam w ogrodzie w pachysandrze

Instagram Ogrodowiska
agata_chrosc... 23:20, 16 kwi 2013

Przetacznik napisał(a)
No powiem że i bez lustrzanki świetne zdjęcia sporządziłaś nasycone kolory, rozmyte tło - mniam takie lubię. I że już owocowe drzewko kwitnie? A u nas hosty też już kłami wyglądają - śmiesznie bo równo z krokusami startują a zwykle chyba później to bywało. Ale dziś był w Warszawie piękny, ciepły dzień : )

tylko, że z tym kompaktem to w zasadzie nic od Ciebie nie zalezy - on sam raz zrobi ładnie,a raz nieładnie a u nas zimno psia krewka!
agata_chrosc... 23:23, 16 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)
Odwaga narcyza jest znakomita Wygląda świetnie, jak brzytwa. Ja kupiłam dziś w doniczkach białe tulipany po 3 szt sadzone i kilka donic narcyzów pachnących, jutro poumieszczam w ogrodzie w pachysandrze

no to będzie pięknie a ja codziennie albo i ze dwa razy dziennie po ogrodzie chodzę i wypatruję co nowego wyszło zwariowac można! pozdrawiam Danusiu
ewalm 23:38, 16 kwi 2013

No piekny jest i drzewko kwitnące. U mnie hosty śpią.

Ja też chodzę, ale więcej niż dwa razy. U nas jest bardzo ciepło.