Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Pszczelarnia 16:25, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja z rana nawet kompa nie odpalałam. O 7:45 wystartowałam do ogrodu z manelami, zięć zaofiarował podrzut! 6 tobołów z nasionami, karpami, cebulkami i skrzynia z rozsadą. A potem praca ogródkowa do 14-tej. Tyle udało mi się dobrego zrobić, że już zaczynam widzieć efekty. W szklarence ciepło! Na próbę pojutrze wsadzę pomidory. Przez 2 dni nazbierała mi się beczka wody, będzie czym podlewać, bo kanalizacja jeszcze nie uruchomiona.
Dziś było cięcie, grabienie, pielenie, ogniskowanie.

Wszystkim dziękuję za wizytę. Czułam Wasze fluidy, tak mi dobrze szła robota!

Hania, Ty jesteś ogródkowy zapaśnik i szybkobiegacz. Robota dobrze szła, wszystko zrobione.
Milka 16:40, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dziś odpoczynek. I pogoda niepewna. Jutro jestem umówiona w ogrodzie, to jaka by nie była jadę.
Nakupowałam i nabrałam, jak dziad w torbę, Ale tak jest zawsze z pierwszym kursem. Czajnik, sztućce, kubki, talerzyki. I tak wszystkiego się nie zabierze i potem stopniowo się donosi.

ale i frajda
a na poźniej, jak trzeba znosić, kogoś do pomocy znajdziesz
delktowanie się herbata czy ciastem na działce, to inna przyjemność jak w domu
hanka_andrus 17:10, 16 kwi 2013

Pszczółko, ja i szybkobiegacz! hi,hi! już nawet nie wiem jak się to robi.Ale jak mówią lwowiacy:kulam się!
Tam podstawię kijek, gdzie nie gdzie nogą szurnę, czasami za płot się chwycę i jakoś to idzie.
Najgorzej wynajdywać powody na nie.

MarekW 17:24, 16 kwi 2013

Haniu podziwiam Twój zapał i pracowitość, ja ledwo trzy godzinki popracuję i już mam dość No ale jak tak codziennie po trochę, to też widać efekty. U nas na drugim końcu świata, dzisiaj piękne słońce i chyba 19 stopni więc upały A wczoraj posiałem w końcu przetacznika, co od Ciebie dostałem, zobaczymy co będzie
hanka_andrus 20:13, 16 kwi 2013

Marku, dojeżdżam do ogrodu pół godziny,drugie pół dochodzę. Potem odpoczynek przy herbacie z dodatkiem mięty, melisy i pokrzywy. I za robotę się biorę....po namyśle.
A jak już w grządki wskoczę, to tylko deszcz może mnie z nich zgonić.
Ale bez pośpiechu. Zadyszki nie mam. Zresztą ile tego pola? Jakieś 200 m/2 do obrobienia.Nie jest źle!

Bogdzia 20:19, 16 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dziś odpuściłam, bo jestem umówiona na środę i czwartek do ogrodu. Muszę posprzątać po roślinnym bałaganie.U mnie dziś pochmurno i niepewne deszczowo,

A u mnie była prześliczna pogoda aż nie wiadomo było jak się ubrac bo słońce i cieplutko a za chwilę lodowaty wiaterek ale tylko na chwilę i znów upał.Cały dzień w ogrodzie pracowałam , kręgosłup -wiem że mam bo boli. Nawet lód mi w koncu na jeziorku stopniał choc M musiał pomóc i dzielic na kawałki zeby szybciej topniał.A te spotkania to ogrodowiskowe? Jeśli tak to nie zapomnij aparatu.
an_tre 20:50, 16 kwi 2013

Haniu pozdrawiam i sił życzę, żebyś mogła jak najwięcej podziałać na działeczce

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Klamber 15:33, 17 kwi 2013

Haniu dzięki za pozdrowienia u Irenki. Jak tam Twoje zdrówko, trzymasz się w dobrej kondycji?
Pozdrawiam Cię z nowym kolegą, susłem. Tu nazywa się Gopher. Jest duży myślałem że one są wielkości świnki morskiej a są wielkości dużego królika. Fajną ma minę, jest cały czas uśmiechnięty.

Milka 17:43, 17 kwi 2013

Haniu pozdrawiam, baw sie dobrze na spotkaniu
hanka_andrus 19:58, 17 kwi 2013

Spotkanie miałam z gospodynią ogrodu, potrzebowałam klucz do bramy, bo zmienili kłódkę, a to dobrocie na działkę trzeba zawieźć. Trudno od bramy przez 300 m ciągnąć, jak można pod sam ogródek podjechać.
Tak więc, towarzysko to tylko z mazurkiem pomrugałam, bo ja na krzesełku, a on na gałęzi, Wije gniazdko w budce lęgowej. Uwijają się z mazurkową. I sikorki dzwonią, I szpaki gwiżdżą.
Potrzebne inne towarzystwo?

Ale przede wszystkim jeszcze praca. Piwonie doprowadziłam do porządku. Posypałam popiołem, jeszcze nawóz ogólny muszę sypnąć. Tawuły puszczają listki. W tej chwili czerwoniutkie, a za kilka dni żółciutkie się zrobią.
Podzieliłam żurawki 2 na kilka części, Dosadziłam do szpalerku kilka bukszpaników, bo mi sarna stratowała grządkę.
I dobra wiadomość w sobotę próba wodociągu, będzie można podlewać! Hura. Po niedzieli zasiedlam szklarenkę.

Dziękuję za odwiedziny Irence, Robertowi, An-tre. Robercie suseł cudowny! Też myślałam, że one mniejsze.
Zdjęć nie ma. Może jutro.